annonse
annonse

Canon PowerShot G7 X Mark II

Når billedkvalitet betyder mest

Canons nyeste superkompakt knockouter mobilkameraet – og de fleste konkurrenter.

Lyd & Billede mener

Fin billedkvalitet og brugervenlighed plus praktisk touch-skærm. Hurtig fokus og høj skudtakt.
Man får ikke meget for prisstigningen i forhold til forgængeren.

Når mobilkameraet ikke er godt nok, er et lommekamera et godt alternativ. Især dem med en 1 tommes billedsensor, da de giver meget finere billedkvalitet end andre kompaktkameraer.

Årsagen er, at billedsensoren (som den lidt upræcist kaldes) er større og fanger mere lys. Resultatet er klarere billeder med jævnere farver og mindre grums og billedstøj. Læg hertil en lysstærk zoom, og du har et fortræffeligt kompaktkamera, der altid vil give dig finere billeder, end mobilen gør.

Læs testen af mobilkamera vs. kompaktkamera her.

Sony, Nikon og Canon er blandt dem, der har omfavnet 1 tommes billedsensorer i kompaktkameraer. Det har fungeret godt, og sidste år fik Canon vores pris for årets bedste kompaktkamera, PowerShot G7 X.

Det lille kamera er for nylig erstattet af en udgave kaldet G7 X Mark II med opgraderet processor, højere skudtakt og et lille håndgreb på siden. Kameraet er vokset nogle millimeter i alle retninger, men det bedste fra forgængeren er bibeholdt. 20 megapixel billedsensor, lysstærk 24-100 mm zoom, som dækker det meste, og vipbar touch-skærm gør både kameraet mere fleksibelt og brugervenligt.

Kameraet har dog ikke indbygget søger som f.eks. den nærmeste konkurrent, Sony DSC-RX100 III.

 

Praktisk touch-skærm

Canon-kameraet er meget enkelt i brug. På toppen finder man en pop-up blitz og et klassisk funktionshjul med valg af eksponeringsautomatik, motivprogrammer med automatisk indstilling af alt, videofunktion og mulighed for en selvvalgt indstilling.

Rundt om objektivet sidder en indstillingsring. Her kan man selv vælge, om ringen skal bruges til at zoome – med glidende overgang eller i faste brændvidder – eller til at indstille blændeværdi, fokus, lukkertid eller ISO-følsomhed. Blandt andet. Eksponeringskompensationen, hvor man kan justere lysere eller mørkere, sidder praktisk nok på et separat indstillingshjul under funktionshjulet.

Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent)
Vipbar touch-skærm er meget praktisk på et lille kamera. (Foto: Producent)

  • Type: 20 MP kompaktkamera med 1" billedsensor
  • Optik: 24-100 mm f/1.8-2.8, 4,2x zoom
  • Skærm: 7,6 cm vipbar, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Touch-skærm, Wi-Fi, NFC, 8 fps, billedstabilisering, 1080p HD-video
Pris: 5295,-