annonse
annonse
annonse

Jaybird Reign

Et skridt foran

Jaybird har fattet det med træning og har suverænt det mest spændende produkt. Meget nyt, på godt og ondt!

Godt koncept med samlede aktivitetspoint og med at sætte mål for dagen på forhånd. Mere end bare en skridttæller.
App’en er på et tidligt og ufærdigt stadie. Problemer med synkroniseringen.

Jaybird er primært kendt for deres hovedtelefoner. Inden for aktivitetsarmbånd er de helt nye, selv om det ikke er en hindring, snarere en mulighed. Det koncept, de præsenterer, er helt sikkert det mest interessante og spændende, og jeg skal straks indrømme, at produktet gjorde mig virkelig sulten efter træning!

Reign vender det hele på hovedet, og i stedet for retrospektivt at fortælle, hvordan dagens aktiviteter og nattesøvn forløb, får man råd om og mål for den kommende dags aktiviteter og søvn.

Teknikken bygger på målinger af kroppen, såsom puls og HRV (Heart Rate Variability), der hele tiden sker i baggrunden. HRV anvendes til at se, hvordan man egentlig har det, og hvor langt eller kort der er op til fuld kraft, hvis man føler sig udmattet. Jaybird kalder det “Go-Zone”, hvor man på to minutter om morgenen kan få en indikation af, hvor aktiv man kan være.

 

<
>

 

Aktiviteten måles i point, og derfor er det let at få et samlet overblik over dagen. Selvfølgelig kan man også få info om antal skridt og forbrugte kalorier. Med tiden bliver Reign bedre til at tilpasse sig din HRV og dit aktivitetsmønster.

Men hvordan fungerer Reign til indendørs træning? Temmelig godt. Man kan ikke udskille eller efterfølgende korrigere aktiviteter, så min cykeltræning blev “General Activity, 300 kcal”, og problemerne med synkronisering og manglende historik i den nuværende app er generende. Men de dage (og nætter), hvor alt klappede, loggede det min søvn og mine aktiviteter med uhyggelig præcision.

App’en er ikke færdigudviklet, der er ingen historik, og armbåndet havde så ofte problemer med synkroniseringen, at jeg mistede et par dages statistik. Ifølge den nordiske agent Isolda vil det dog blive rettet i løbet af februar/marts med ny software.

Under alle omstændigheder kommer Jaybird Reign i en pæn og elegant indpakning med udskiftelige magnetarmbånd og sportsarmbånd. Selve aktivitetsmåleren er lille – 3 x 1 cm – og kan flyttes mellem forskellige armbånd, hvor den låses fast med magneter. Indikation af opnåede aktivitetsmål sker med et system af lysdioder. Pænt og elegant, men der er ikke den mindste smule smart-funktioner. Det er en aktivitetsmåler, punktum.

 

Konklusion

Jeg tror på Reigns koncept med at måle udmattelsesniveauet og hele tiden være et skridt foran. At sætte et samlet aktivitetsmål på forhånd og ikke bare blindt tælle antal skridt er, præcis hvad vi har brug for. Det eneste, der holder entusiasmen tilbage, er at produktet er så ufærdigt. Men hold øjne og ører åbne – det kan blive rigtig interessant!

 

jaybird-reign-lifestyle

Bedste pris på Jaybird Reign
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Understøtter: iPhone 4S, Android 4.3 og nyere
  • Armbånd: S/M (Ø 54-66 mm), L/XL (Ø 66-78 mm)
  • Batteritid: 5 døgn
  • Vandtæthed: Helt vandtæt, også til svømning
Pris: 1900,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.