annonse
annonse
annonse

HTC U11

HTC tilbage i toppen

Efter tidligere svingende modeller har HTC endelig fået orden på kameraproblemerne.

Vand- og støvtæt efter IP67. Højopløst selfie-kamera. Fremragende automatik.
En del billedstøj i svagt lys. Skærmen er ikke i topklasse.

HTC har haft en broget historie med mange eksperimenter på kamerasiden. Med One var de nogle af de første til at stå af megapixel-kapløbet og i stedet fokusere på større sensorpixels for at få bedre lysfølsomhed. Siden da er billedkvaliteten gået op og ned fra model til model. Med U11 er forskellene ikke så åbenlyse i forhold til den gamle HTC 10. Vi har dog fået hybrid autofokus, og selfie-kameraet er blevet opgraderet fra 5 til hele 16 megapixel.

Kamerabrugerfladen er minimalistisk med alle indstillinger gemt i en menu, som man trækker ud fra venstre kant. Her skifter man intuitivt mellem auto, manuel og panorama eller video, hyperlapse og slowmotion samt selfies og video. I manuel tilstand kan man justere hvidbalance, eksponeringskompensation, ISO, lukkertid og fokus samt aktivere råformat. Der er også motivprogrammer til makro, sport og nat.

De eneste gimmicks ved U11 er det ekstra højopløste selfie-kamera, og at man kan klemme på mobilens kanter for at aktivere kameraet.

Med U11 viderefører HTC deres UltraPixel-teknologi med større sensor-pixels. I teorien skal det give skarpere billeder og bedre ydelse i svagt lys. I praksis er sensoren faktisk mindre end på U Ultra, hvilket dog opvejes af den mere lysstærke optik. Kameraet er nu på samme niveau som det i Galaxy S8.

Og nu fungerer det, der tidligere var teori, rent faktisk i virkeligheden. Heldigvis er kameraets software væsentlig forbedret i forhold til HTC 10. Væk er alle problemer, og det klarer pludselig eksponering og kontrast glimrende, ligesom billeder i mørke er fuldt godkendt, omend med lidt mere støj end de bedste konkurrenter.

Den nye hybridfokus er virkelig hurtig, og HDR Boost-funktionen håndterer vanskelige lysforhold bedre end før, omend ikke til topkarakter.

Konklusion

U11 imponerer på mange områder, og software-problemerne fra de tidligere modeller er løst. Den er hurtigt at arbejde med, starter hurtigt takket være den nye klemmefunktion og har en simpel, ren brugerflade med logiske menuer.

Den nye hybridautofokus er hurtigere end før, og automatikken fungerer godt, inklusive HDR Boost-funktionen. Billedkvaliteten i godt lys er blandt de bedste, men i svagt lys og ved vanskelige lysforhold må kameraet se sig slået.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

HTC har haft en broget historie med mange eksperimenter på kamerasiden. Med One var de nogle af de første til at stå af megapixel-kapløbet og i stedet fokusere på større sensorpixels for at få bedre lysfølsomhed. Siden da er billedkvaliteten gået op og ned fra model til model. Med U11 er forskellene ikke så åbenlyse i forhold til den gamle HTC 10. Vi har dog fået hybrid autofokus, og selfie-kameraet er blevet opgraderet fra 5 til hele 16 megapixel. Kamerabrugerfladen er minimalistisk med alle indstillinger gemt i en menu, som man trækker ud fra venstre kant. Her skifter man intuitivt mellem auto, manuel og panorama eller video, hyperlapse og slowmotion samt selfies og video. I manuel tilstand kan man justere hvidbalance, eksponeringskompensation, ISO, lukkertid og fokus samt aktivere råformat. Der er også motivprogrammer til makro, sport og nat. De eneste gimmicks ved U11 er det ekstra højopløste selfie-kamera, og at man kan klemme på mobilens kanter for at aktivere kameraet. Med U11 viderefører HTC deres UltraPixel-teknologi med større sensor-pixels. I teorien skal det give skarpere billeder og bedre ydelse i svagt lys. I praksis er sensoren faktisk mindre end på U Ultra, hvilket dog opvejes af den mere lysstærke optik. Kameraet er nu på samme niveau som det i Galaxy S8. Og nu fungerer det, der tidligere var teori, rent faktisk i virkeligheden. Heldigvis er kameraets software væsentlig forbedret i forhold til HTC 10. Væk er alle problemer, og det klarer pludselig eksponering og kontrast glimrende, ligesom billeder i mørke er fuldt godkendt, omend med lidt mere støj end de bedste konkurrenter. Den nye hybridfokus er virkelig hurtig, og HDR Boost-funktionen håndterer vanskelige lysforhold bedre end før, omend ikke til topkarakter.

Konklusion

U11 imponerer på mange områder, og software-problemerne fra de tidligere modeller er løst. Den er hurtigt at arbejde med, starter hurtigt takket være den nye klemmefunktion og har en simpel, ren brugerflade med logiske menuer. Den nye hybridautofokus er hurtigere end før, og automatikken fungerer godt, inklusive HDR Boost-funktionen. Billedkvaliteten i godt lys er blandt de bedste, men i svagt lys og ved vanskelige lysforhold må kameraet se sig slået. [gallery ids="69813" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på HTC U11
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Skærm: 5,5” LCD, 2560 x 1440, 534 ppi
Frontkamera: 12 MP 26 mm f/1.7 OIS
Selfie-kamera: 16 MP 26 mm f/2.0
Sensor: 1/2,55”
Mål og vægt: 154 x 76 x 7,9 mm / 169 g
Batteri: 3000 mAh – 25 timers samtale, 14 dages standby
Web: htc.com

Pris: 5800,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-