annonce
annonce

Test: Asus ZenBook 3 Deluxe UX490UA

Et studie i enkelhed

Asus har lavet en næsten meditativt rendyrket “MacBook” for det blå segment.

Lyd & Billede mener

Superslank, superlet og superlækker. En luksus-laptop for dem, der har råd til at betale for at rejse let. Masser af lagerplads.
Den er desværre også superdyr. Til grafiktunge opgaver kræves en anden type pc. Kun USB-C-porte og kun Full HD.

Computeren er et uundværligt arbejdsredskab, selv om arbejdsdagen tilbringes på landevejen, i tog eller i lufthavne. Den skal helst ikke optage for meget af bagagepladsen. Og så gør det ikke noget, hvis der lyder et suk af beundringsblandet misundelse fra omgivelserne, når du tager den frem fra tasken til et møde.

Svaret på den ønskeseddel er for mange en MacBook Pro, men der findes alternativer for dem, der ikke vil sættes i bås med alle de andre kreative og unikke individualister.

Lille pc – stor skærm

Asus ZenBook 3 Deluxe er for dem, der har råd til at betale for at få mindst mulig computer med størst mulig skærm. Ligesom Apple og flere andre lover Asus en 14 tommers skærm i et 13 tommers kabinet. Skærmen er af gode grunde ikke fulde 14 tommer i diagonalmål, men vi må da medgive, at kanten omkring skærmpanelet er ret smal. Og med en tykkelse på 1,3 cm og en vægt på 1100 gram er ZenBook’en blandt de mest bærbare lige nu. Selv om både HP og Acer har endnu slankere pc’er på programmet.

Dybblå med knivskarpe linjer. Asus ZenBook 3 Deluxe er så lækker, at det næsten ikke er til at holde ud. Foto: Asus

 

Af ydre er ZenBook 3 Deluxe lige så streng og enkel, som navnet foreskriver. Det ydre er i aluminium i en farve, der ved første øjekast virker sort, men ved nærmere eftersyn viser sig at være en dyb, dyb marineblå nuance. Det indre er en sortblå nuance endnu mørkere end det. Hele kabinettet er fræset ud af ét stykke aluminium. Skærmen er af Gorilla Glass 5, der ellers mest ses på smartphones. Selv om den ikke bliver unedbrydelig af materialevalget, skulle det sikre, at den ikke bliver ridset af livet på farten.

Indre luksus

I en så tynd maskine er der ikke plads til ret lang vandring på tasterne, og feedbacken kunne godt være tydeligere, sammenlignet med f.eks. Asus’ egen ZenBook Flip UX360. Men efter et par siders skrivning har fingrene vænnet sig til forholdene. Tastaturet er bagbelyst med et blidt, gyldent lys. Diskret og lækkert.

Under det blå metalsvøb banker en sjettegenerations i7-processor på 2,9 GHz. Der er hele 16 gigabyte ram om bord og et SSD-drev på intet minde end 1 terabyte. Det er ren luksus, der også kan ses på prisen. Til gengæld er der ikke brugt mange penge på grafiksiden, som udgøres af en integreret Intel HD Graphics 620. Lidt overraskende er skærmopløsningen kun Full HD (1920 x 1080 punkter).

Afholdenhed på portene

USB-C er sikkert fremtiden, og den kompakte port har masser af fordele, såsom vendbare stik, høj hastighed og mulighed for lynhurtig ekstern grafik via Thunderbolt. Men indtil den fagre fremtid oprinder, er det altså lidt upraktisk, at der ikke findes nogen anden type porte på ZenBook 3 Deluxe. Opladning, ekstern lagring og tilkobling af ekstra skærme skal alt sammen ske via de tre USB-C-porte.

Man finder udelukkende USB-C-porte på ZenBook 3 Deluxe. Det betyder, at man skal have et bundt adapterkabler med i tasken. Foto: Asus

 

Processor: 2,7 GHz Intel Core i7-7500U (dual-core, 4 tråde)

Skærm: 14" Full HD, 1920 x 1080

Hukommelse: 16 GB ram

Harddisk: 1 TB SSD

Grafik: Intel HD Graphics 620 m. delt ram

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Mål og vægt: 32,9 x 1,3 x 21 cm / 1,1 kg

HD-webcam, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, 3 x USB-C3 (heraf 2 med Thunderbolt), 3,5 mm audiostik

Pris: 17999,-

Flere tests:

Panospace One

Panospace One

Den bruger- og indretningsvenlige 3D-printer er rykket et par skridt nærmere.

GoPro Hero6 Black

Actionkameraernes lysmester

iMac Pro 27″

Heftig Mac for viderekomne

Super gaming laptops

Toppen af poppen

Alienware 17 R4

Larmer som en jetjager

HP Omen 17 ap002no

Svendestykke fra HP