annonse
annonse

Nikon D5500

Praktisk amatørkamera

Nikon D5500 er et af de bedste spejlreflekskameraer til amatører.

Lyd & Billede mener

Høj billedkvalitet og forbedret brugervenlighed med touch-skærm gør Nikon-kameraet til et godt valg for amatører, der også vil have et godt videokamera.
Ikke det hurtigste kamera i klassen.

Meget forsigtigt har Nikon taget deres bedste amatørkamera og pudset lidt på designet for at gøre det mere attraktivt for køberne. Der er ikke lavet nogen revolutionære ændringer på Nikon D5500, og billedkvalitet og ydelse er nærmest ikke forbedret i forhold til forgængeren. Men brugervenligheden er lidt bedre.

Resultatet er et spejlreflekskamera, der er lidt mindre og lettere end normalt, med vrid- og vipbar touch-skærm, som gør det nemmere at bruge, og Wi-Fi for trådløs kobling til smartphone. Og fjernstyring af kameraet. Nikon har givet den skarpe touch-skærm pegefokus og udløser, så man kan fokusere på et bestemt punkt på skærmen og tage et billede med blot en let berøring.

Sammen med bl.a. en flad billedprofil på video-optagelser for dem, der selv vil lave deres billedjusteringer, er det omtrent hele historien om D5500. Under skallen er der ikke foretaget de store ændringer i forhold til D5300, som stadig sælges, men til en lavere pris.

En skudhastighed på 5 billeder i sekundet, 39 punkts autofokus, mikrofonindgang, 1080p 50 fps HD-video med råfiler fra HDMI-udgangen og den samme 24 megapixel billedsensor med Nikons Expeed 4 processor, Det er, hvad der sidder i D5500. Det eneste, der mangler fra D5300, er GPS-logging.

Touch-skærm er noget, man enten bruger meget eller aldrig. Personligt synes jeg, at det er praktisk at kunne ændre indstillinger med pegefingeren, fordi det går hurtigt og er overskueligt. Det kan man ikke på D5300.

Nu er der også en sensor ved siden af søgeren, som slukker skærmen, når man kigger i søgeren. Ikke nødvendigvis fordi man har brug for at spare på strømmen. Kameraet har nemlig en langt bedre batterilevetid med 820 eksponeringer mod D5300’s 600 eksponeringer.

  • Type: 24 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
  • Optik: Nikkor DX 18-55 mm f/3.5-5.6 VR II
  • Skærm: 8 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Wi-Fi, 5 fps, vridbar touch-skærm, 14 bit råformat, flad videoprofil
Pris: 6995,-