annonse
annonse
annonse

Huawei P10 Plus

Spændende muligheder

Det dobbelte kamera giver kreative muligheder, men automatikken misser indimellem.

Dobbelt optik til kreative effekter. Mange indstillingsmuligheder. God skarphed.
Softwaren kan overdrive. Uønsket forskønnelse i portrætindstilling. Lyser indimellem motivet for meget op.

Huawei har arbejdet hårdt på at forbedre deres kameraer efter de tidlige modellers ret middelmådige resultater. Med sidste års P9 indledte de et overraskende samarbejde med Leica. Her fik det dobbelte kamera premiere, og det har de yderligere forbedret med P10. Opløsningen er øget, softwaren skal lette portrætfotografering, og der er også kommet 4K-video. På Plus-modellen får vi desuden en mere lysfølsom sensor samt opdateret optik.

Der er overvældende mange indstillinger, men de er i det mindste logisk opdelt. Swipe fra venstre for at få de ti motivprogrammer eller tre videotilstande frem. Swipe fra højre for indstillinger som råformat og følgefokus. Eller swipe nedefra for manuel tilstand med adgang til ISO, lukkerhastighed, eksponeringskompensation, fokuskontrol og hvidbalance. På automatik kan man også vælge baggrundsuskarphed, portrætindstilling, farvemætning og farveeffekter.

Den dobbelte optik på P10 fungerer ikke helt, som man skulle tro. Den ene sensor er en normal RGB-sensor, mens den anden er sort-hvid. Det betyder ikke kun, at man kan tage rigtige sort-hvid-billeder, men også at de to kan arbejde sammen. Med én sensor, der håndterer farver, kan den anden koncentrere sig om lys, kontrast og detaljer.

Den særlige portrætindstilling laver en behagelig baggrundssløring, men den automatiske forskønnelse giver et noget kunstigt indtryk.

Sammenlignet med P9 kan man hurtigere fyre et billede af takket være hurtigere opstart og fokusering. Under gode lysforhold giver det dobbelte objektiv god dynamik i billederne, og de bliver godt eksponeret med korrekt hvidbalance og glimrende skarphed.

Man får dog en del farvestøj, og komprimeringen kan tage lidt for hårdt fat. Under vanskelige forhold gør kameraet som regel et godt stykke arbejde med at lysne billederne, men automatikken er indimellem lidt for entusiastisk.

Konklusion

Kameraet i P10 Plus fungerer fint på automatik, men det ville være at gøre sig selv en bjørnetjeneste. Selv hvis man ikke vil fotografere helt manuelt, bør man i hvert fald gøre brug af de kreative muligheder med de mange motivprogrammer.

Den dobbelte optik gør, at billederne får fine detaljer med god dynamik. Dog misser automatikken undertiden ved vanskelige lysforhold, og billedprocesseringen kan være lidt for aggressiv. Men alt i alt en kompetent kameratelefon.

picture1
<
>

Huawei har arbejdet hårdt på at forbedre deres kameraer efter de tidlige modellers ret middelmådige resultater. Med sidste års P9 indledte de et overraskende samarbejde med Leica. Her fik det dobbelte kamera premiere, og det har de yderligere forbedret med P10. Opløsningen er øget, softwaren skal lette portrætfotografering, og der er også kommet 4K-video. På Plus-modellen får vi desuden en mere lysfølsom sensor samt opdateret optik. Der er overvældende mange indstillinger, men de er i det mindste logisk opdelt. Swipe fra venstre for at få de ti motivprogrammer eller tre videotilstande frem. Swipe fra højre for indstillinger som råformat og følgefokus. Eller swipe nedefra for manuel tilstand med adgang til ISO, lukkerhastighed, eksponeringskompensation, fokuskontrol og hvidbalance. På automatik kan man også vælge baggrundsuskarphed, portrætindstilling, farvemætning og farveeffekter. Den dobbelte optik på P10 fungerer ikke helt, som man skulle tro. Den ene sensor er en normal RGB-sensor, mens den anden er sort-hvid. Det betyder ikke kun, at man kan tage rigtige sort-hvid-billeder, men også at de to kan arbejde sammen. Med én sensor, der håndterer farver, kan den anden koncentrere sig om lys, kontrast og detaljer. Den særlige portrætindstilling laver en behagelig baggrundssløring, men den automatiske forskønnelse giver et noget kunstigt indtryk. Sammenlignet med P9 kan man hurtigere fyre et billede af takket være hurtigere opstart og fokusering. Under gode lysforhold giver det dobbelte objektiv god dynamik i billederne, og de bliver godt eksponeret med korrekt hvidbalance og glimrende skarphed. Man får dog en del farvestøj, og komprimeringen kan tage lidt for hårdt fat. Under vanskelige forhold gør kameraet som regel et godt stykke arbejde med at lysne billederne, men automatikken er indimellem lidt for entusiastisk.

Konklusion

Kameraet i P10 Plus fungerer fint på automatik, men det ville være at gøre sig selv en bjørnetjeneste. Selv hvis man ikke vil fotografere helt manuelt, bør man i hvert fald gøre brug af de kreative muligheder med de mange motivprogrammer. Den dobbelte optik gør, at billederne får fine detaljer med god dynamik. Dog misser automatikken undertiden ved vanskelige lysforhold, og billedprocesseringen kan være lidt for aggressiv. Men alt i alt en kompetent kameratelefon. [gallery ids="69815" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Huawei P10 Plus
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Skærm: 5,5” IPS, 2560 x 1440, 540 ppi
Frontkameraer: 20 MP 27 mm f/1.8 OIS + 12 MP f/1.8 OIS
Selfie-kamera: 8 MP f/1.9
Billedsensor: (ikke opgivet)
Mål og vægt: 153 x 74 x 7 mm / 165 g
Batteri: 3750 mAh (ikke udskifteligt)
Web: consumer.huawei.com

Pris: 6000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-