annonse
annonse
annonse

Nikon D7500

September 2017Nikon D7500
September 2017Nikon D7500

Nikons bedste allround-kamera

Nikon viser, at det kan betale sig at blive ved med det, man er bedst til.

Plus
Klassens bedste billedkvalitet, høj skudtakt og hurtig autofokus. Gennemført ergonomi og fremragende brugervenlighed. Kan tåle regn.
Minus
Fokuspunkterne dækker kun midten af billedfladen. Begrænsede videofunktioner og ingen fokushjælp på manuel fokus.

Nogle gange kan det betale sig at fokusere på det, man er bedst til. F.eks. laver Nikon – stort set – glimrende spejlreflekskameraer og holder sig til det. Det lader ikke til at være så vigtigt, at markedet for spejlreflekser har haft en nedadgående kurve i temmelig lang tid. Nikon bliver ved sin læst.

Det er ikke så tosset for os forbrugere, selv om aktionærerne måske er af en anden mening.

For Nikons spejlreflekser er gennemført gode, fra det billigste i 3000-serien til det svinedyre D5. De laver heller ikke så ringe optik – selv deres billige normalzooms i kedelig plast giver god billedkvalitet. Så konklusionen er: Man kan være temmelig sikker på, at man får flotte billeder, hvis man vælger et Nikon-kamera. Men hvilket?

Det overkommelige D3400 er velegnet til begyndere eller dem, der bare vil have et lille, let og enkelt kamera. Læg lidt flere penge på bordet, og det mere avancerede D5600 til mere krævende fotografer bliver en mulighed, og for endnu flere penge kan man overveje et af deres full-frame-kameraer. Eller vores favorit blandt alle Nikons kameraer: D500.

Det er desværre dyrere end de to andre, jeg nævnte, men nu findes der endelig et alternativ, der giver dig næsten de samme egenskaber som D500. For meget færre penge.

Nikon D7500 har samme 20,9 megapixel billedsensor som D500, men færre fokuspunkter – 51 mod 153 – og en lidt lavere skudtakt på 8 fps (billeder i sekundet).

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Den vipbare touch-skærm har lavere opløsning, og kameraet har én, ikke to kortpladser. Ellers er meget af det vigtigste det samme på D7500. Såsom 4K-video med mikrofon- og hovedtelefonstik og et vejrtætnet kamerahus med programmérbare knapper.

Så det er et kamera for viderekomne, selv om det også kan bruges af begyndere. Selve kamerahuset er mindre end på D500, men ellers er de temmelig ens. Bortset fra at joystick-knappen fra D500 ikke er fulgt med over på D7500, er der ikke meget at udsætte på brugervenligheden. Det er nu lidt ærgerligt, for en joystick-knap fungerer meget bedre, når man skal flytte rundt på fokuspunkterne i søgeren, end firevejsknappen på bagsiden.

Kameraet har dog én ting, som D500 ikke har, nemlig indbygget blitz. Den er ikke bare rar at have, men kan også bruges som udløser til en eller flere af Nikons trådløse blitz.

4K-egenskaber

Når man skyder video, beskærer kameraet udsnittet, så brændvidden må ganges med 1,5. Som vi ved, er det en fordel med tele, men en ulempe med vidvinkelobjektiver. For en 28 mm vidvinkel svarer til 42 mm, når man skifter fra stillbilleder til 4K-video.

4K-video betyder 3840 x 2160 punkters opløsning med 30, 25 eller 24 fps billedfrekvens, og kameraet giver dig kontrol over blændeværdien, mens du optager. Du kan også fokusere, hvor du vil, med pegefingeren på den vipbare skærm, mens optagelsen foregår.

Kameraet har desuden en generisk flad videoprofil for dem, der vil sætte klip med neutrale profiler sammen.

Fart

Kameraet er mærkbart hurtigere end forgængeren og blandt de hurtigste spejlreflekser. Bortset fra på live view, hvor autofokus tøver, når den bliver bedt om at følge motiver i bevægelse. Brug i stedet søgeren til actionbilleder. Så kan kameraets 3D-fokus bedre følge med motivet, og skudtakten på 8 fps sørger for, at langt de fleste billeder bliver knivskarpe.

Du kan holde det gående op til 100 billeder i en serie – eller ca. det halve, hvis du gemmer i råformat (14 bit lossless). Det er faktisk rigtig godt for et kamera, der er ikke bygget til sport.

Her er ikke 153 fokuspunkter og 99 krydspunkter som i D500, men 51 fokuspunkter, og 15 af dem er krydssensorer (som er mere følsomme). Der er også finjustering af autofokus, så man kan kalibrere den til forskellige objektiver. Så undgår man f.eks., at et objektiv “bagfokuserer”, altså at det, der er længst væk, bliver skarpt i stedet for det, der er tættest på.

D7500 har de samme 180.000 farvesensitive lysmålingssensorer som D500, og det giver det fremragende farvegengivelse med næsten perfekte eksponeringer hver gang.

Brugervenlighed

Selv om kameraet kun har én kortplads, er den UHS-II-kompatibel, så man kan bruge de hurtigste SD-kort på markedet. Det hjælper ikke kun bufferen ved serieoptagelser, men også når man optager 4K-film med 144 Mbit/s datastrøm. Som giver langt større filstørrelser end HD-video.

Batterikapaciteten er langt bedre end på spejlløse systemkameraer og er opgivet til 950 eksponeringer pr. opladning. I praksis kan du regne med 200-300 eksponeringer pr. opladning – hvis den opklappelige blitz vel at mærke ikke bruges meget.

Kamerahuset er mindre og lettere end D500, men vejrtætnet, og det har fået et godt håndgreb og – som sædvanlig for et Nikon spejlreflekskamera – noget nær upåklagelig ergonomi. Hvis man har ejet et Nikon-kamera før, er brugsanvisningen ikke det første, man har brug for. For alle andre er det rart at vide, at det ikke kræver så meget tilvænning, før man har styr på det vigtigste.

Søgeren er relativt stor med 0,94 procent forstørrelse og viser hele billedfladen. Man kan lægge et gitternet over, hvis man vil, for at gøre det endnu nemmere at komponere billederne.

Kameraet har Wi-Fi-overførsel af billeder og video, men også Nikons SnapBridge med Bluetooth, så man kan overføre billeder til mobilen, mens man fotograferer. Ikke kun bagefter.

Hvad med Nikon D500?

Med så mange lignende specifikationer kan det være svært at vælge – D500 eller D7500? Prisen vil nok spille en afgørende rolle, for D500 er flere tusind kroner dyrere end D7500. Selv med Nikons Nikkor 18-140 mm zoom er D7500 betydelig billigere.

For de ekstra penge får man endnu bedre batterilevetid, en større søger og en bedre touch-skærm, to ekstra billeder i sekundet – og en større billedbuffer. Den slags er vigtigst for dem, der tager mange actionbilleder, ofte i lange serier.

Det dyrere kamera har også den praktiske joystick-knap bagpå, men den vigtigste grund til at vælge D500 er et større fokusområde med tre gange så mange fokuspunkter. Det giver kameraet bedre egenskaber i krævende situationer og gør D500 til det bedste kamera for professionelle, der virkelig kræver maksimal ydelse på sport- og actionfotografering.

Sammenlignelig billedkvalitet

På billedkvalitet er D7500 så godt som identisk med D500. Det vil sige knivskarpe actionbilleder og upåklagelig eksponeringspræcision. Men også en billeddynamik i den allerøverste klasse. Billedfiler ved høj ISO har minimal billedstøj, og D7500 er bedre end f.eks. Canon EOS 80D i netop denne disciplin.

Allerbedst er billeddynamikken, der bevarer detaljegengivelsen i mørke områder, og farvegengivelsen, som er fremragende også ved høje ISO-værdier.

Selv billeder taget ved ISO 6400 i svagt lys har så lidt kornstøj, at det ikke er nødvendigt at finde støvbørsten frem i efterbehandlingen. Ikke engang ISO 12.800 – hvor de fleste kameraer giver synligt grums – viser mere end fin kornstøj, og du kan uden problemer skyde med ISO 25.600. Uden generende farvestøj.

Det bliver ikke skidt før ved virkelig høje ISO-værdier – over 51.200 – for her bliver det meget grumset, og billederne er svære at redde i efterbehandlingen. Og ISO 1.640.000? Glem det.

Kameraets farvegengivelse er noget af det mest neutrale, man kan finde, med ikke mindst fine hudtoner som resultat. Fremragende til portrætter, med andre ord. Sony a6500 giver til sammenligning hudtoner med et rødligt præg.

Sammenlignet med forgængeren Nikon D7200 er det først og fremmest brugervenligheden, skudtakten og ikke mindst fokushastigheden, der er de store fremskridt på D7500. Og sammenlignet med den nærmeste konkurrent fra Canon, EOS 80D, er det meget lidt af det væsentlige, der adskiller sig, for billedkvalitet og ydelse er næsten ens. Men Canon-kameraet har ikke 4K-video.

Den nærmeste konkurrent er faktisk Sony a6500. Som kombinerer 11 fps skudtakt i serier på op til 300 billeder (100 ved råfiler) med 425 fokuspunkter og lynhurtig autofokus. Plus 4K-video. Men det er også endnu dyrere end D7500.

Konklusion

Nikon D7500 er måske det bedste spejlreflekskamera til ikke bare amatører, men også viderekomne og især for dem, der skyder meget sport eller action.

De hurtigste alternativer finder man blandt de spejlløse systemkameraer fra Sony og Olympus. Men de har ikke det samme enorme udvalg af tilbehør såsom objektiver, som Nikon har, og dårligere egenskaber ved høj ISO i svagt lys. Så for dem, der gerne vil erstatte et aldrende Nikon-kamera med et hurtigere og bedre, er D7500 et oplagt valg.

Det er et kamera for viderekomne, selv om det også kan bruges af begyndere.

<
>
Letfattelig ergonomi er noget, Nikon er blandt de allerbedste til.
Bedste pris på Nikon D7500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 21 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
Optik: Nikon F DX-format
Skærm: 8 cm LCD, 922K billedpunkter
Søger: Optisk prisme, 0,94x forstørrelse, 100 % dækning
Højdepunkter: 4K-video, vipbar touch-skærm, Wi-Fi, Bluetooth, 8 fps, hovedtelefon ud/mic ind, 950 skud/opladning, vejrtætnet hus
Web: nikon.dk

Pris: 10790,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

annonse
Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Gruppetest
Tre high-end hovedtelefoner
Gentagne øregasmer

Vi havde aldrig forestillet os, at lukkede hovedtelefoner kunne lyde så forbandet godt!

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×