annonce
annonce

HP Envy 4500

Sæt en printer på mobilen

Print direkte fra smartphone og tablet.

Det er både let og vanedannende at printe direkte fra mobilen. Duplex-print er en stor fordel, som på ingen måde er en selvfølge i prisklassen.
Printkvaliteten er set bedre til prisen, og papirbakken burde være større. Én fælles patron til farveprint giver dårlig blækøkonomi.

I Lyd & Billede skriver vi en masse om smartphones og tablets, herunder hvor nemt det er at bruge dem til surfing, foto og mails. Men indimellem har man behov for at få en “hardcopy” af dokumenterne, frem for blot at se dem på skærmen. Til det formål er der brug for en printer. HP Envy 4500 er en sådan alt-i-en printer med indbygget trådløs netværksadgang for både computere og smartphones/tablets.

HP Envy 4500 er ikke den første printer i verden, som tilbyder at printe fra mobile enheder, men det er den mest ukomplicerede, jeg endnu har mødt. Det tog i praksis et par minutter at få den til at arbejde sammen med min iPhone – og en lignende tid, før den snakkede lystigt med Android-tablet og pc. Printeren fungerer med HP’s eget ePrint-system samt med Apples AirPrint og kan printe fra Android, iOS og Windows Phone. Plus – hvis behovet skulle opstå – fra Symbian- og BlackBerry-mobiler.

Som flertallet af hjemmeprintere har Envy 4500 indbygget scanner. Den sætter hverken hastigheds- eller skarphedsrekorder, men til prisen er der ikke nogen grund til at klage. Den dækker de fleste behov for at få en tegning eller et billede ind i computeren. Og denne journalist har tidligere givet mere for separate scannere, der ikke var bedre.

Som en positiv overraskelse klarer printeren også duplex-print – altså tosidet udskrift. Det tager lidt længere tid, da hver side skal ud i papirbakken og derpå trækkes tilbage i printeren igen for at få udskrift på bagsiden. Men det virker, og det giver færdige rapporter et mere professionelt udseende, når siderne bindes ind og læses som en bog.

Papirbakken er ikke Envy 4500’s stærkeste kort. Det er besværligt at få papiret til at ligge helt præcist, og der er ingen klar markering af, hvornår arkene er skubbet langt nok – men ikke for langt – ind. De udskrevne sider ligger løst oven på papirmagasinet. Separate papirbakker ville være at foretrække. Men det er sandsynligvis nødvendigt at have dem på denne måde af hensyn til duplex-mekanismen.

En del af dokumenterne fra mobile enheder er billeder, og HP Envy 4500 lover en opløsning på 4800 x 1200 dpi. Det er på papiret rigeligt til hvad som helst. I praksis kan du fint printe en stak invitationer ud, men hvis hovedformålet er at “fremkalde” dine digitale skud på papir, skal du kigge efter en egentlig fotoprinter – som sandsynligvis vil koste en del mere end Envy 4500.

Konklusion
HP Envy 4500 er en billig alt-i-en familieprinter, som gør det let at udskrive fra alle husets computere og mobile enheder. Det er ikke verdens skarpeste, men den er rimelig hurtig og printer endda på begge sider af papiret. Hvis du ikke er storforbruger af fotoprint, dækker den sandsynligvis behovet fint.

I Lyd & Billede skriver vi en masse om smartphones og tablets, herunder hvor nemt det er at bruge dem til surfing, foto og mails. Men indimellem har man behov for at få en “hardcopy” af dokumenterne, frem for blot at se dem på skærmen. Til det formål er der brug for en printer. HP Envy 4500 er en sådan alt-i-en printer med indbygget trådløs netværksadgang for både computere og smartphones/tablets. HP Envy 4500 er ikke den første printer i verden, som tilbyder at printe fra mobile enheder, men det er den mest ukomplicerede, jeg endnu har mødt. Det tog i praksis et par minutter at få den til at arbejde sammen med min iPhone – og en lignende tid, før den snakkede lystigt med Android-tablet og pc. Printeren fungerer med HP’s eget ePrint-system samt med Apples AirPrint og kan printe fra Android, iOS og Windows Phone. Plus – hvis behovet skulle opstå – fra Symbian- og BlackBerry-mobiler. Som flertallet af hjemmeprintere har Envy 4500 indbygget scanner. Den sætter hverken hastigheds- eller skarphedsrekorder, men til prisen er der ikke nogen grund til at klage. Den dækker de fleste behov for at få en tegning eller et billede ind i computeren. Og denne journalist har tidligere givet mere for separate scannere, der ikke var bedre. Som en positiv overraskelse klarer printeren også duplex-print – altså tosidet udskrift. Det tager lidt længere tid, da hver side skal ud i papirbakken og derpå trækkes tilbage i printeren igen for at få udskrift på bagsiden. Men det virker, og det giver færdige rapporter et mere professionelt udseende, når siderne bindes ind og læses som en bog. Papirbakken er ikke Envy 4500’s stærkeste kort. Det er besværligt at få papiret til at ligge helt præcist, og der er ingen klar markering af, hvornår arkene er skubbet langt nok – men ikke for langt – ind. De udskrevne sider ligger løst oven på papirmagasinet. Separate papirbakker ville være at foretrække. Men det er sandsynligvis nødvendigt at have dem på denne måde af hensyn til duplex-mekanismen. En del af dokumenterne fra mobile enheder er billeder, og HP Envy 4500 lover en opløsning på 4800 x 1200 dpi. Det er på papiret rigeligt til hvad som helst. I praksis kan du fint printe en stak invitationer ud, men hvis hovedformålet er at “fremkalde” dine digitale skud på papir, skal du kigge efter en egentlig fotoprinter – som sandsynligvis vil koste en del mere end Envy 4500. Konklusion HP Envy 4500 er en billig alt-i-en familieprinter, som gør det let at udskrive fra alle husets computere og mobile enheder. Det er ikke verdens skarpeste, men den er rimelig hurtig og printer endda på begge sider af papiret. Hvis du ikke er storforbruger af fotoprint, dækker den sandsynligvis behovet fint.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på HP Envy 4500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Dobbeltsidet udskrift
  • To farvepatroner (sort, trefarvet)
  • Printhastighed: 8 sider pr. minut sort / 6 sider pr. minut farve
  • Opløsning på print: 1200 x 600 dpi sort / 4800 x 1200 dpi foto
  • Opløsning på scanner: 1200 x 2400 dpi
  • Tilslutning: USB 2.0, Wi-Fi
Pris: 749,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-