annonce
annonce

test: Panasonic Leica DG Elmarit 200mm F2.8

Superskarp sportstele

Panasonics 200 mm lever op til Leica-navnet både optisk og prismæssigt.

Fejlfri optisk ydelse med superb skarphed. Solid mekanisk konstruktion. Telekonverter inkluderet.
Prisen.

Rækkevidde og lysstyrke er en vellidt kombination til sport, dyreliv og actionfotografering. Det er en af grundene til, man ser så mange store, hvide teleobjektiver ved sportsarrangementer.

De karakteristiske hvide teleobjektiver fra Canon er som regel kun flankeret af matsorte Nikon-teler, men nu får de konkurrence. Panasonic er begyndt at positionere sig på det professionelle marked, og det samme gør Sony og Olympus. Lysstærke objektiver som dette bliver stadig mere almindelige fra andre end Canon og Nikon.

Panasonic Leica DG Elmarit 200mm F2.8 svarer til en 400 mm i praksis og er en lysstærk, vejrbeskyttet og solidt bygget tele til Micro Four Thirds-formatet. Hvilket betyder, at det kan bruges med Panasonic- og Olympus-kameraer.

Objektivet leveres med en 1,4x telekonverter, som øger brændvidden svarende til 560 mm og lysstyrken fra f/2.8 til blænde f/4.0. Det korresponderer med tilsvarende professionelle objektiver fra Canon og Nikon.

En 1,4x telekonverter følger med objektivet og øger brændvidden til 560 mm. (Foto: Panasonic)

Ud over de sædvanlige knapper er der også en, der kan bruges til at gemme en fokusposition, som så kan aktiveres med Fn-knappen på siden. Objektivet leveres med modlysblænde i metal, aftageligt stativfæste og den nævnte telekonverter.

Panasonic-objektivet er mærkbart mindre og lettere, men på ingen måde dårligere. Der er ingen linjefortegning, knap nok vignettering, og det er knivskarpt. Også på fuld blænde, men på sit allerbedste fra f/4.0 til f/11. Der er ingen antydning af strølys, kromatisk aberration er næsten ikke synligt, og baggrunde tegnes blødt og jævnt på største blænde.

Autofokus er lynhurtigt og jager kun undtagelsesvis, når kontrasten falder. Med telekonverteren på falder skarpheden lidt, men ikke nok til, at det har nogen betydning for, hvordan man oplever skarpheden i billederne. Om nødvendigt kan man køre Sharpen efterfølgende.

Den indbyggede billedstabilisering fungerer perfekt i tandem med Lumix G9, men også sammen med Lumix GH5S og GX9, som vi også testede objektivet på. Ydelsen er intet mindre end en fremragende uanset kamera, men desværre har denne perfektion også sin pris.

Bedste pris på Panasonic Leica DG Elmarit 200mm F2.8
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 200 mm teleobjektiv (tilsv. 400 mm)
Lysstyrke: f/2.8
Nærgrænse: 115 cm
Filterdiameter: 77
Linse-elementer: 15 i alt, i 13 grupper
Mål og vægt: Ø 88 x 174 mm / 1245 g
Andet: Modlysblænde, vejrbeskyttet, optisk billedstabilisering, 1,4x telekonverter
Til: Panasonic/Olympus MFT
Web: panasonic.dk

Pris: 23995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-