annonse
annonse
September 2017
Nikon D7500

Test af: Nikon D7500

Nikons bedste allround-kamera

Nikon viser, at det kan betale sig at blive ved med det, man er bedst til.

Lyd & Billede mener

Klassens bedste billedkvalitet, høj skudtakt og hurtig autofokus. Gennemført ergonomi og fremragende brugervenlighed. Kan tåle regn.
Fokuspunkterne dækker kun midten af billedfladen. Begrænsede videofunktioner og ingen fokushjælp på manuel fokus.
annonse

Nogle gange kan det betale sig at fokusere på det, man er bedst til. F.eks. laver Nikon – stort set – glimrende spejlreflekskameraer og holder sig til det. Det lader ikke til at være så vigtigt, at markedet for spejlreflekser har haft en nedadgående kurve i temmelig lang tid. Nikon bliver ved sin læst.

Det er ikke så tosset for os forbrugere, selv om aktionærerne måske er af en anden mening.

For Nikons spejlreflekser er gennemført gode, fra det billigste i 3000-serien til det svinedyre D5. De laver heller ikke så ringe optik – selv deres billige normalzooms i kedelig plast giver god billedkvalitet. Så konklusionen er: Man kan være temmelig sikker på, at man får flotte billeder, hvis man vælger et Nikon-kamera. Men hvilket?

Det overkommelige D3400 er velegnet til begyndere eller dem, der bare vil have et lille, let og enkelt kamera. Læg lidt flere penge på bordet, og det mere avancerede D5600 til mere krævende fotografer bliver en mulighed, og for endnu flere penge kan man overveje et af deres full-frame-kameraer. Eller vores favorit blandt alle Nikons kameraer: D500.

Det er desværre dyrere end de to andre, jeg nævnte, men nu findes der endelig et alternativ, der giver dig næsten de samme egenskaber som D500. For meget færre penge.

Nikon D7500 har samme 20,9 megapixel billedsensor som D500, men færre fokuspunkter – 51 mod 153 – og en lidt lavere skudtakt på 8 fps (billeder i sekundet).

Den vipbare touch-skærm har lavere opløsning, og kameraet har én, ikke to kortpladser. Ellers er meget af det vigtigste det samme på D7500. Såsom 4K-video med mikrofon- og hovedtelefonstik og et vejrtætnet kamerahus med programmérbare knapper.

Så det er et kamera for viderekomne, selv om det også kan bruges af begyndere. Selve kamerahuset er mindre end på D500, men ellers er de temmelig ens. Bortset fra at joystick-knappen fra D500 ikke er fulgt med over på D7500, er der ikke meget at udsætte på brugervenligheden. Det er nu lidt ærgerligt, for en joystick-knap fungerer meget bedre, når man skal flytte rundt på fokuspunkterne i søgeren, end firevejsknappen på bagsiden.

Kameraet har dog én ting, som D500 ikke har, nemlig indbygget blitz. Den er ikke bare rar at have, men kan også bruges som udløser til en eller flere af Nikons trådløse blitz.

4K-egenskaber

Når man skyder video, beskærer kameraet udsnittet, så brændvidden må ganges med 1,5. Som vi ved, er det en fordel med tele, men en ulempe med vidvinkelobjektiver. For en 28 mm vidvinkel svarer til 42 mm, når man skifter fra stillbilleder til 4K-video.

4K-video betyder 3840 x 2160 punkters opløsning med 30, 25 eller 24 fps billedfrekvens, og kameraet giver dig kontrol over blændeværdien, mens du optager. Du kan også fokusere, hvor du vil, med pegefingeren på den vipbare skærm, mens optagelsen foregår.

Kameraet har desuden en generisk flad videoprofil for dem, der vil sætte klip med neutrale profiler sammen.

Fart

Kameraet er mærkbart hurtigere end forgængeren og blandt de hurtigste spejlreflekser. Bortset fra på live view, hvor autofokus tøver, når den bliver bedt om at følge motiver i bevægelse. Brug i stedet søgeren til actionbilleder. Så kan kameraets 3D-fokus bedre følge med motivet, og skudtakten på 8 fps sørger for, at langt de fleste billeder bliver knivskarpe.

Du kan holde det gående op til 100 billeder i en serie – eller ca. det halve, hvis du gemmer i råformat (14 bit lossless). Det er faktisk rigtig godt for et kamera, der er ikke bygget til sport.

Her er ikke 153 fokuspunkter og 99 krydspunkter som i D500, men 51 fokuspunkter, og 15 af dem er krydssensorer (som er mere følsomme). Der er også finjustering af autofokus, så man kan kalibrere den til forskellige objektiver. Så undgår man f.eks., at et objektiv “bagfokuserer”, altså at det, der er længst væk, bliver skarpt i stedet for det, der er tættest på.

D7500 har de samme 180.000 farvesensitive lysmålingssensorer som D500, og det giver det fremragende farvegengivelse med næsten perfekte eksponeringer hver gang.

Brugervenlighed

Selv om kameraet kun har én kortplads, er den UHS-II-kompatibel, så man kan bruge de hurtigste SD-kort på markedet. Det hjælper ikke kun bufferen ved serieoptagelser, men også når man optager 4K-film med 144 Mbit/s datastrøm. Som giver langt større filstørrelser end HD-video.

Fakta & Rating:
 • Type: 21 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
  Optik: Nikon F DX-format
  Skærm: 8 cm LCD, 922K billedpunkter
  Søger: Optisk prisme, 0,94x forstørrelse, 100 % dækning
  Højdepunkter: 4K-video, vipbar touch-skærm, Wi-Fi, Bluetooth, 8 fps, hovedtelefon ud/mic ind, 950 skud/opladning, vejrtætnet hus
  Web: nikon.dk

  Pris: 10790

  Læs også:

  Praktisk greb

  Sæt Pictar på mobilen, hvis du savner dit kamera.

  Superskarp sportstele

  Panasonics 200 mm lever op til Leica-navnet både optisk og prismæssigt.

  Svinedyr Leica-vidvinkel

  Her får gade- og rejsefotografer, der sværger til Leica, lige hvad de har brug for.

  Moderat vidvinkel med ekstrem skarphed

  Olympus’ PRO-objektiver er blandt de bedste, vi har testet, og det her er ingen undtagelse.

  Canon for begyndere

  Glem spejlrefleks – for de fleste vil Canon EOS M50 være et meget bedre valg.

  Verdens mindste prof-kamera

  Sonys mindste videokamera er en kraftkilde til videofotografer.

  Billedkvalitet i en klasse for sig

  Hasselblad stiller nærmest op i deres helt egen klasse med dette spejlløse mellemformatkamera.

  Systemkamera for de stilbevidste

  Størrelsen taget i betragtning er Olympus’ nye PEN-kamera en lille kraftkarl.

  Superb rejsezoom til Sony

  Hvis man kan give afkald på lidt lysstyrke, er det denne Sony-zoom, man skal have.

  Specialobjektiv til portrætter

  Hvis du vil have et andet udtryk på portrætterne, er dette objektiv til dig.

  Nikon-tele i en klasse for sig

  Prisen er svær at sluge, men billedkvaliteten opvejer den til fulde.

  Ekstrem portrættele

  Olympus’ lille 45 mm er et af de skarpeste og mest lysstærke
  objektiver, vi har testet.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.