annonce
annonce

Apple iPhone 7 Plus

Kongen af tele

Et godt hverdagskamera med en telelinse, der kan tage billeder, som ingen andre smartphones kan.

Vand- og støvtæt. Nem betjening. Både normal- og teleobjektiv.
Mere hukommelse er dyrt. Få indstillinger i den medfølgende app.

Opdateringerne af kameraet i iPhone er kommet gradvist uden nogen opsigtsvækkende forbedringer. Indtil iPhone 7, hvor vi ikke alene fik højere opløsning, men også meget bedre lysfølsomhed og – langt om længe – optisk billedstabilisering. For ikke at nævne, at Plus-modellen fik et ekstra teleobjektiv. Selv selfie-kameraet er opgraderet betydeligt med hensyn til opløsning. Vi sætter også pris på, at skærmen har fået et større toneomfang for bedre forhåndsvisning af billederne.

Den medfølgende kamera-app er designet med enkelhed for øje. Man swiper til siderne for at skifte mellem Time-Lapse, Slo-Mo, Video, Photo, Portrait, Square og Panorama. Under Photo kan man vælge HDR, farveeffekter og at aktivere Live Photos, som laver en kort video ud over selve billedet. Man kan også låse fokus på et objekt og justere eksponeringskompensationen. Men hvis man vil have flere indstillingsmuligheder, må man bruge en anden app.

Plus-modellen har det samme normalobjektiv som iPhone 7, men har også fået et teleobjektiv. Det betyder, at man rent faktisk kan få rigtig optisk zoom på 2x, der øger brændvidden til 56 mm, i stedet for at skulle forlade sig på tvivlsomme software-løsninger.

En anden nyhed er portrætindstillingen, som via softwaren skaber en flot baggrundsuskarphed, også kaldet bokeh. Den skal dog finjusteres, da man let kan få uønskede virkninger.

Kameraet startes hurtigt med et swipe fra låseskærmen. Det er let at fokusere på det rigtige objekt, det går hurtigt, og man får god skarphed. Farverne er dog lidt kedelige i forhold til konkurrenterne, og i svagt lys trækker de i retning af gul. Derimod får man ikke særlig meget støj. HDR-automatikken fungerer godt og giver brugbare billeder selv med store kontraster i motivet.

Alt i alt et godt og letanvendeligt hverdagskamera.

Konklusion

Fraværet af motivprogrammer og manuelle indstillinger i den officielle app gør, at den egner sig bedst til “peg og skyd”-fotografering. Det gør den dog godt med letforståelige funktioner, som gør, at man kan få præcis det billede eller den video, man har brug for.

Hvad angår billedkvaliteten, må iPhone 7 Plus dog se sig slået af de nyeste konkurrenter. Dens unikke fordel er teleobjektivet, der gør, at man kan tage billeder, som ingen andre mobiler kan.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Opdateringerne af kameraet i iPhone er kommet gradvist uden nogen opsigtsvækkende forbedringer. Indtil iPhone 7, hvor vi ikke alene fik højere opløsning, men også meget bedre lysfølsomhed og – langt om længe – optisk billedstabilisering. For ikke at nævne, at Plus-modellen fik et ekstra teleobjektiv. Selv selfie-kameraet er opgraderet betydeligt med hensyn til opløsning. Vi sætter også pris på, at skærmen har fået et større toneomfang for bedre forhåndsvisning af billederne. Den medfølgende kamera-app er designet med enkelhed for øje. Man swiper til siderne for at skifte mellem Time-Lapse, Slo-Mo, Video, Photo, Portrait, Square og Panorama. Under Photo kan man vælge HDR, farveeffekter og at aktivere Live Photos, som laver en kort video ud over selve billedet. Man kan også låse fokus på et objekt og justere eksponeringskompensationen. Men hvis man vil have flere indstillingsmuligheder, må man bruge en anden app. Plus-modellen har det samme normalobjektiv som iPhone 7, men har også fået et teleobjektiv. Det betyder, at man rent faktisk kan få rigtig optisk zoom på 2x, der øger brændvidden til 56 mm, i stedet for at skulle forlade sig på tvivlsomme software-løsninger. En anden nyhed er portrætindstillingen, som via softwaren skaber en flot baggrundsuskarphed, også kaldet bokeh. Den skal dog finjusteres, da man let kan få uønskede virkninger. Kameraet startes hurtigt med et swipe fra låseskærmen. Det er let at fokusere på det rigtige objekt, det går hurtigt, og man får god skarphed. Farverne er dog lidt kedelige i forhold til konkurrenterne, og i svagt lys trækker de i retning af gul. Derimod får man ikke særlig meget støj. HDR-automatikken fungerer godt og giver brugbare billeder selv med store kontraster i motivet. Alt i alt et godt og letanvendeligt hverdagskamera.

Konklusion

Fraværet af motivprogrammer og manuelle indstillinger i den officielle app gør, at den egner sig bedst til “peg og skyd”-fotografering. Det gør den dog godt med letforståelige funktioner, som gør, at man kan få præcis det billede eller den video, man har brug for. Hvad angår billedkvaliteten, må iPhone 7 Plus dog se sig slået af de nyeste konkurrenter. Dens unikke fordel er teleobjektivet, der gør, at man kan tage billeder, som ingen andre mobiler kan. [gallery ids="69811" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Apple iPhone 7 Plus
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Skærm: 5,5” IPS, 1920 x 1080, 401 ppi
Frontkameraer: 12 MP 28 mm f/1.8 OIS + 12 MP 56 mm f/2.8
Selfie-kamera: 7 MP f/2.2
Billedsensor: 1/3” + 1/3,6”
Mål og vægt: 158 x 78 x 7,3 mm / 188 g
Batteri: 2675 mAh – 21 timers samtale, 16 dages standby
Web: apple.dk

Pris: 6900,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-