annonse
annonse
annonse

Fujifilm X-T2

Oktober 2016Fujifilm X-T2
Oktober 2016Fujifilm X-T2

Perfektioneret entusiastkamera

Superskarpe billeder med enestående detaljeopløsning. Hurtig og præcis autofokus, 4K-video og gennemført brugervenlighed.

Superskarpe billeder med enestående detaljeopløsning. Hurtig og præcis autofokus, 4K-video og gennemført brugervenlighed.
Nogle lidt for små knapper og ingen touch-skærm. 30 minutters 4K-optagelse og hovedtelefonstik kun med vertikalgreb.

I modsætning til automobil- og modebranchen står det kameraproducenterne frit for at lancere nye modeller, der af udseende er identiske med forgængeren. “Men vi har forbedret indmaden i vores nye Mark XXVII,” vil de hævde. Nogle gange er det også sandt, men lige så ofte handler det om små forbedringer, der ikke altid giver skarpere eller bedre billeder end forgængeren.

Men ikke her. For selv om Fujifilms nye entusiastmodel ser ud ligesom forgængeren fra 2014, er alt – absolut alt – hvad der betyder noget, mærkbart forbedret.

Okay, designet ligner til forveksling, men en joystick-knap og redesignede indstillingshjul har gjort kameraet endnu bedre i brug. Under den vejrtætnede skal – som i øvrigt er vokset nogle millimeter i alle retninger – er alt nyt. Billedsensor, processor, fokussystem, søger, skærm og sågar skærmmenuer er alt sammen væsentlig forbedret i forhold til X-T1 fra 2014.

Læs testen af X-T1 her.

Borte er den gamle 16 megapixel billedsensor uden Bayer-mønster og med RGB-sensorer. I stedet sidder der en ny 24 megapixel X-Trans CMOS III billedsensor – samme type, som i den grad overbevist os i testen af X-Pro2.

Læs testen af X-Pro2 her.

Også den uden lavpasfilter og med et asymmetrisk RGB-mønster for bedre detaljeskarphed uden moiré. Det har givet X-T2 synligt bedre billedkvalitet, også ved høj ISO-følsomhed, og det nye autofokussystem med hele 325 fokuspunkter har flyttet kameraet op i den professionelle klasse.

 

Med vertikalgreb monteret øges optagetiden til 30 minutters sekvenser ved 4K og batteritiden til 1.000 eksponeringer, og man får hovedtelefonudgang. (Foto: Producent)
Med vertikalgreb monteret øges optagetiden til 30 minutters sekvenser ved 4K og batteritiden til 1.000 eksponeringer, og man får hovedtelefonudgang. (Foto: Producent)

Omfattende forbedringer

Den nye billedsensor har fået følgeskab af en ny processor med 14 bit tabsfri råfil-komprimering og lukkertider ned til 1/8000 sekund. Eller 1/32.000 sekund med elektronisk lukker aktiveret. Den opgraderede elektroniske søger kan indstilles til 100 fps opdateringsfrekvens for mindre flimmer. Skudtakten er otte billeder i sekundet, eller 11 fps, hvis man bruger det nye vertikalgreb – VPB-XT2 – som også forlænger batterilevetiden op til 1000 eksponeringer. Med tre batterier i drift.

Rimelig seje egenskaber, der bør tiltale såvel entusiastiske amatører som professionelle!

Man får også 4K-video (30/25/24 fps) i op til 30 minutters sekvenser (med vertikalgrebet, 10 minutter uden) og kan lagre billederne på to SD-kort. F.eks. et til stillbilleder og et til video. Hukommelseskortpladserne kan ligeledes konfigureres efter fotografens ønsker.

Det er selvfølgelig muligt at filme i både 720p og 1080p, og 4K og anden video kan streames via HDMI-udgangen under en luge på siden. Der er også et mikrofonstik, men ikke et til hovedtelefoner. Det får man dog, hvis man (igen) vælger vertikalgrebet, der har en 3,5 mm hovedtelefonudgang.

Kameraet oversampler 4K-video og kan gemme optagelserne med en F-log flad farveprofil til efterfølgende justering af farvebalance og graduering i efterbehandlingen.

Autofokussystemet med 325 fokuspunkter dækker størstedelen af billedfladen, og 169 af dem er fasebaserede sensorer i kombination med kontrastbaserede. Det giver kameraet bedre fokusegenskaber i svagt lys, ved video-optagelse og ikke mindst actionfotografering. Med så mange sensorer over så stor en flade er kameraet mærkbart bedre på følgefokus end forgængeren.

Og apropos actionfoto, så kan man også ændre præferencer for fokusindstillingerne i AF-C tilstand – eller kontinuerlig fokus. Fem færdiglavede indstillinger med forskellig sporingsfølsomhed til forskellige scenarier plus en, som man selv kan tilpasse, er funktioner, som vi ellers kun forventer at finde på de dyreste professionelle spejlreflekskameraer. Såsom Canon EOS-1D X II og Nikon D5.

Det fungerer faktisk overraskende godt, omend jeg kun havde 18-55 mm zoomen til rådighed; den fremragende telezoom XF 50-140 mm f/2.8 og den nye XF 300 mm var ikke tilgængelige for en omfattende actiontest af kameraet.

Klassens mest overskuelige betjening. (Foto: Producent)
Klassens mest overskuelige betjening. (Foto: Producent)

 

I brug

En redesignet håndgreb, større låsbare indstillingshjul på toppen og den nye joystick-knap bagpå har gjort kameraet mere brugervenligt. Det går hurtigere at indstille lukkertid og ISO, og med den lille styrepind flytter man fokuspunkter eller fokusområde lynhurtigt over billedfladen. Fantastisk brugervenligt.

Næsten perfekt, altså, men det er lidt irriterende, at Fujifilm ikke har sat lås på hjulet til eksponeringskompensation (+/- 5 EV). Det hjælper kun lidt, at udløserknappen har fået gevind til trådudløser, Fuji …

Opmærksomme læsere vil måske bemærke, at optageknappen er forsvundet. Det vil sikkert irritere nogle grænseløst, at de skal dreje hjulet for skudtakt osv. over på video for så at bruge udløserknappen til start/stop af video-optagelse. Men det generede overhovedet ikke undertegnede i testperioden. Så slipper man da for at starte en optagelse, hvis man kommer til at ramme den røde knap.

Desuden får man videoudsnittet på skærmen eller i søgeren, så det er lettere at komponere udsnittet, før man begynder at optage.

Flere af knapperne kan programmeres, så man har meget brugte funktioner let tilgængeligt, og de to indstillingshjul (og joystick-knappen) kan trykkes ind for at bekræfte valg. Små, men praktiske løsninger, der gør kameraet hurtigere i brug. Q-menuen, der giver hurtig adgang til de mest almindelige indstillinger, er bevaret, og her kan man bruge styrepinden eller firevejsknapperne til at navigere i indstillingerne.

Et par seje detaljer mere er værd at nævne: Hold Disp/Back-knappen inde for at aktivere valgene for de programmérbare knapper, eller tryk på knappen på siden af vippeskærmen for at svinge den ud, når man fotograferer i højformat.

I øvrigt understøtter kameraet den nye Fujifilm EX-F500 – en kraftig blitz, der kan sættes op i et trådløst system med flere blitz, men den var ikke tilgængelig i testperioden.

Næsten identisk med forgængeren, bortset fra joystick-knappen ved siden af skærmen. (Foto: Producent)
Næsten identisk med forgængeren, bortset fra joystick-knappen ved siden af skærmen. (Foto: Producent)

 

Billedkvalitet

Med billedsensoren fra X-Pro2 er det ikke nogen overraskelse, at støjomfanget ved høj ISO er synligt bedre end på X-T1. De ekstra pixels giver ligeledes detaljeskarpheden et tydeligt løft, og kameraets farvegengivelse – især på jpeg-filer – er eksemplarisk.

Billeddynamikken har også fået et løft, og som nævnt i testen af X-Pro2 er den fuldt på højde med full-frame kameraer fra Sony og Nikon. Det samme gælder skarpheden, som jeg ikke synes står tilbage for Sony a7R II med 42 megapixel.

Billedstøjen gør sin entré ved ISO 6400 og er marginal ved ISO 12.800, hvis man sammenligner med Sony a7R II, men ligger cirka et trin under Nikon D500.

Billeddynamikken giver dig meget at arbejde med i efterbehandlingen af råfiler, og der er meget lidt mellem rå- og jpeg-filer. Samtidig er farvebalancen meget neutral og ensartet, hvis man ikke bruger filtre, og filmsimuleringer som Velvia, Provia osv. samt monokromindstillingerne er rigtig godt kalibreret. Sidstnævnte så godt, at man fristes til at springe sort-hvid efterbehandling over.

Acros-indstillingen simulerer sort-hvid med blødere gråtoner og dybere sort, og med gul, rød eller grøn filtereffekt kan man ændre tonaliteten. Afhængigt af om man f.eks. vil have endnu større kontrast i landskabsbilleder eller blødere hudtoner på portrætter.

Kameraet er også så hurtigt, at det følger bevægelser præcist nok til, at billedserier bliver skarpe. Hvis man vil have et hurtigere systemkamera, der er endnu bedre til sport og action, skal man op i Nikon D500, D5 eller Canon EOS-1D X Mark II. Men så går man også op i pris.

Autofokus på 4K-video fungerer glimrende i godt lys, og 4K-video ser overlegent ud i forhold til HD-optagelser. Sammenlignet med Sony a7R II er der ikke de store forskelle i filkvalitet, men der er lidt mere moiré på panoreringer samt moskitostøj fra X-T2. Det kan skyldes, at Sony-kameraet bruger mindre oversampling (1,2x mod 1,8x) og højere datastrøm.

Forskellen er dog ikke stor nok til, at den betyder noget for dem, der har gået og ventet på et kamera som X-T2. Som på fremragende vis forener stillbilledkvalitet med 4K og uovertruffen brugervenlighed for pengene.

Man skal temmelig tæt på for at se forskel på detaljeopløsningen fra X-T2 og Sony a7R II. Her Fujifilm med XF 18-55 mm f/2.8-4.0 og Sony med FE 24-70 mm. Begge på blænde f/5.6. (Foto: Producent)
Man skal temmelig tæt på for at se forskel på detaljeopløsningen fra X-T2 og Sony a7R II. Her Fujifilm med XF 18-55 mm f/2.8-4.0 og Sony med FE 24-70 mm. Begge på blænde f/5.6. (Foto: Producent)

 

Konklusion

Argumenterne for Fujifilm X-Pro2 ser ud til at miste lidt af glansen. Trods den fine hybridsøger og den klassiske formfaktor må det finde sig i havne i skyggen af det gennemførte X-T2. Med samme høje billedkvalitet i kombination med bedre brugervenlighed, hurtigere autofokus og 4K-video er X-T2 mere anvendeligt og praktisk for dem, der bruger kameraet lige meget til video og stills.

Kort og godt et af de bedste kameraer til allround-brug, vi har testet.

I modsætning til automobil- og modebranchen står det kameraproducenterne frit for at lancere nye modeller, der af udseende er identiske med forgængeren. “Men vi har forbedret indmaden i vores nye Mark XXVII,” vil de hævde. Nogle gange er det også sandt, men lige så ofte handler det om små forbedringer, der ikke altid giver skarpere eller bedre billeder end forgængeren.Men ikke her. For selv om Fujifilms nye entusiastmodel ser ud ligesom forgængeren fra 2014, er alt – absolut alt – hvad der betyder noget, mærkbart forbedret.Okay, designet ligner til forveksling, men en joystick-knap og redesignede indstillingshjul har gjort kameraet endnu bedre i brug. Under den vejrtætnede skal – som i øvrigt er vokset nogle millimeter i alle retninger – er alt nyt. Billedsensor, processor, fokussystem, søger, skærm og sågar skærmmenuer er alt sammen væsentlig forbedret i forhold til X-T1 fra 2014.Læs testen af X-T1 her.Borte er den gamle 16 megapixel billedsensor uden Bayer-mønster og med RGB-sensorer. I stedet sidder der en ny 24 megapixel X-Trans CMOS III billedsensor – samme type, som i den grad overbevist os i testen af X-Pro2.Læs testen af X-Pro2 her.Også den uden lavpasfilter og med et asymmetrisk RGB-mønster for bedre detaljeskarphed uden moiré. Det har givet X-T2 synligt bedre billedkvalitet, også ved høj ISO-følsomhed, og det nye autofokussystem med hele 325 fokuspunkter har flyttet kameraet op i den professionelle klasse. [caption id="attachment_66449" align="alignnone" width="460"]Med vertikalgreb monteret øges optagetiden til 30 minutters sekvenser ved 4K og batteritiden til 1.000 eksponeringer, og man får hovedtelefonudgang. (Foto: Producent) Med vertikalgreb monteret øges optagetiden til 30 minutters sekvenser ved 4K og batteritiden til 1.000 eksponeringer, og man får hovedtelefonudgang. (Foto: Producent)[/caption]

Omfattende forbedringer

Den nye billedsensor har fået følgeskab af en ny processor med 14 bit tabsfri råfil-komprimering og lukkertider ned til 1/8000 sekund. Eller 1/32.000 sekund med elektronisk lukker aktiveret. Den opgraderede elektroniske søger kan indstilles til 100 fps opdateringsfrekvens for mindre flimmer. Skudtakten er otte billeder i sekundet, eller 11 fps, hvis man bruger det nye vertikalgreb – VPB-XT2 – som også forlænger batterilevetiden op til 1000 eksponeringer. Med tre batterier i drift.Rimelig seje egenskaber, der bør tiltale såvel entusiastiske amatører som professionelle!Man får også 4K-video (30/25/24 fps) i op til 30 minutters sekvenser (med vertikalgrebet, 10 minutter uden) og kan lagre billederne på to SD-kort. F.eks. et til stillbilleder og et til video. Hukommelseskortpladserne kan ligeledes konfigureres efter fotografens ønsker.Det er selvfølgelig muligt at filme i både 720p og 1080p, og 4K og anden video kan streames via HDMI-udgangen under en luge på siden. Der er også et mikrofonstik, men ikke et til hovedtelefoner. Det får man dog, hvis man (igen) vælger vertikalgrebet, der har en 3,5 mm hovedtelefonudgang.Kameraet oversampler 4K-video og kan gemme optagelserne med en F-log flad farveprofil til efterfølgende justering af farvebalance og graduering i efterbehandlingen.Autofokussystemet med 325 fokuspunkter dækker størstedelen af billedfladen, og 169 af dem er fasebaserede sensorer i kombination med kontrastbaserede. Det giver kameraet bedre fokusegenskaber i svagt lys, ved video-optagelse og ikke mindst actionfotografering. Med så mange sensorer over så stor en flade er kameraet mærkbart bedre på følgefokus end forgængeren.Og apropos actionfoto, så kan man også ændre præferencer for fokusindstillingerne i AF-C tilstand – eller kontinuerlig fokus. Fem færdiglavede indstillinger med forskellig sporingsfølsomhed til forskellige scenarier plus en, som man selv kan tilpasse, er funktioner, som vi ellers kun forventer at finde på de dyreste professionelle spejlreflekskameraer. Såsom Canon EOS-1D X II og Nikon D5.Det fungerer faktisk overraskende godt, omend jeg kun havde 18-55 mm zoomen til rådighed; den fremragende telezoom XF 50-140 mm f/2.8 og den nye XF 300 mm var ikke tilgængelige for en omfattende actiontest af kameraet.[caption id="attachment_66447" align="alignnone" width="460"]Klassens mest overskuelige betjening. (Foto: Producent) Klassens mest overskuelige betjening. (Foto: Producent)[/caption] 

I brug

En redesignet håndgreb, større låsbare indstillingshjul på toppen og den nye joystick-knap bagpå har gjort kameraet mere brugervenligt. Det går hurtigere at indstille lukkertid og ISO, og med den lille styrepind flytter man fokuspunkter eller fokusområde lynhurtigt over billedfladen. Fantastisk brugervenligt.Næsten perfekt, altså, men det er lidt irriterende, at Fujifilm ikke har sat lås på hjulet til eksponeringskompensation (+/- 5 EV). Det hjælper kun lidt, at udløserknappen har fået gevind til trådudløser, Fuji …Opmærksomme læsere vil måske bemærke, at optageknappen er forsvundet. Det vil sikkert irritere nogle grænseløst, at de skal dreje hjulet for skudtakt osv. over på video for så at bruge udløserknappen til start/stop af video-optagelse. Men det generede overhovedet ikke undertegnede i testperioden. Så slipper man da for at starte en optagelse, hvis man kommer til at ramme den røde knap.Desuden får man videoudsnittet på skærmen eller i søgeren, så det er lettere at komponere udsnittet, før man begynder at optage.Flere af knapperne kan programmeres, så man har meget brugte funktioner let tilgængeligt, og de to indstillingshjul (og joystick-knappen) kan trykkes ind for at bekræfte valg. Små, men praktiske løsninger, der gør kameraet hurtigere i brug. Q-menuen, der giver hurtig adgang til de mest almindelige indstillinger, er bevaret, og her kan man bruge styrepinden eller firevejsknapperne til at navigere i indstillingerne.Et par seje detaljer mere er værd at nævne: Hold Disp/Back-knappen inde for at aktivere valgene for de programmérbare knapper, eller tryk på knappen på siden af vippeskærmen for at svinge den ud, når man fotograferer i højformat.I øvrigt understøtter kameraet den nye Fujifilm EX-F500 – en kraftig blitz, der kan sættes op i et trådløst system med flere blitz, men den var ikke tilgængelig i testperioden.[caption id="attachment_66448" align="alignnone" width="460"]Næsten identisk med forgængeren, bortset fra joystick-knappen ved siden af skærmen. (Foto: Producent) Næsten identisk med forgængeren, bortset fra joystick-knappen ved siden af skærmen. (Foto: Producent)[/caption] 

Billedkvalitet

Med billedsensoren fra X-Pro2 er det ikke nogen overraskelse, at støjomfanget ved høj ISO er synligt bedre end på X-T1. De ekstra pixels giver ligeledes detaljeskarpheden et tydeligt løft, og kameraets farvegengivelse – især på jpeg-filer – er eksemplarisk.Billeddynamikken har også fået et løft, og som nævnt i testen af X-Pro2 er den fuldt på højde med full-frame kameraer fra Sony og Nikon. Det samme gælder skarpheden, som jeg ikke synes står tilbage for Sony a7R II med 42 megapixel.Billedstøjen gør sin entré ved ISO 6400 og er marginal ved ISO 12.800, hvis man sammenligner med Sony a7R II, men ligger cirka et trin under Nikon D500.Billeddynamikken giver dig meget at arbejde med i efterbehandlingen af råfiler, og der er meget lidt mellem rå- og jpeg-filer. Samtidig er farvebalancen meget neutral og ensartet, hvis man ikke bruger filtre, og filmsimuleringer som Velvia, Provia osv. samt monokromindstillingerne er rigtig godt kalibreret. Sidstnævnte så godt, at man fristes til at springe sort-hvid efterbehandling over.Acros-indstillingen simulerer sort-hvid med blødere gråtoner og dybere sort, og med gul, rød eller grøn filtereffekt kan man ændre tonaliteten. Afhængigt af om man f.eks. vil have endnu større kontrast i landskabsbilleder eller blødere hudtoner på portrætter.Kameraet er også så hurtigt, at det følger bevægelser præcist nok til, at billedserier bliver skarpe. Hvis man vil have et hurtigere systemkamera, der er endnu bedre til sport og action, skal man op i Nikon D500, D5 eller Canon EOS-1D X Mark II. Men så går man også op i pris.Autofokus på 4K-video fungerer glimrende i godt lys, og 4K-video ser overlegent ud i forhold til HD-optagelser. Sammenlignet med Sony a7R II er der ikke de store forskelle i filkvalitet, men der er lidt mere moiré på panoreringer samt moskitostøj fra X-T2. Det kan skyldes, at Sony-kameraet bruger mindre oversampling (1,2x mod 1,8x) og højere datastrøm.Forskellen er dog ikke stor nok til, at den betyder noget for dem, der har gået og ventet på et kamera som X-T2. Som på fremragende vis forener stillbilledkvalitet med 4K og uovertruffen brugervenlighed for pengene.[caption id="attachment_66450" align="alignnone" width="460"]Man skal temmelig tæt på for at se forskel på detaljeopløsningen fra X-T2 og Sony a7R II. Her Fujifilm med XF 18-55 mm f/2.8-4.0 og Sony med FE 24-70 mm. Begge på blænde f/5.6. (Foto: Producent) Man skal temmelig tæt på for at se forskel på detaljeopløsningen fra X-T2 og Sony a7R II. Her Fujifilm med XF 18-55 mm f/2.8-4.0 og Sony med FE 24-70 mm. Begge på blænde f/5.6. (Foto: Producent)[/caption] 

Konklusion

Argumenterne for Fujifilm X-Pro2 ser ud til at miste lidt af glansen. Trods den fine hybridsøger og den klassiske formfaktor må det finde sig i havne i skyggen af det gennemførte X-T2. Med samme høje billedkvalitet i kombination med bedre brugervenlighed, hurtigere autofokus og 4K-video er X-T2 mere anvendeligt og praktisk for dem, der bruger kameraet lige meget til video og stills.Kort og godt et af de bedste kameraer til allround-brug, vi har testet.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement med eller uden SF Anytime Stor velkomstgave
Bedste pris på Fujifilm X-T2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 24 MP systemkamera med APS-C billedsensor
  • Optik: Fujinon XF
  • Skærm: 7,6 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
  • Søger: 2,36 MP elektronisk
  • Højdepunkter: X-Trans CMOS III uden lavpasfilter, 8/11 fps, 325 fokuspunkter, filmsimulering, 2 x hukommelseskortplads, 1/32.000 s. elektronisk lukker, Wi-Fi, 4K-video
Pris: 13999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.