annonse
annonse
annonse

Tre Actionkameraer

Lys, kamera, ACTION!

Find din indre actionman frem, og fang det hele på film.

Adrenalinen pisker gennem kroppen. Jeg er på vej ned ad Vallée Blanche i Chamonix-Mont-Blanc. Sne og grene fyger gennem luften. Var det nu også kløgtigt at gå off-piste? Skide være med det, det bliver en knaldgod optagelse. Ja, for jeg har selvfølgelig et kamera siddende i panden, der optager hele herligheden, som få minutter senere finder vej til Facebook til stor beundring fra vennerne. Man er vel en blærerøv!

I årevis leverede amerikanske GoPro det foretrukne actionkamera, når skiløbere, skateboardere, surfere og wakeboardere skulle fange deres dødsforagt på video. Der er dog sket meget inden for actionkameraer, siden det første GoPro kom på markedet i 2002, og i dag findes der et bredt udvalg af producenter og dermed også kameraer i forskellige prisklasser og kvaliteter.

Fælles for alle disse er, at de kan monteres lige dér, hvor du har brug for dem, f.eks. på brystet, på hovedet, i forruden af en bil eller på en skistav. Herfra giver de nogle skæve og anderledes optagelser, som både vil pynte i det digitale fotoalbum og fungere som blær over for vennerne. Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Et actionkamera skal – som navnet antyder – kunne holde til lidt af hvert. Konstruktionen er mere solid, end du ser på almindelige kameraer, og de kan holde til både slag og spark. Vigtigst er dog, at de er skidt- og vandtætte, så du ikke behøver at være bekymret for, at teknikken tager skade, når du er ude og surfe eller stå på ski.

Til dette formål er de fleste kameraer udstyret med et særligt plastichus, der muliggør brug under vand og under ekstreme forhold. De følger som regel med de dyreste kameraer og er ekstraudstyr til de billigste.

(Foto: Producent)

Hos nogle producenter er huset blevet gjort overflødigt, da kameraerne nu er så solidt bygget, at de slet ikke har brug for den ekstra beskyttelse. Det er et stort fremskridt, da det ekstra lag plastic ikke kun gør kameraerne større, men også dækker for mikrofonen og besværliggør betjeningen en smule.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Touch-skærme og stemmekontrol
Ligesom med udviklingen inden for andre produktgenrer har producenterne af actionkameraer måttet forny og genopfinde sig selv flere gange for at fastholde kundernes interesse. For hvorfor skal man købe et nyt actionkamera, når det, man har haft i flere år, stadig fungerer fint og laver glimrende optagelser?

Svaret er ny teknologi og dermed nye muligheder!

Inden for actionkameraer betyder det p.t. ting som stemmestyring, touch-skærm og trådløs forbindelse til din computer og telefon. Nogle af tingene er “nice to have”, mens andre repræsenterer markante forbedringer i den måde, du bruger og betjener dit kamera på.

Når kameraet sidder fastspændt på dit hoved, er det f.eks. ikke altid lige nemt at trykke på de rigtige knapper. Tal i stedet til kameraet og bed det starte optagelsen, inden du suser ned ad pisten. Via Wi-Fi og Bluetooth kan du skabe trådløs forbindelse til din telefon og computer. Mobilen kan agere søger og styre kameraet på afstand. Og de medfølgende apps lader dig overføre og redigere dine optagelser på farten. En hurtig tur i redigeringsrummet og videre til Facebook.

Optag i 4K
Et andet punkt, hvor actionkameraer har rykket sig, er i kraft af den højere opløsning på optagelserne, præcis som vi kender det fra tv og almindelige kameraer. Ligesom med fladskærme gør opløsningen det dog ikke alene, og du skal derfor som forbruger også være opmærksom, på hvor mange billeder du får i sekundet. Det benævnes fps – frames per second.

De nyeste og dyreste actionkameraer, som kan optage i 4K, er begrænset til at optage 30 billeder i sekundet. De billigere og ældre generationer må nøjes med 15. Det giver måske sig selv, men jo flere billeder i sekundet, jo bedre. 30 billeder kan gå an, men 60 er stadig at foretrække. Vil du have helt flydende video, bør du derfor holde fast i 1080p/60 fps lidt endnu, da 4K/60 fps endnu ikke fås i denne formfaktor. Det er dog på vej og ventes at komme på markedet senere i 2017.

Du får hvad du betaler for
Som sagt findes de nyeste teknologiske fremskridt primært i de dyrere kameraer. Du får dog mere end trådløse teknologier, GPS, stemmestyring og lignende ved at betale lidt ekstra. Optikken – som egentlig er det vigtigste i et kamera – bliver bare det bedre, jo længere du bevæger dig op ad prisstigen, og udmønter sig helt konkret i et bedre slutresultat i form af flottere optagelser. Pris og kvalitet hænger langt hen ad vejen sammen.

Af samme årsag har vi valgt at kigge på tre nye actionkameraer i den dyre ende fra henholdsvis GoPro, Sony og Garmin. De repræsenterer noget af det bedste på markedet netop nu og er samtidig udstyret med de nyeste teknologier inden for feltet.

(Foto: Producent)
Sådan testede vi
De tre kameraer er blevet udsat for lidt af hvert. De er blevet monteret i forruden af en bil, har siddet på et cykelstyr og en hjelm samt være monteret på gimbals (gyro-ophæng) og teleskopstænger. Så vidt muligt er optagelserne lavet under ens forudsætninger for at kunne give et retvisende og retfærdigt bedømmelsesgrundlag.Kameraerne kan monteres på alle tænkelige og utænkelige overflader takket være små fæster. De består som regel af et stykke plastic og nogle skruer og fås i en lang række kvaliteter og prisklasser. Kan monteres på både dyr og mennesker.

GoPro Hero5 Black

Marts 2017GoPro Hero5 Black
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

GoPro holder føringen

Et kamera fra GoPro har længe været det sikre valg. Det holder de fast i med Hero5 Black!

GoPro Hero5 Black byder på fremragende billedkvalitet og nem betjening, og er vandtæt fra fabrikken. Det er svært at finde noget at beklage sig over.
Batteriet er som altid et problem og sætter sine naturlige begrænsninger. Desuden er det synd, at de gamle ikke længere er kompatible.

Med Hero5 Black samler GoPro funktionerne fra deres Hero4 Silver og Hero4 Black i ét produkt. Du får med andre ord samme mulighed for at optage 4K-video med 30 fps samt en stor touch-skærm på 2 tommer til at navigere rundt i menuerne. Det er ikke så dårligt endda.

Vandtæt uden hus
Heldigvis er det ikke alt, der er genbrugt, og en velkommen tilføjelse er, at kameraet nu er vandtæt ned til 10 meter uden brug af ekstra hus. Det er utrolig rart, og du behøver derfor ikke bekymre dig om, at der kommer vand eller skidt ind i kassen.

Desværre virker touch-skærmen stadig ikke under vand, og du er stadig nødt til at have en ramme om kameraet, så du kan montere det på alt og intet. Det manglende hus betyder samtidig, at du bør være lidt mere påpasselig med, hvordan du opbevarer kameraet i det daglige, for at undgå ridser på skærm og linse.

Simpelt menusystem
En ting, der tidligere kunne være lidt forvirrende at hitte rundt i, var menuerne. Dem har GoPro heldigvis givet en overhaling og derved forsimplet betjeningen betragteligt. Der er dog stadig meget at rode med, og du kan lette betjeningen ved f.eks. at bruge en telefon eller et smart-ur.

Vær opmærksom på, at jo flere ting du slår til, og jo højere opløsning du optager i, jo mere påvirkes batterilevetiden, der derfor svinger meget.

“GoPro take a photo”
Også hos GoPro er stemmestyring en af årets nyheder. Det fungerer ganske fint, og kameraet starter optagelser og tager billeder, som det skal. De nordiske sprog er dog ikke understøttet, så du må holde dig til engelsk. Der skelnes imellem britisk og amerikansk, så prøv dig frem efter din dialekt.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Et par “hemmelige” kommandoer har ligeledes fundet vej til stemmefunktionen. Hvis du under en optagelse siger “Oh shit” eller “That was sick”, oprettes der bogmærker, så du let kan finde tilbage til det præcise sted i optagelsen. Det er ret sjovt.

Fine og rolige billeder
Fordi Hero5 Black benytter den samme sensor, som sad i Hero4 Black, får du de samme skarpe og detaljerede billeder. Der er knald på farverne uden nogen særlig antydning af støj. Igen er reglen, at jo bedre lyssætningen er, jo bedre bliver dine optagelser.

Ligesom hos Garmin kan du slå billedstabilisering til, så længe du holder dig til 1080p opløsning og derunder med maksimalt 60 fps. Funktionen fungerer godt og er god til at udglatte rystede optagelser fra f.eks. et cykelstyr. Da funktionen er digital, beskæres 10 procent af billedet for at opnå den udglattende effekt.

Dåselyd
En ting, som jeg desværre bemærkede, er at lyden på Hero5 Black er en smule indelukket i forhold til Hero 4. Ja, faktisk lyder det lidt, som om kameraet konstant er under vand. Det giver ikke rigtig nogen mening, da Hero5 har fået hele tre indbyggede mikrofoner. Desværre lader problemet til at komme fra den medfølgende ramme, som dækker for mikrofonerne. Det er simpelthen for dumt.

Konklusion
GoPro Hero5 Black er et kamera, der på mange måder rammer rigtigt og på fin vis fører faklen videre fra de foregående generationer. Især det vandtætte kabinet er en rar tilføjelse, og muligheden for at tage billeder og optage ved hjælp af stemmen er god. Visse småting irriterer, men det ændrer ikke ved, at GoPro stadig laver nogle af de bedste actionkameraer på markedet.

Fakta
 • 4K/30 fps, 2,7K/60 fps, 1080p/120 fps, 720p/240 fps, 480p/300 fps
 • Digital billedstabilisering (1440p/60 fps, 2,7K/30 fps)
 • 2" touch-skærm
 • Vandtæt ned til 10 m uden etui
 • Maks. bithastighed 60 Mbit/s
 • Stemmestyring, stereomikrofoner
 • Wi-Fi, GPS, Gyroskop, Bluetooth
 • USB-C, Micro HDMI
 • Vægt: 118 g
 • Batteri: 1220 mAh
Bedste pris på GoPro Hero5 Black
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Sony FDR-X3000R

For dyrt og for bøvlet

Sony er gode på billedkvalitet, men overkomplicerer med ekstern søger og besværlig navigation.

Optisk billedstabilisering er bare bedre end digital, og Sonys kamera skyder nogle utrolig flotte videoer.
I betragtning af prisen er det svært at se, hvorfor man skulle vælge Sony frem for konkurrenterne. De positive sider kan ikke opveje de dårlige.

Sonys kamera med det mundrette navn FDR-X3000R skiller sig noget ud fra konkurrenterne. I stedet for en lille kasse med en stor farveskærm skærm på bagsiden er Sonys model aflang og har et lille gråtone-display på siden. Der er kælet for det tekniske, men har de glemt brugervenligheden i farten?

En aflang sag
Som sagt er designet på Sony-kameraet noget anderledes i forhold til Garmin og GoPro. Måden, det betjenes på, skiller sig også ud. Der sidder ganske vist fysiske knapper på siden, og der er et indbygget display – som desværre ikke er bagbelyst – men navigationen er simpelthen for bøvlet. Man skal bladre igennem alt for mange punkter for at komme frem til simple funktioner, og det går meget langsomt.

Ekstern søger
Som de eneste har Sony valgt ikke at indbygge nogen søger i deres kamera. I stedet er den opgave udliciteret til en ekstern enhed, som kobles til kameraet via Bluetooth. Ideen er, at du herved altid kan se, hvad kameraet optager, samt let starte og stoppe optagelser. Søgeren har du så monteret på f.eks. din arm eller direkte på cykelstyret.

Umiddelbart en god idé, men jeg synes ikke, det fungerer godt i praksis. Den eksterne skærm er ikke touch-følsom, og knapperne på siden er træge at trykke på. At man altid skal holde to enheder med strøm, er ligeledes et kritikpunkt. Vi skal heller ikke glemme, at Bluetooth sluger strøm.

Optisk billedstabilisering
Et punkt, hvor Sony dog hiver point hjem, er for deres optiske billedstabilisering. Hvor de to andre klarer denne del digitalt, hvilket skærer en del af billedet væk, har Sony bygget det direkte ind i sensoren. Det kan ses på billedkvaliteten, og det er fedt, at man dermed også kan bruge billedstabiliseringen, når man optager i 4K, hvilket ikke er muligt på de to andre.

Hvad den rå billedkvalitet angår, er japanerne også godt med. Billederne er utrolig flotte og detaljerede, og virker knap så overstyrede i farverne som på f.eks. GoPro. Med alle tre kan det dog tilrådes at lege lidt med farveprofilerne og evt. efterjustere i redigeringsfasen.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Da det er små kameraer, vi har med at gøre, er dårlige lysforhold ofte et problem. Her skiller Sony sig igen positivt ud og klarer umiddelbart mørke scener bedre.

Tam lyd og batteritid
Desværre kan du til gengæld ikke optage ret lang tid af gangen, før du skal lade batteriet op igen. Ca. en time og 20 minutter blev det til, hvilket var i den helt lave ende i forhold til konkurrenterne. Det kan dog justeres ved at slå nogle af de smarte funktioner fra.

Et andet punkt, der bør nævnes, er det medfølgende kamerahus. Med FDR-X3000R monteret heri er lyden ærlig talt alt for hul og indelukket.

Konklusion
Sonys FDR X3000 skiller sig ud på flere fronter. Desværre er det hele ikke positivt. Hvis vi starter med det gode, så er billedkvaliteten på optagelserne utrolig god. Sony har mange års erfaring med kameraer, og det kan ses. Den optiske billedstabilisering er et kæmpe plus, og farverne virker ikke så overstyrede som på de to andre.

Desværre plages kameraet af dårlig batterilevetid, og den eksterne skærm fordyrer og komplicerer unødigt. Helhedsindtrykket ender derfor lidt lunkent.

Fakta
 • 1080p/60 fps, 1080p/30 fps, 720p/30 fps, 720p/120 fps, 480p/240 fps, 2160p/30 fps, 1080p/120 fps, 720p/240 fps, 1080p/60 fps
 • BSI Exmor R CMOS-sensor
 • Optisk billedstabilisering
 • Zeiss Tessar-objektiv
 • Vandtæt ned til 60 m med medfølgende etui
 • Maks. bithastighed 100 Mbit/s
 • Wi-Fi, NFC, Bluetooth
 • Micro HDMI, microSD
 • Vægt: 114 g
 • Batteri: 1240 mAh
Bedste pris på Sony FDR-X3000R
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Garmin VIRB Ultra 30

Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Seriøs udfordrer til GoPro

Garmin støtter sig klogeligt op ad sine tracking-egenskaber, hvilket giver et nyt perspektiv til genren.

Garmin er blevet en seriøs konkurrent til GoPro. Særligt kameraets mulighed for at indsamle data via G-Metrix og indlejre dem i optagelserne er en fed funktion.
Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Overførsel til computeren foregår med et gammeldags Mini USB-kabel. Det undrer, at Garmin ikke har skiftet til Micro USB eller USB-C.

Med VIRB Ultra 30 har Garmin radikalt ændret på designet i forhold til deres tidligere topmodel, VIRB XE, og lægger sig dermed langt tættere op ad GoPros kameraer. Størrelsesmæssigt er der dog stor forskel, da VIRB Ultra 30 er både mindre og lettere. Desværre går det lidt fløjten, når du propper kameraet ind i det medfølgende hus, som både er nødvendigt for at vandsikre kameraet og for at kunne montere det nogen steder.

Som på de øvrige kameraer i testen er den største nyhed muligheden for at optage video i 4K med 30 fps. Du kan også optage med 24 fps, men det er efter vores opfattelse for lidt. Optagelserne i 4K er utrolig gode, og især hvis du optager under gode lysforhold, får du både skarpe og farverige optagelser.

“Okay, Garmin …”
En anden ny funktion i VIRB 30 er stemmegenkendelse, som lader dig styre kameraet med simple kommandoer. Det fungerer ganske godt, omend man føler sig en smule dum, når man går rundt og taler til sit kamera i byen. På toppen af pisterne er der dog næppe nogen, der lader sig mærke med den slags.

Kameraet har selvfølgelig indbygget billedstabilisering, som udglatter rystede optagelser. Ligesom hos GoPro bliver det gjort digitalt, hvilket umiddelbart er lidt ærgerligt. Retfærdigvis skal det dog siges, at det er ganske effektivt og giver nogle fint udglattede videoklip.

Nem navigation
Bagsiden af VIRB Ultra 30 er selvfølgelig touch-følsom, og det er nemt at finde rundt i menuerne. Skærmen måtte dog godt have været lidt større. Du kommer ind i menuerne ved at swipe ind fra de fire sider. I bunden har du hovedmenuen, fra toppen får du Wi-Fi, Bluetooth og sensorer, fra venstre får du video og kameraindstillinger, og fra højre får du Pro-indstillingerne, såfremt du har slået dem til.

Her er det værd at notere, at du også kan bruge touch-skærmen, når kameraet er i undervandshuset, hvilket tidligere har været et problem hos visse konkurrenter.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

G-Metrix
En anden ny funktion, som efterhånden er blevet standard i high-end segmentet, er indbygget GPS. Her får du desuden G-force og orienteringssensorer. Du kan forbinde flere sensorer trådløst, hvis du har andre enheder fra Garmin.

Alle indsamlede data gemmes under navnet G-Metrix, og du kan via den gratis app eller software til pc og Mac indlejre dem i dine optagelser i form af grafer og målere. Det er en fed detalje, hvis du har været ekstra højt oppe eller kørt meget hurtigt.

Lidt sløvt batteri
Alle de smarte funktioner har desværre en bagside. De æder batteri. Garmin oplyser, at VIRB Ultra 30 optimalt kan holde strøm i lidt over to timer. Alt efter hvor mange funktioner du slår til, skal du dog regne med en del mindre, og vores oplevelser var tættere på halvanden time.

Konklusion
Garmin VIRB Ultra 30 er et fremragende kamera, hvis du vil kunne lave detaljerede 4K-optagelser, når du f.eks. står på ski, surfer eller cykler. Navigationen via touch-skærmen er god, og der er tilpas mange indstillings- og optagemuligheder. De eneste ting, der rigtig trækker ned, er batteriet, som desværre dør alt for hurtigt, og at kameraet ikke er vandtæt uden det medfølgende hus.

Fakta
 • 4K/30 fps, 2,7K/60 fps, 1080p/120 fps, 720p/240 fps, 480p/300 fps
 • Digital billedstabilisering (1440p/60 fps, 2,7K/30 fps)
 • Vandtæt ned til 40 m med medfølgende etui
 • Maks. bithastighed 60 Mbit/s
 • Stemmestyring
 • Eksterne sensorer: ANT+, Bluetooth, Wi-Fi
 • Indbygget GPS, accelerometer, gyroskop, højdemåler og kompas
 • YouTube HD live-streaming
 • Micro HDMI og Mini USB
 • Vægt: 87,9 g
 • Batteri: 1250 mAh
Bedste pris på Garmin VIRB Ultra 30
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Adrenalinen pisker gennem kroppen. Jeg er på vej ned ad Vallée Blanche i Chamonix-Mont-Blanc. Sne og grene fyger gennem luften. Var det nu også kløgtigt at gå off-piste? Skide være med det, det bliver en knaldgod optagelse. Ja, for jeg har selvfølgelig et kamera siddende i panden, der optager hele herligheden, som få minutter senere finder vej til Facebook til stor beundring fra vennerne. Man er vel en blærerøv! I årevis leverede amerikanske GoPro det foretrukne actionkamera, når skiløbere, skateboardere, surfere og wakeboardere skulle fange deres dødsforagt på video. Der er dog sket meget inden for actionkameraer, siden det første GoPro kom på markedet i 2002, og i dag findes der et bredt udvalg af producenter og dermed også kameraer i forskellige prisklasser og kvaliteter. Fælles for alle disse er, at de kan monteres lige dér, hvor du har brug for dem, f.eks. på brystet, på hovedet, i forruden af en bil eller på en skistav. Herfra giver de nogle skæve og anderledes optagelser, som både vil pynte i det digitale fotoalbum og fungere som blær over for vennerne. Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, der sætter grænser. Et actionkamera skal – som navnet antyder – kunne holde til lidt af hvert. Konstruktionen er mere solid, end du ser på almindelige kameraer, og de kan holde til både slag og spark. Vigtigst er dog, at de er skidt- og vandtætte, så du ikke behøver at være bekymret for, at teknikken tager skade, når du er ude og surfe eller stå på ski. Til dette formål er de fleste kameraer udstyret med et særligt plastichus, der muliggør brug under vand og under ekstreme forhold. De følger som regel med de dyreste kameraer og er ekstraudstyr til de billigste. [caption id="attachment_68347" align="alignnone" width="1000"] (Foto: Producent)[/caption] Hos nogle producenter er huset blevet gjort overflødigt, da kameraerne nu er så solidt bygget, at de slet ikke har brug for den ekstra beskyttelse. Det er et stort fremskridt, da det ekstra lag plastic ikke kun gør kameraerne større, men også dækker for mikrofonen og besværliggør betjeningen en smule. Touch-skærme og stemmekontrol Ligesom med udviklingen inden for andre produktgenrer har producenterne af actionkameraer måttet forny og genopfinde sig selv flere gange for at fastholde kundernes interesse. For hvorfor skal man købe et nyt actionkamera, når det, man har haft i flere år, stadig fungerer fint og laver glimrende optagelser? Svaret er ny teknologi og dermed nye muligheder! Inden for actionkameraer betyder det p.t. ting som stemmestyring, touch-skærm og trådløs forbindelse til din computer og telefon. Nogle af tingene er “nice to have”, mens andre repræsenterer markante forbedringer i den måde, du bruger og betjener dit kamera på. Når kameraet sidder fastspændt på dit hoved, er det f.eks. ikke altid lige nemt at trykke på de rigtige knapper. Tal i stedet til kameraet og bed det starte optagelsen, inden du suser ned ad pisten. Via Wi-Fi og Bluetooth kan du skabe trådløs forbindelse til din telefon og computer. Mobilen kan agere søger og styre kameraet på afstand. Og de medfølgende apps lader dig overføre og redigere dine optagelser på farten. En hurtig tur i redigeringsrummet og videre til Facebook. Optag i 4K Et andet punkt, hvor actionkameraer har rykket sig, er i kraft af den højere opløsning på optagelserne, præcis som vi kender det fra tv og almindelige kameraer. Ligesom med fladskærme gør opløsningen det dog ikke alene, og du skal derfor som forbruger også være opmærksom, på hvor mange billeder du får i sekundet. Det benævnes fps – frames per second. De nyeste og dyreste actionkameraer, som kan optage i 4K, er begrænset til at optage 30 billeder i sekundet. De billigere og ældre generationer må nøjes med 15. Det giver måske sig selv, men jo flere billeder i sekundet, jo bedre. 30 billeder kan gå an, men 60 er stadig at foretrække. Vil du have helt flydende video, bør du derfor holde fast i 1080p/60 fps lidt endnu, da 4K/60 fps endnu ikke fås i denne formfaktor. Det er dog på vej og ventes at komme på markedet senere i 2017. Du får hvad du betaler for Som sagt findes de nyeste teknologiske fremskridt primært i de dyrere kameraer. Du får dog mere end trådløse teknologier, GPS, stemmestyring og lignende ved at betale lidt ekstra. Optikken – som egentlig er det vigtigste i et kamera – bliver bare det bedre, jo længere du bevæger dig op ad prisstigen, og udmønter sig helt konkret i et bedre slutresultat i form af flottere optagelser. Pris og kvalitet hænger langt hen ad vejen sammen. Af samme årsag har vi valgt at kigge på tre nye actionkameraer i den dyre ende fra henholdsvis GoPro, Sony og Garmin. De repræsenterer noget af det bedste på markedet netop nu og er samtidig udstyret med de nyeste teknologier inden for feltet. [caption id="attachment_68345" align="alignnone" width="1000"] (Foto: Producent)[/caption]
Sådan testede vi De tre kameraer er blevet udsat for lidt af hvert. De er blevet monteret i forruden af en bil, har siddet på et cykelstyr og en hjelm samt være monteret på gimbals (gyro-ophæng) og teleskopstænger. Så vidt muligt er optagelserne lavet under ens forudsætninger for at kunne give et retvisende og retfærdigt bedømmelsesgrundlag.Kameraerne kan monteres på alle tænkelige og utænkelige overflader takket være små fæster. De består som regel af et stykke plastic og nogle skruer og fås i en lang række kvaliteter og prisklasser. Kan monteres på både dyr og mennesker.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Tre Actionkameraer
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.