annonse
annonse
annonse

Sony HDR-CX570

Vidvinklet effektkamera

Vidvinklen og effekterne vil sikkert tiltale mange.

Ekstra vidvinkel Mulighed for optagelse i standardvideo
Små menuer/ikoner

Sony HDR-CX570 er et reelt vidvinkel kamera i noget mindre format end Panasonics. Køreklart vejer kameraet 365 gram.

Også på dette kamera sker stort set al menuhåndtering på billedskærmen, som i øvrigt er noget mindre (75 mm). Der er seks grundlæggende menuer med undermenuer at holde styr på, og det gælder om ikke at have for store fingre, når man skal trykke sig frem.

Der dukker mange små ikoner op på billedskærmen, som kan være svære at se, særligt i solskin. Her savner vi en “hovedknap” på kameraet til automatik/manuel håndtering. En elektronisk søger savnes også.

En god funktion er, at fokus og eksponering kan justeres og låses ved at trykke på det ønskede sted i billedet. En lampe tændes automatisk, når det bliver for mørkt. Lampen kan også styres manuelt.

Billederne fanges med en 1/3,91 tommers CMOS-sensor og lages derefter på valgfrit SD-kort eller Memory Stick i AVCHD-format. Kameraet savner altså intern hukommelse. Optagelser kan laves i op til 1920 x 1080 50p og endda i 25p for at få lidt biograffølelse. Det kan også optage standardvideo i MPEG2-format.

Billedkvaliteten er generelt god i godt lys, både udendørs og indendørs, med mættede farver. Når vi sænker til 5 lux, bliver farvebjælken ret farveløs med støj og knap nok synlig.

Optikken er 12x zoom med en brændvidde på 26,8 til 321,6 mm (svarende til 35 mm filmformat). Vidvinklen er den bedste i testen og rigtig god til små rum og tykke slægtninge.

Kameraet har ansigts- og motivgenkendelse samt “golf-shot”, som deler en hurtig bevægelse op i små detailbilleder. Det er også muligt at trække en scene i længden fra 3 til 12 sekunder.

Med hensyn til tilslutninger, så findes der såvel mikrofonindgang som hovedtelefonstik. Lyden optages i 5.1 surround. Når vi lytter i høretelefonerne under indspilning, så lyder det noget indelukket, men det er væk, når vi afspiller det igen.

Konklusion
Sony-kameraet har den bedste vidvinkel i denne test, noget som man sætter pris på i trange miljøer. Billedkvaliteten er høj under normale lysforhold, men i mørke omgivelser bliver der ret meget billedstøj. Menuhåndteringen er en smule rodet på den relativt lille skærm.

Bedste pris på Sony HDR-CX570
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Format: AVCHD 2.0/MPEG2-PS
  • Intern hukommelse: -
  • Billedsensor: Exmor CMOS 1/3,91"
  • Effektive pixel: 5,02 MP
  • Billedskærm: 75 mm
  • Zoomomfang: 12x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 26,8-321,6 mm
  • Wi-Fi: Nej
Pris: 5199,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.