annonse
annonse

Apple Watch Series 3

Hurtigere og smartere

Oktober 2017Apple Watch Series 3

Det nye Apple Watch har bedre ydelse og længere batteritid, men vi må vente på den opkoblede model.

Lyd & Billede mener

Mærkbart hurtigere og med bedre batterilevetid. Højdemåler og bedre pulsmåling.
Vi må vente på 4G-modellen. Fås kun i aluminium.

Apple Watch er ikke alene det suverænt bedst sælgende smart-ur, men også det bedst sælgende ur overhovedet. I hvert fald ifølge Apples egne tal.

Den første model var ikke helt nem i brug, havde problemer med batterilevetiden og kom i nogle latterligt dyre versioner. Men efterhånden som nye modeller er kommet til, er batterilevetiden blevet udmærket, manglende funktioner er introduceret, brugervenlighed er forbedret – og den nye model er faktisk billigere end den foregående.

Mens vi venter på 4G

Den store nyhed er, at der nu findes en model, som har egen 4G-forbindelse. Fordelene er indlysende, da man kan lade mobilen blive hjemme, når man f.eks. skal ud og løbe eller en tur på stranden. Men desværre må vi i Skandinavien indtil videre nøjes med modellen uden dette.

Det er ikke, fordi operatørerne mangler den relevante eSIM-teknologi; tværtimod var Telia tidligt ude med den. Vi gætter på, at det handler om, at man ikke har nået at certificere operatører i alle lande endnu.

Installationen kunde ikke være lettere. (Foto: Lyd & Billede)

Teknologiske opgraderinger

Indvendig skjuler der sig en ny processor, som er 70 procent hurtigere. At skifte mellem apps går stærkere end nogensinde, og navigation, som tidligere kunne trække uret ned i tempo, flyder nu jævnt.

Det mærkes nok bedst på oplevelsen af Apples stemmeassistent, Siri, som reagerer betydelig hurtigere på spørgsmål. Men frem for alt kan “hun” nu tale med dig ved hjælp af urets højttalere eller direkte i dine trådløse høretelefoner. Væsentlig mere sikkert, når man kører bil.

Series 3 holdt længere end Series 2. (Foto: Lyd & Billede)

Ny er også den trådløse W2-chip, som giver 85 procent hurtigere Wi-Fi, men kun trækker halvt så meget strøm som før. Og det kan faktisk mærkes. Vi opladede den nye og den gamle model helt og brugte dem samtidig, indtil det gamle ur blinkede rødt, og her havde det nye ur stadig 50 procent batteri tilbage. Det kan ikke kun forklares med, at batteriet i det gamle er blevet sløvere.

Skærm: 312 x 390 OLED, 1000 nit
Trådløst: Wi-Fi n, Bluetooth 4.2, GPS
Sensorer: Pulsmåler, accelerometer, gyroskop, højdemåler
Batteritid: 18 timer
Vandtæt: Ned til 50 m
Mål og vægt: 42 x 36 x 11,4 mm / 32 g
Web: apple.dk

Pris: 2800,-