annonse
annonse

Sony a7S II

Mesterligt 4K-kamera

Med Sonys lille full-frame kamera kan man filme og fotografere i bælgravende mørke.

Lyd & Billede mener

Ekstrem billedkvalitet i svagt lys og 4K-video i professionel kvalitet. Tager billeder, hvor andre kameraer må give op.
Moderat skudtakt og lavere detaljeopløsning end konkurrenterne.

Lige siden Canon revolutionerede fotografernes hverdag med EOS 5D Mark II, er video blevet en stadig vigtigere egenskab i kameraer. For hvem gider slæbe rundt på et ekstra videokamera, når et systemkamera kan klare arbejdet og give bedre billedkvalitet?

Med store billedsensorer og udskiftelig lysstærk optik er grundlaget for høj videokvalitet lagt. Som i det nævnte Canon-kamera med full-frame billedsensor og et bredt udvalg af lysstærk kvalitetsoptik. Siden da er flere systemkameraer kommet til med udvidede videofunktioner; de sidste to år også med 4K-video, som giver fire gange bedre opløsning og flere detaljer end almindelig HD-video.

Læs testen af Canon EOS 5D Mark II her.

Sony er også en del af det gode selskab og satser kraftigt på 4K-video i alt fra kompakt- til systemkameraer. Men det har ikke altid været lige pænt, og vi studsede noget, da de lancerede a7S – et lille full-frame systemkamera med ekstrem lysfølsomhed og 4K-video. Ulempen var bare, at man skulle have en separat 4K-optager til 10.000 kroner for at kunne gemme optagelserne!

Læs testen af Sony a7S her.

Den fejl har Sony ikke begået på efterfølgeren a7S II. Kameraet har samme ekstreme 12 megapixel billedsensor med op til ISO 409.600 lysfølsomhed, men har endelig fået intern optagelse af 4K-video og lagring på SD-kort.

Det har også fået flere videofunktioner af hensyn til de mange videofotografer derude og kombinerer videoprofiler som S-Log3, S-Gamut3 og S-Gamut Cine3, som de professionelle efterspørger. Og så kan det optage HD-video med 120 fps og afspille i silkeglat slowmotion. Blandt meget andet.

12 megapixel billedsensor og intern 4K-video med lagring på SD-kort. (Foto: Producent)
12 megapixel billedsensor og intern 4K-video med lagring på SD-kort. (Foto: Producent)

 

4K-video for professionelle

Ud over HD-video i 1920 x 1080p opløsning med op til 120 fps kan kameraet gemme 4K i 3840 x 2160p opløsning med op til 30 fps. Med hele 100 Mbit/s datastrøm og i XAVC S videoformat, som giver meget højere filkvalitet.

Kameraet bruger billedsensoren til 4K-video uden pixelbinding (som samler flere pixels til én), hvilket reducerer risikoen for moiré og savtakkede konturer.

Sony praler også af op til 14 trins billeddynamik, når man optager video med S-Log2-profilen, og kameraet understøtter tidskode på videofiler, hvilket letter arbejdsflowet, ligesom det har forbedret zebramønster (som viser overeksponering) og gammavisning under optagelse.

Vipbar skærm, men ikke touch. (Foto: Producent)
Vipbar skærm, men ikke touch. (Foto: Producent)

 

Forbedret autofokus

a7S II har fået øget antallet af fokussensorer til 169, hvilket giver meget mere præcis følgefokus, end man fik med forgængeren a7S. Autofokus er også mærkbart hurtigere – en meget velkommen forbedring! – og fungerer endnu bedre i svagt lys end før (-4 trin).

Det kan anvende et stort udvalg af optik, hvis man bruger en af Sonys objektivadaptere (f.eks. LA-E3) eller en adapter, der passer til Canon-optik. Sony har også et egentligt video-objektiv i FE PZ 28-135 mm f/4.0 G OSS, der er optimeret til filmoptagelse.

Denne zoom har integreret optisk billedstabilisering, men kameraet har også integreret femaksers billedstabilisering med op til 4,5 eksponeringstrins stabilisering. Som fungerer med objektiver uden stabilisering, også tredjeparts optik.

 

Opgraderet brugervenlighed

Som alle Sony-kameraer i anden alpha-generation er ergonomien forbedret med større håndgreb, bedre placering af kontrolhjulene foran og bagpå samt større knapper. Og mange af disse er programmérbare for at optimere brugervenligheden.

  • Type: 12 MP systemkamera med full-frame billedsensor
  • Optik: Sony full-frame EF-optik
  • Skærm: 7,6 cm LCD, 1,28 mio. billedpunkter
  • Søger: 2,36 MP OLED
  • Højdepunkter: Wi-Fi, NFC, 4K-video, billedstabilisering, vejrtætning, ukomprimeret 4K via HDMI, vipbar skærm
Pris: 26000,-