annonse
annonse
annonse

Huawei TalkBand B1

Headset i armbåndet

To fluer med ét smæk er tanken bag dette armbånd, som man også kan putte i øret!

God søvnovervågning, så længe armbåndet sidder på håndleddet.
Simpel app, som ikke giver nogen detaljeret kontrol eller tilpasning til, hvordan man træner og motionerer. Det er en simpel skridttæller med søvnovervågning, ikke mere. Tykt armbånd.

Huaweis aktivitetsarmbånd er – som navnet antyder – beregnet til lidt mere end aktivitetsmåling. Det er et Bluetooth-headset, der sidder i et armbånd, og tanken er, at man hurtigt skal kunne tage det lille headset (den sorte del) ud af armbåndet, putte det i øret og snakke forretninger, når telefonen ringer. Det virker rent faktisk, men er det også godt gennemtænkt?

Resultatet er det tykkeste af armbåndene i testen (14 mm), og selv om konstruktionen er robust – man skal trykke på præcis det rigtige punkt for at løsne Bluetooth-headsettet fra armbåndet – så har vi et stort problem med TalkBand B1. App’en er simpelthen for rudimentær. Den virker dog med Apples helse-app, hvis man bruger den. Armbåndet mister ofte Bluetooth-forbindelsen, men er på igen efter manuel tilslutning.

 

<
>

 

TalkBand overvåger, hvor mange skridt man tager, og hvordan man sover, men kan ikke meget mere andet. Man kan få en historik for perioden, men man kan ikke tilføje sin træning eller på nogen måde rette i oplysningerne. Det sidste ville ellers have været godt, da armbåndet tæller to timer liggende på skrivebordet som søvn og dermed giver os en flot, men misvisende søvnkvote for dagen.

Opsætningsguiden og selve app’en er til en vis grad skrevet på “engrish”, altså lidt svært forståeligt og komisk engelsk affattet af nogen med kinesisk baggrund. Indimellem er det ret irriterende, især når man prøver at lave fejlfinding. Og nogle gange er det charmerende, f.eks. et slogan om, at TalkBand B1 er “a good partner for your sport”, og når man ud over de anslåede kalorier får at vide, hvor mange skåle ris det modsvarer!

Som endnu en bekræftelse af ens fordomme er det i øvrigt den eneste software, der er prækonfigureret til, at man som bruger af hankøn vejer 60 kg.

 

Konklusion

TalkBand B1 er simpelthen for mærkeligt, og som armbånd betragtet er det for klodset. Hvorfor ikke bygge talefunktion direkte ind i armbåndet i stedet, så man bare skal løfte armen, når man er ude og gå eller jogge? Høretelefoner har de fleste i forvejen. Desuden er app’en sparsom og giver ikke meget overblik. Andet end en skridttæller med en underlig headset-funktion bliver det aldrig.

 

Huawei-Talkband-B1_3

Huaweis aktivitetsarmbånd er – som navnet antyder – beregnet til lidt mere end aktivitetsmåling. Det er et Bluetooth-headset, der sidder i et armbånd, og tanken er, at man hurtigt skal kunne tage det lille headset (den sorte del) ud af armbåndet, putte det i øret og snakke forretninger, når telefonen ringer. Det virker rent faktisk, men er det også godt gennemtænkt? Resultatet er det tykkeste af armbåndene i testen (14 mm), og selv om konstruktionen er robust – man skal trykke på præcis det rigtige punkt for at løsne Bluetooth-headsettet fra armbåndet – så har vi et stort problem med TalkBand B1. App’en er simpelthen for rudimentær. Den virker dog med Apples helse-app, hvis man bruger den. Armbåndet mister ofte Bluetooth-forbindelsen, men er på igen efter manuel tilslutning.   [gallery ids="52118,52117,52116,52119,52120"]   TalkBand overvåger, hvor mange skridt man tager, og hvordan man sover, men kan ikke meget mere andet. Man kan få en historik for perioden, men man kan ikke tilføje sin træning eller på nogen måde rette i oplysningerne. Det sidste ville ellers have været godt, da armbåndet tæller to timer liggende på skrivebordet som søvn og dermed giver os en flot, men misvisende søvnkvote for dagen. Opsætningsguiden og selve app’en er til en vis grad skrevet på “engrish”, altså lidt svært forståeligt og komisk engelsk affattet af nogen med kinesisk baggrund. Indimellem er det ret irriterende, især når man prøver at lave fejlfinding. Og nogle gange er det charmerende, f.eks. et slogan om, at TalkBand B1 er “a good partner for your sport”, og når man ud over de anslåede kalorier får at vide, hvor mange skåle ris det modsvarer! Som endnu en bekræftelse af ens fordomme er det i øvrigt den eneste software, der er prækonfigureret til, at man som bruger af hankøn vejer 60 kg.  

Konklusion

TalkBand B1 er simpelthen for mærkeligt, og som armbånd betragtet er det for klodset. Hvorfor ikke bygge talefunktion direkte ind i armbåndet i stedet, så man bare skal løfte armen, når man er ude og gå eller jogge? Høretelefoner har de fleste i forvejen. Desuden er app’en sparsom og giver ikke meget overblik. Andet end en skridttæller med en underlig headset-funktion bliver det aldrig.   Huawei-Talkband-B1_3
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Huawei TalkBand B1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Understøtter: Android 4.0+, iPhone 4 og nyere
  • Armbånd: S (220 mm), L (250 mm)
  • Batteritid: 6 døgn
  • Vandtæthed: IP57
Pris: 1000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.