annonse
annonse
annonse

JVC GZ-GX1

Alsidigt kamera

Trådløse muligheder opvejer til dels dårlig lysfølsomhed.

Godkendt billedkvalitet Wi-Fi-muligheder
Menuhåndteringen

JVC GZ-GX1 er et alsidigt kamera med nogle ekstra finesser som Wi-Fi-opkobling og automatisk optagelse. Sidstnævnte indebærer, at kameraet begynder at optage, når der er bevægelse i billedet, og stopper igen, når der ikke sker noget i billedet. Nyttigt, når man vil overvåge noget og ikke filme hele tiden. Det kan også optage i highspeed (250 fps) og få en slowmotion-effekt under afspilning.

Mange af JVC’s tidligere modeller har en speciel laserpointer til menuhåndteringen. En funktion, vi ikke var specielt fornøjede med, eftersom pointeren var utydelig og svær at styre. På dette kamera er laserpointeren droppet, og al menuhåndtering sker i stedet på den 3,5 tommer (88 mm) store billedskærm. Elektronisk søger savnes på kameraet.

Menuhåndteringen på billedskærmen føles lidt forvirrende, og det kræver mange tryk at komme til de mest almindelige manuelle indstillinger. Udenfor i solskin er det næsten umuligt at se noget på skærmen, men det gælder naturligvis ikke kun JVC-skærmen.

Kameraet optager i AVCHD Progressive, også kaldet 2.0. Den nye version giver mulighed for optagelse i 1080/50p, altså 50 progressive billeder pr. sekund. GX1 kan endda lave interlace-optagelser og da med fire forskellige kvalitetsniveauer.

Billeder tages med en 1/2,3 tommers baggrundsbelyst CMOS-sensor. Udendørs i godt lys er der intet at bemærke, men indendørs i 5 lux belysning er farvebjælken knap synlig. Farvebalancen er også et problem i svagt lys. Selv ved 300 lux, hvor billedet hælder mod rødt.

GX1 har ingen intern hukommelse, og alle optagelser lagres på SD-, SDHC- eller SDXC-kort. Et 64 GB kort giver mulighed for ca. fem timer i højeste billedkvalitet og maksimalt 29 timer i laveste billedkvalitet.

Med hensyn til tilslutninger er kameraet veludstyret, og vi finder både ekstern mikrofonstik og hovedtelefonstik, som begge kan justeres i niveau. Kameraet har som sagt Wi-Fi-muligheder, hvilket indebærer, at man kan se videobillederne på mobiltelefon. Optikken er en 10x zoom med brændvidden 29,5 til 295 mm (svarende til 35 mm filmformat).

Konklusion
JVC GZ-GX1 er godkendt, når det gælder billedkvalitet under gode lysforhold, men indendørs i lidt mørkere omgivelser bliver testbillederne meget mørke og knap nok synlige. Wi-Fi-muligheden kan være interessant for en del brugere.

JVC GZ-GX1 er et alsidigt kamera med nogle ekstra finesser som Wi-Fi-opkobling og automatisk optagelse. Sidstnævnte indebærer, at kameraet begynder at optage, når der er bevægelse i billedet, og stopper igen, når der ikke sker noget i billedet. Nyttigt, når man vil overvåge noget og ikke filme hele tiden. Det kan også optage i highspeed (250 fps) og få en slowmotion-effekt under afspilning. Mange af JVC’s tidligere modeller har en speciel laserpointer til menuhåndteringen. En funktion, vi ikke var specielt fornøjede med, eftersom pointeren var utydelig og svær at styre. På dette kamera er laserpointeren droppet, og al menuhåndtering sker i stedet på den 3,5 tommer (88 mm) store billedskærm. Elektronisk søger savnes på kameraet. Menuhåndteringen på billedskærmen føles lidt forvirrende, og det kræver mange tryk at komme til de mest almindelige manuelle indstillinger. Udenfor i solskin er det næsten umuligt at se noget på skærmen, men det gælder naturligvis ikke kun JVC-skærmen. Kameraet optager i AVCHD Progressive, også kaldet 2.0. Den nye version giver mulighed for optagelse i 1080/50p, altså 50 progressive billeder pr. sekund. GX1 kan endda lave interlace-optagelser og da med fire forskellige kvalitetsniveauer. Billeder tages med en 1/2,3 tommers baggrundsbelyst CMOS-sensor. Udendørs i godt lys er der intet at bemærke, men indendørs i 5 lux belysning er farvebjælken knap synlig. Farvebalancen er også et problem i svagt lys. Selv ved 300 lux, hvor billedet hælder mod rødt. GX1 har ingen intern hukommelse, og alle optagelser lagres på SD-, SDHC- eller SDXC-kort. Et 64 GB kort giver mulighed for ca. fem timer i højeste billedkvalitet og maksimalt 29 timer i laveste billedkvalitet. Med hensyn til tilslutninger er kameraet veludstyret, og vi finder både ekstern mikrofonstik og hovedtelefonstik, som begge kan justeres i niveau. Kameraet har som sagt Wi-Fi-muligheder, hvilket indebærer, at man kan se videobillederne på mobiltelefon. Optikken er en 10x zoom med brændvidden 29,5 til 295 mm (svarende til 35 mm filmformat). Konklusion JVC GZ-GX1 er godkendt, når det gælder billedkvalitet under gode lysforhold, men indendørs i lidt mørkere omgivelser bliver testbillederne meget mørke og knap nok synlige. Wi-Fi-muligheden kan være interessant for en del brugere.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på JVC GZ-GX1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Format: AVCHD 2.0
  • Intern hukommelse: -
  • Billedsensor: CMOS 1/2,3"
  • Effektive pixel: 10 MP
  • Billedskærm: 88 mm
  • Zoomomfang: 10x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 29,5-295 mm
  • Wi-Fi: Ja
Pris: 5499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.