annonse
annonse
annonse

Sony HDR-AZ1

Kompakt og brugervenligt

Sonys hidtil mindste action-videokamera er veludrustet på funktionsfronten. Et spændende valg!

Kameraet er kompakt og let at bruge. Især hvis det styres fra mobiltelefonen. Billedkvaliteten er god, og lydkvaliteten er fremragende – når det ikke blæser.
Billederne mangler lidt skarphed. Kameraet kan ikke anvendes, når det er koblet til opladeren. Hvis det blæser, må man bruge undervandshus, ellers overstyrer lyden.

Sonys hvide HDR-AZ1 er kompakt og handy, og kan være i en lomme. Det er vejrbestandigt og stænksikkert, og kan tages ned til 5 meters dybde, hvis det er monteret i det medfølgende undervandshus. Men så er det ikke særlig kompakt længere.

Af medfølgende udstyr er der desuden to fæster med kraftig 3M-klæbelim: Et til flade og et til buede overflader. Desuden findes der et universalfæste, som kan skrues fast på undersiden af kameraet, så det kan monteres på et almindeligt kamerastativ. Fæster til hoved, hjelm, rygsæk, hund, håndled, cykelstyr, bryst og mere endnu kan købes separat.

Kameraet har udskifteligt batteri. En ekstern oplader kan købes ved siden af i et sæt med ekstra batteri. Ellers lades kameraet op via et USB-stik på computeren. Kameraet kan ikke bruges, mens det er sluttet til en strømkilde.

 

Sony_HDR-AZ1_miljo

 

Kameraet i brug

HDR-AZ1 styres let fra mobiltelefonen med Sonys PlayMemories-app. Her kan man også indstille f.eks. opløsning og farvebalance direkte i app’en, og billedet ser man på mobilskærmen. Kameraet kan anvendes alene, men i så fald uden søger.

Hvis man køber VR-versionen af HDR-AZ1, får man en fjernbetjening til håndleddet med indbygget skærm. Den testede jeg med, og jeg må sige, at den er genial. Jeg brugte den hele tiden! Desværre koster den cirka 1.000 kroner, men så får man også GPS-logging med i købet og dermed mulighed for at tilføje hastighed og rute til videoen.

Videokvaliteten fra Sony-kameraet er ganske god og bedst i XAVC S-format, som giver en optagelseskvalitet på 50 Mbit/s. Det kræver SDXC-hukommelseskort, men kan varmt anbefales. Full HD 1080p kan optages med op til 60 fps, mens 720p kan skydes så hurtigt som 120 fps. Her er det valgfrit, om det skal være slowmotion-optagelser eller normal hastighed.

Billedet er lidt skarpere end med Polaroid i dagslys, men ikke meget. Indendørs og i mørke omgivelser er Sony dårligere med kornede og uskarpe billeder. Der er derimod forsvindende lidt komprimeringsstøj, så objekter i billedet bevarer strukturen ved bevægelse, og solens genskin på våd asfalt glinser mere end med Polaroid.

Lydkvaliteten er rigtig god. Men følsomheden på mikrofonen er lidt høj, så den begynder hurtigt at forvrænge, hvis der er meget støj. Hvis du skal udsætte kameraet for høj hastighed eller meget vind, så brug undervandshuset.

Bedste pris på Sony HDR-AZ1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Vidvinkel: 120°, 170°
  • Opløsning: 1080p, 25-60 fps / 720p, 25-120 fps
  • Videoformat: MP4 (XAVC S eller H.264)
  • Billedserier og time-lapse
  • Undervandshus vandtæt til 5 m
  • Billedstabilisering: Ja
  • Lagring: microSDXC (op til 1 TB), Memory Stick Micro
  • Vægt m. batteri: 63 g
  • Ekstern oplader: Nej (kan købes separat)
  • Batteri: 640 mAh (75 minutter), udskifteligt
Pris: 1999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-