annonse
annonse
annonse

Sony SmartBand Talk SWR30

Log dit liv med Sony

Sony forsøger at skabe en helhedsløsning og logge mere end skridt, søvn og aktivitet. “Forsøger” er nøgleordet.

Et armbånd, du kan tale med.
Lifelog-programmet er meget stædigt og lader til at logge det meste, men ironisk nok ikke din træning. Kort batterilevetid.

Sony formår at være alene om nogle ideer. SmartBand Talk er en direkte forlængelse af din telefon, hvor du kan læse beskeder direkte på armbåndet og endda besvare dem, ringe op og tale via armbåndet. Det vil jeg dog ikke gå i dybden med, men se på, hvor godt armbåndet duer til aktivitetsmåling. Og det fungerer sådan nogenlunde.

Ud over indledende problemer (jeg blev tvunget til at google og gendanne armbåndet) fungerer parringen med telefonen aldeles udmærket, når det kører. Synkronisering med app’en Lifelog går også glat. Armbåndet er diskret, skærmen er E-Ink-baseret og meget behagelig uden forstyrre søvnen ved at lyse i mørket og den slags.

 

 

Lifelog-app’en er mildt sagt noget for sig, og det er meningen, at den logger alt, hvad man foretager sig med telefonen. Ud over antal skridt, søvn, jogging og rejser logger den, hvor meget man taler i telefon, spiller spil, ser film, tager billeder, browser, lytter til musik og læser e-bøger, og hvor meget du lægger i toilettet.

Undskyld, det sidste var under bæltestedet. Men det er deromkring, vi finder Sonys ambitionsniveau.

For at alt dette kan fungere, skal man godtage hele pakken med Sonys betalingstjenester. Tror jeg i hvert fald. For selv om jeg spiller usundt meget Far Cry 4 på PlayStation 4 og er logget ind med min PSN-konto, bliver det ikke registreret af Lifelog. Og det er svært at vurdere, hvor godt og nyttigt alt det her er, fordi intet bliver forklaret. “Du har spillet 0 timer.” Nå, hvordan får jeg så Lifelog til at logge mit spil? Kan den overhovedet det? Ingen ledetråde får man.

Nu er det jo heller ikke hele Lifelog, jeg skal teste, så hvad der er mere vigtigt, er at Sonys armbånd er halvdårligt til aktiviteter. Jo, det tæller søvn, men det misser min nattesøvn. Når jeg tager armbåndet af og lægger det på bordet klokken to om eftermiddagen, bliver det derimod logget som søvn.

 

Konklusion

Sejt koncept fra Sony, og at kunne tale via armbåndet har sine fordele. Men træning og aktivitet ud over skridttælling og cykling? Glem det. Man kan ikke tilføje eller rette noget. Hele dimsen er noget nær uforståelig, og som aktivitetsarmbånd er det først og fremmest bare en skridttæller.

 

Sony-Smartband-Talk_Lifestyle

Bedste pris på Sony SmartBand Talk SWR30
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Understøtter: Android 4.4+ (ikke iOS)
  • Armbånd: S (214 mm), L (250 mm)
  • Batteritid: 3 dage
  • Vandtæthed: IP68
Pris: 1300,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.