annonse
annonse
annonse

Canon PowerShot G7 X Mark II

Når billedkvalitet betyder mest

Canons nyeste superkompakt knockouter mobilkameraet – og de fleste konkurrenter.

Fin billedkvalitet og brugervenlighed plus praktisk touch-skærm. Hurtig fokus og høj skudtakt.
Man får ikke meget for prisstigningen i forhold til forgængeren.

Når mobilkameraet ikke er godt nok, er et lommekamera et godt alternativ. Især dem med en 1 tommes billedsensor, da de giver meget finere billedkvalitet end andre kompaktkameraer.

Årsagen er, at billedsensoren (som den lidt upræcist kaldes) er større og fanger mere lys. Resultatet er klarere billeder med jævnere farver og mindre grums og billedstøj. Læg hertil en lysstærk zoom, og du har et fortræffeligt kompaktkamera, der altid vil give dig finere billeder, end mobilen gør.

Læs testen af mobilkamera vs. kompaktkamera her.

Sony, Nikon og Canon er blandt dem, der har omfavnet 1 tommes billedsensorer i kompaktkameraer. Det har fungeret godt, og sidste år fik Canon vores pris for årets bedste kompaktkamera, PowerShot G7 X.

Det lille kamera er for nylig erstattet af en udgave kaldet G7 X Mark II med opgraderet processor, højere skudtakt og et lille håndgreb på siden. Kameraet er vokset nogle millimeter i alle retninger, men det bedste fra forgængeren er bibeholdt. 20 megapixel billedsensor, lysstærk 24-100 mm zoom, som dækker det meste, og vipbar touch-skærm gør både kameraet mere fleksibelt og brugervenligt.

Kameraet har dog ikke indbygget søger som f.eks. den nærmeste konkurrent, Sony DSC-RX100 III.

 

Praktisk touch-skærm

Canon-kameraet er meget enkelt i brug. På toppen finder man en pop-up blitz og et klassisk funktionshjul med valg af eksponeringsautomatik, motivprogrammer med automatisk indstilling af alt, videofunktion og mulighed for en selvvalgt indstilling.

Rundt om objektivet sidder en indstillingsring. Her kan man selv vælge, om ringen skal bruges til at zoome – med glidende overgang eller i faste brændvidder – eller til at indstille blændeværdi, fokus, lukkertid eller ISO-følsomhed. Blandt andet. Eksponeringskompensationen, hvor man kan justere lysere eller mørkere, sidder praktisk nok på et separat indstillingshjul under funktionshjulet.

Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent)
Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent)

Touch-skærmen er smart – ikke kun fordi den kan vippes i selfie-stilling, men også fordi den kan bruges til at betjene indstillingerne på kameraet. Og bedst af alt kan man tage billeder med en finger på skærmen: Tryk på motivet på skærmen, så tages billedet med det samme. Og kameraet har allerede valgt fokus og eksponering for dig, så du får motivet skarpt, hvor du vil have det, og korrekt eksponeret.

 

Billedkvalitet

Canon-kameraets største styrke er det fine zoomobjektiv med lysstyrke f/1.8 på 24 mm vidvinkel og f/2.8 på 100 mm tele. Det alene gør G7 X II langt mere interessant end det mere simple G9 X, der ikke har samme skarphed som G7 X og efterfølgeren.

Der er ikke rigtig nogen forbedring af billedkvaliteten at se i forhold til forgængeren, hvor den dog også var glimrende. Farvegengivelsen er rigtig god med jævne og mættede farver. Kameraets billeddynamik er fremragende for et kompaktkamera, og det har god kontrol over billedstøj.

Sørger man for, at kameraet ikke overstiger ISO 3200, er støjen ubetydelig. Undtagen i meget svagt lys, hvor farvestøjen kan blive meget synlig. Som den bliver det ved ISO 6400. Billederne er konsekvent skarpe på alle brændvidder, og skarpheden er mere ensartet end på de fleste andre kompaktkameraer, fordi den optiske kvalitet er så god.

Side om side med billeder fra en mobil kan man tydeligt se, hvor meget mere realistiske billederne fra Canons kamera bliver. Og hvis du vil dele dine billeder, er det bare at overføre dem fra kameraet til mobilen med Wi-Fi-funktionen.

Skal du ud og dykke? Så er det godt, at der findes undervandshus til Canon-kameraet. (Foto: Producent)
Skal du ud og dykke? Så er det godt, at der findes undervandshus til Canon-kameraet. (Foto: Producent)

 

Konklusion

Kameraets største problem er egentlig, at forgængeren G7 X er billigere og koster lidt over 4.000 kroner i de butikker, der stadig har modellen. Sony RX100 III koster det samme som G7 X II og har også indbygget søger, hvilket er vældig praktisk. Det er desuden mindre og mere lommevenligt.

Billedkvaliteten er lige så god på Canon-kameraet, som også har en praktisk touch-skærm, der hjælper på brugervenligheden, men vi synes, at Canon tager sig for godt betalt for alt for få opgraderinger.

Når mobilkameraet ikke er godt nok, er et lommekamera et godt alternativ. Især dem med en 1 tommes billedsensor, da de giver meget finere billedkvalitet end andre kompaktkameraer. Årsagen er, at billedsensoren (som den lidt upræcist kaldes) er større og fanger mere lys. Resultatet er klarere billeder med jævnere farver og mindre grums og billedstøj. Læg hertil en lysstærk zoom, og du har et fortræffeligt kompaktkamera, der altid vil give dig finere billeder, end mobilen gør. Læs testen af mobilkamera vs. kompaktkamera her. Sony, Nikon og Canon er blandt dem, der har omfavnet 1 tommes billedsensorer i kompaktkameraer. Det har fungeret godt, og sidste år fik Canon vores pris for årets bedste kompaktkamera, PowerShot G7 X. Det lille kamera er for nylig erstattet af en udgave kaldet G7 X Mark II med opgraderet processor, højere skudtakt og et lille håndgreb på siden. Kameraet er vokset nogle millimeter i alle retninger, men det bedste fra forgængeren er bibeholdt. 20 megapixel billedsensor, lysstærk 24-100 mm zoom, som dækker det meste, og vipbar touch-skærm gør både kameraet mere fleksibelt og brugervenligt. Kameraet har dog ikke indbygget søger som f.eks. den nærmeste konkurrent, Sony DSC-RX100 III.  

Praktisk touch-skærm

Canon-kameraet er meget enkelt i brug. På toppen finder man en pop-up blitz og et klassisk funktionshjul med valg af eksponeringsautomatik, motivprogrammer med automatisk indstilling af alt, videofunktion og mulighed for en selvvalgt indstilling. Rundt om objektivet sidder en indstillingsring. Her kan man selv vælge, om ringen skal bruges til at zoome – med glidende overgang eller i faste brændvidder – eller til at indstille blændeværdi, fokus, lukkertid eller ISO-følsomhed. Blandt andet. Eksponeringskompensationen, hvor man kan justere lysere eller mørkere, sidder praktisk nok på et separat indstillingshjul under funktionshjulet. [caption id="attachment_65661" align="alignnone" width="460"]Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent) Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent)[/caption] Touch-skærmen er smart – ikke kun fordi den kan vippes i selfie-stilling, men også fordi den kan bruges til at betjene indstillingerne på kameraet. Og bedst af alt kan man tage billeder med en finger på skærmen: Tryk på motivet på skærmen, så tages billedet med det samme. Og kameraet har allerede valgt fokus og eksponering for dig, så du får motivet skarpt, hvor du vil have det, og korrekt eksponeret.  

Billedkvalitet

Canon-kameraets største styrke er det fine zoomobjektiv med lysstyrke f/1.8 på 24 mm vidvinkel og f/2.8 på 100 mm tele. Det alene gør G7 X II langt mere interessant end det mere simple G9 X, der ikke har samme skarphed som G7 X og efterfølgeren. Der er ikke rigtig nogen forbedring af billedkvaliteten at se i forhold til forgængeren, hvor den dog også var glimrende. Farvegengivelsen er rigtig god med jævne og mættede farver. Kameraets billeddynamik er fremragende for et kompaktkamera, og det har god kontrol over billedstøj. Sørger man for, at kameraet ikke overstiger ISO 3200, er støjen ubetydelig. Undtagen i meget svagt lys, hvor farvestøjen kan blive meget synlig. Som den bliver det ved ISO 6400. Billederne er konsekvent skarpe på alle brændvidder, og skarpheden er mere ensartet end på de fleste andre kompaktkameraer, fordi den optiske kvalitet er så god. Side om side med billeder fra en mobil kan man tydeligt se, hvor meget mere realistiske billederne fra Canons kamera bliver. Og hvis du vil dele dine billeder, er det bare at overføre dem fra kameraet til mobilen med Wi-Fi-funktionen. [caption id="attachment_65662" align="alignnone" width="460"]Skal du ud og dykke? Så er det godt, at der findes undervandshus til Canon-kameraet. (Foto: Producent) Skal du ud og dykke? Så er det godt, at der findes undervandshus til Canon-kameraet. (Foto: Producent)[/caption]  

Konklusion

Kameraets største problem er egentlig, at forgængeren G7 X er billigere og koster lidt over 4.000 kroner i de butikker, der stadig har modellen. Sony RX100 III koster det samme som G7 X II og har også indbygget søger, hvilket er vældig praktisk. Det er desuden mindre og mere lommevenligt. Billedkvaliteten er lige så god på Canon-kameraet, som også har en praktisk touch-skærm, der hjælper på brugervenligheden, men vi synes, at Canon tager sig for godt betalt for alt for få opgraderinger.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canon PowerShot G7 X Mark II
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 20 MP kompaktkamera med 1" billedsensor
  • Optik: 24-100 mm f/1.8-2.8, 4,2x zoom
  • Skærm: 7,6 cm vipbar, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Touch-skærm, Wi-Fi, NFC, 8 fps, billedstabilisering, 1080p HD-video
Pris: 5295,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-