annonce
annonce

Fujifilm X10

Et skridt foran

Som alternativ til et spejlreflekskamera er der få kompakte, som kommer så nært som dette.

Canon, Nikon, Leica, Panasonic og Olympus har alle prøvet. Samsung også. Men ingen er lykkedes så godt som FujiFilm med at lave et kompaktkamera, som kan nærme sig billedkvaliteten fra systemkameraerne. Olympus XZ-1 er det eneste reelle alternativ efter vores mening, meget grundet den fremragende optiske ydelse. Men FujiFilm X10 benytter en bedre billedsensor, som ligger et hestehoved foran konkurrenternes på teknisk ydelse.

Med store, tydelige knapper og rat, en ganske god optisk søger og en kvalitetsfølelse, man sædvanligvis ikke forbinder med et kompaktkamera, er X10 en drøm at arbejde med. Fujizon-zoomen på 28-112mm f2.0/f2.8 i kombination med Fujis egen EXR billedsensor, leverer varen hver gang, også i svagt lys.

Farvegengivelsen, kontrasten og billeddynamikken er i topklasse og bedre end noget andet kompaktkamera, vi har testet. Med en mulig undtagelse for farvegengivelsen fra Leica X-1 – når hvidbalanceautomatikken fungerer – må vi til systemkameraerne for at finde bedre billedkvalitet. For alle, som tager fotografering alvorlig og har brug for godt værktøj, er X10 et oplagt valg, hvis det skal være et kompaktkamera. Skønt, særlig kompakt er det ikke, objektivet stikker ud, selv når det er slået fra. Men billedkvaliteten er der ikke meget at udsætte på.

Canon, Nikon, Leica, Panasonic og Olympus har alle prøvet. Samsung også. Men ingen er lykkedes så godt som FujiFilm med at lave et kompaktkamera, som kan nærme sig billedkvaliteten fra systemkameraerne. Olympus XZ-1 er det eneste reelle alternativ efter vores mening, meget grundet den fremragende optiske ydelse. Men FujiFilm X10 benytter en bedre billedsensor, som ligger et hestehoved foran konkurrenternes på teknisk ydelse. Med store, tydelige knapper og rat, en ganske god optisk søger og en kvalitetsfølelse, man sædvanligvis ikke forbinder med et kompaktkamera, er X10 en drøm at arbejde med. Fujizon-zoomen på 28-112mm f2.0/f2.8 i kombination med Fujis egen EXR billedsensor, leverer varen hver gang, også i svagt lys. Farvegengivelsen, kontrasten og billeddynamikken er i topklasse og bedre end noget andet kompaktkamera, vi har testet. Med en mulig undtagelse for farvegengivelsen fra Leica X-1 – når hvidbalanceautomatikken fungerer – må vi til systemkameraerne for at finde bedre billedkvalitet. For alle, som tager fotografering alvorlig og har brug for godt værktøj, er X10 et oplagt valg, hvis det skal være et kompaktkamera. Skønt, særlig kompakt er det ikke, objektivet stikker ud, selv når det er slået fra. Men billedkvaliteten er der ikke meget at udsætte på.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Fujifilm X10
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-