TEST AF Samsung UE75MU8005

Smart storskærm

Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

Lyd & Billede mener:
En lynhurtig smart-tv-oplevelse, et bredt udvalg af apps og ikke mindst gode allround-egenskaber p√• billedsiden g√łr Samsungs tv til et rart bekendtskab.
Lysstyrken er ikke specielt imponerende og hæmmer gengivelsen af HDR-indhold.

Samsung har et bredt udvalg af modeller med 75, 82 og endda 88 tommer i forskellige prisklasser. Et sted midtimellem finder vi UE75MU8005, som er en lidt billigere og enklere variant end flagskibene i Q-serien.

Samsungs tv har et lækkert og gennemtænkt design. Med den centralt monterede fod er det relativt nemt at placere. Desuden kan kablerne trækkes skjult til en separat One Connect samleboks.

Brugervenlighed og funktioner

Samsungs Tizen-operativsystem er kendt som et af de hurtigste og mest brugervenlige på markedet. Apps og tilsluttede enheder ligger lettilgængelige i menulinjen, og det går meget hurtigt at skifte mellem de forskellige kilder.

Læs også:Sony Bravia KD-75XE9405
Eksplosiv kontrast

Eksplosiv kontrast

Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

UE75MU8005 er ‚Äúf√łdt‚ÄĚ med apps som DR, Netflix, HBO og Amazon, hvilket reducerer behovet for en separat streaming-enhed. Fjernbetjeningen har tilsyneladende f√• knapper, men kan programmeres til ogs√• at styre tv-boks og meget andet.

Samsung har inkluderet en Gaming Mode, der sl√•r al un√łdvendig billedprocessering fra. Vi m√•lte input lag til ca. 38 millisekunder med spilindstillingen aktiveret, hvilket burde v√¶re nok for alle bortset fra de mest hardcore gamere.

Billedkvalitet

MU8005-serien er tænkt som et mere overkommeligt alternativ til Samsungs premium-modeller Q7F, Q8C og Q9F, og må klare sig uden den farvestrålende Quantum Dot-teknologi fra topmodellerne. Men her er stadig meget godt at hente.

UE75MU8005 har fremragende skarphed og form√•r at f√• detaljerne frem, hvad enten det fodres med √¶gte 4K-video eller almindelig HD. Opskalering af HD tv-udsendelser fra Canal Digital ser glimrende ud med meget lidt kompressionsst√łj og kunstig skarphed. Samtidig serverer det sport og andet fartfyldt indhold med glatte og flimmerfri bev√¶gelser.

Indsynsvinklen vil altid v√¶re et tema med LCD-sk√¶rme, og Samsung-sk√¶rmen er ikke den bedste i denne henseende. Man skal ikke sidde mere end 25-30 grader ude til siden, f√łr meget af kontrasten og farvem√¶tningen g√•r tabt.

Selv om UE75MU8005 har overraskende god kontrast og ditto sortniveau af kant-LED at v√¶re, kan det ikke f√łlge med Sonys flagskib i de mest udfordrende HDR-scener. Lyse objekter som flammer og lygter, s√•vel som scener i dagslys, f√•r m√¶rkbart mindre intensitet.

Lydkvalitet

Samsung-sk√¶rmen er udstyret med nedadvendte h√łjttalere, der lyder bedre end forventet med imponerende klar stemmegengivelse og fyldig bas. UE75MU8005 kan ogs√• spille h√łjt og rent uden generende forvr√¶ngning.

Konklusion

Samsung UE75MU8005 er en veludstyret storsk√¶rm til en konkurrencedygtig pris. Det f√łrste, man l√¶gger m√¶rke til, er det gennemt√¶nkte design, der g√łr den store 75-tommer let at placere. Blandt lyspunkterne finder vi ogs√• en hurtig brugerflade med masser af apps.

Hvad billedet angår, har Samsungs tv fremragende skarphed, bevægelser og farvegengivelse, men det sakker desværre lidt bagefter de bedste, når det kommer til kontrast og realisme fra de nye HDR-film.

Fakta & Rating:
  • St√łrrelse/type: 75‚ÄĚ4K LED LCD
  • Opl√łsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Tizen
  • Indgange: 4 x HDMI, 2 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10 Andet: One Connect boks Web: samsung.com
  Pris: fra 32,999,-
  Læs også
  TEST: Sony Bravia KD-75XE9405

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  TEST: Panasonic Viera TX-75EX780

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  TEST: Philips 75PUS7101

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  TEST: TCL U75C7006

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  TEST: Samsung UE75MU6175

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  TEST: Seks 75‚ÄĚ 4K storsk√¶rms-tv‚Äôer med HDR

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  TEST: Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan k√łbe for penge lige nu.
  TEST: Samsung QE55Q7F

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.
  TEST: Philips 55POS9002

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.
  TEST: LG OLED55B7V

  Vidunderlige billeder

  LG‚Äôs prisgunstige OLED55B7V er et af de bedste tv-k√łb, du kan g√łre lige nu.
  TEST: Samsung The Frame UE65LS003

  TV-kunst på væggen

  Samsungs nyeste kreation kan minde om et maleri. Men The Frame er f√łrst og fremmest et glimrende tv, som er let at leve med.
  TEST: TCL U55C7006

  Prisgunstig nykommer

  TCL‚Äôs nye 55C7006 frister med Android TV, 4K-opl√łsning og HDR til en overraskende lav pris. Aner vi et kinesisk comeback?
  Support Abonnement

  Vores kundecenter hj√¶lper dig, hvis du har sp√łrgsm√•l vedr√łrende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

  Support Tlf: 89 88 28 33 

   

  Support email: abo@lydogbilde.no 
  ×