annonse
annonse
annonse

Panasonic HC-X900

Tredimensionelt med 3 chips

Nem betjening og tre billedchips gør kameraet bedst i test.

Udmærket billedkvalitet God billedstabilisering
Ingen indbygget hukommelse Relativt dyrt

Panasonic HC-X900 er et 3-chip kamera og tilhører sværvægterne i testen, såvel bogstaveligt som i overført betydning. Køreklart med batteri vejer kameraet knap 500 gram.

Designet er ganske traditionelt med et fåtal af deciderede knapper, hvor hovedparten af menuhåndteringen i stedet sker via tryk på den 3,5 tommer (88 mm) store billedskærm. Der er mange menuer at holde styr på, men de er ganske logiske og gennemtænkte. Ret hurtigt finder man ud af, hvor indstillingerne findes.

En god funktion er ringen omkring objektivet, hvor skarphed, hvidbalance, lukkertid og blænde kan justeres manuelt. På automatiktilstand kan zoomen varieres med denne ring. Vidvinklen er rigtig god på kameraet og modsvarer næsten 30 mm i normaloptik. Den optiske zoom har 12x omfang, hvilket er fuldt tilstrækkeligt i de fleste tilfælde. Kameraet har endda en elektronisk søger, hvilket er godt, når solen er på. Takket være ringen kan manuelle indstillinger udføres, selv når displayet er klappet sammen.

Videobillederne fanges på tre separate CMOS billedchips i størrelsen 1/4,1 tommer, hvor hver chip har over 2 megapixel effektivt. Optagelser kan ske på flere kvalitetsniveauer, fra progressivt 1080/50p i 28 Mbit/s ned til 5 Mbit/s. Kameraet kan også optage i iFrame-format, som er et mere redigeringsvenligt Quicktime-format (MP4) til Apple.

Panasonic-kameraet er også klart til 3D-optagelser, og med en 3D-optik kan man lave rigtige tredimensionelle optagelser. På tidspunktet for testen havde vi dog ikke adgang til 3D-optik, men kameraet kan også simulere 3D på eksisterende 2D-optagelser.

Udenfor i dagslys bliver billederne meget naturtro med fine farver. Selv indendørs i normal belysning bliver de rigtig gode. Når vi skruer ned til 5 lux, bliver der naturligvis støj og farveløst, men farvebjælken kan svagt skimtes. Kameraet har ikke egen hukommelse, og videobillederne lagres på SD-kort.

Billedstabiliseringen er blevet yderligere forbedret på denne model og fungerer på alle måder. Resultatet bliver bløde og fine bevægelser, selv når man går med kameraet. Der bliver lidt slowmotion over billederne, når billedstabiliseringen er aktiveret.

Når det gælder tilslutninger, finder vi både hovedtelefon-tilslutning og mikrofonindgang, hvor lyden kan justeres manuelt. Lyden er i øvrigt i 5.1-format. Med en separat sko kan en ekstra mikrofon eller lampe monteres på kameraet.

Konklusion
Panasonic HC-X900 er uden tvivl et komplet kamera og det tætteste, man kommer et professionelt kamera med alle dets muligheder, herunder elektronisk søger. Manuelle indstillinger foretages nemt med ringen på objektivet. Billedkvaliteten er fremragende udendørs og selv indendørs i godt lys. Ved 5 lux gengives farvebjælken svagt.

Bedste pris på Panasonic HC-X900
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Format: AVCHD 2.0/MP4
  • Intern hukommelse: -
  • Billedsensor: CMOS 3 x 1/4,1"
  • Effektive pixel: 3 x 2,19 MP
  • Billedskærm: 88 mm
  • Zoomomfang: 12x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 29,8-368,8 mm
  • Wi-Fi: Nej
Pris: 7999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.