annonse
annonse
annonse

Asus ZenBook 3 Deluxe UX490UA

September 2017Asus ZenBook 3 Deluxe UX490UA
September 2017Asus ZenBook 3 Deluxe UX490UA

Et studie i enkelhed

Asus har lavet en næsten meditativt rendyrket “MacBook” for det blå segment.

Plus
Superslank, superlet og superlækker. En luksus-laptop for dem, der har råd til at betale for at rejse let. Masser af lagerplads.
Minus
Den er desværre også superdyr. Til grafiktunge opgaver kræves en anden type pc. Kun USB-C-porte og kun Full HD.

Computeren er et uundværligt arbejdsredskab, selv om arbejdsdagen tilbringes på landevejen, i tog eller i lufthavne. Den skal helst ikke optage for meget af bagagepladsen. Og så gør det ikke noget, hvis der lyder et suk af beundringsblandet misundelse fra omgivelserne, når du tager den frem fra tasken til et møde.

Svaret på den ønskeseddel er for mange en MacBook Pro, men der findes alternativer for dem, der ikke vil sættes i bås med alle de andre kreative og unikke individualister.

Lille pc – stor skærm

Asus ZenBook 3 Deluxe er for dem, der har råd til at betale for at få mindst mulig computer med størst mulig skærm. Ligesom Apple og flere andre lover Asus en 14 tommers skærm i et 13 tommers kabinet. Skærmen er af gode grunde ikke fulde 14 tommer i diagonalmål, men vi må da medgive, at kanten omkring skærmpanelet er ret smal. Og med en tykkelse på 1,3 cm og en vægt på 1100 gram er ZenBook’en blandt de mest bærbare lige nu. Selv om både HP og Acer har endnu slankere pc’er på programmet.

Dybblå med knivskarpe linjer. Asus ZenBook 3 Deluxe er så lækker, at det næsten ikke er til at holde ud. Foto: Asus

 

Af ydre er ZenBook 3 Deluxe lige så streng og enkel, som navnet foreskriver. Det ydre er i aluminium i en farve, der ved første øjekast virker sort, men ved nærmere eftersyn viser sig at være en dyb, dyb marineblå nuance. Det indre er en sortblå nuance endnu mørkere end det. Hele kabinettet er fræset ud af ét stykke aluminium. Skærmen er af Gorilla Glass 5, der ellers mest ses på smartphones. Selv om den ikke bliver unedbrydelig af materialevalget, skulle det sikre, at den ikke bliver ridset af livet på farten.

Indre luksus

I en så tynd maskine er der ikke plads til ret lang vandring på tasterne, og feedbacken kunne godt være tydeligere, sammenlignet med f.eks. Asus’ egen ZenBook Flip UX360. Men efter et par siders skrivning har fingrene vænnet sig til forholdene. Tastaturet er bagbelyst med et blidt, gyldent lys. Diskret og lækkert.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Under det blå metalsvøb banker en sjettegenerations i7-processor på 2,9 GHz. Der er hele 16 gigabyte ram om bord og et SSD-drev på intet minde end 1 terabyte. Det er ren luksus, der også kan ses på prisen. Til gengæld er der ikke brugt mange penge på grafiksiden, som udgøres af en integreret Intel HD Graphics 620. Lidt overraskende er skærmopløsningen kun Full HD (1920 x 1080 punkter).

Afholdenhed på portene

USB-C er sikkert fremtiden, og den kompakte port har masser af fordele, såsom vendbare stik, høj hastighed og mulighed for lynhurtig ekstern grafik via Thunderbolt. Men indtil den fagre fremtid oprinder, er det altså lidt upraktisk, at der ikke findes nogen anden type porte på ZenBook 3 Deluxe. Opladning, ekstern lagring og tilkobling af ekstra skærme skal alt sammen ske via de tre USB-C-porte.

Man finder udelukkende USB-C-porte på ZenBook 3 Deluxe. Det betyder, at man skal have et bundt adapterkabler med i tasken. Foto: Asus

 

Det gør selv en dagligdags ting som at gemme en håndfuld filer på en USB-stick til en besværlig opgave, der indebærer at rode i tasken efter et af de medfølgende adapterkabler (henholdsvis USB og HDMI). Man kan heller ikke lige proppe SD-kortet fra sit kamera i computeren for at overføre billeder fra kameraet, da kortlæseren på Apple-manér også er ofret på enkelhedens alter. Det betyder endnu en adapter i tasken. Her er måske et punkt, hvor Asus ikke havde behøvet at skele til Apple.

Benchmarks

Processoren er en Intel Core i7-7500U, som er en 2,9 GHz dual-core CPU med fire tråde. Det er ikke den stærkeste i7’er, men rigeligt til normal kontorbrug. Geekbench-testen gav et resultat på henholdsvis 3.603 (single-core) og 7.585 (multi-core). Basemark 3.0-testen endte på 535, hvilket er fint uden at være hurtigt.

Vi pudsede også ZenBook 3 Deluxe på de grafiktunge Cinebench- og 3DMark-tests. Tallene viser tydeligt, at det ikke er på tung 3D-grafik, maskinen har sin force. Aktuelle gaming-maskiner klarer 3D-testene fem til ti gange hurtigere. Men alle tests blev dog gennemført, hvilket faktisk er flot.

Grafiktestene viste også, at kølesystemet i maskinen er overordentlig lydsvagt. Selv når det gik hårdest til, blev suset fra den kompakte blæser i det nåletynde kabinet aldrig dominerende.

For omrejsende PowerPoint-krigere er batteritid derimod afgørende. Asus opgiver brugstiden til “op til ni timer”. Vores batteritest er betydelig mere krævende end gennemsnitlig brug, så tre timer og 18 minutter er rigtig flot for en ultrakompakt i7-maskine.

Set fra siden bliver ZenBook 3 Deluxe næsten væk. Foto: Asus

 

Konklusion

Asus ZenBook 3 Deluxe er lækkert isenkram til dem, der har brug for – og råd til – at have en fuldblodscomputer i taskens tyndeste lomme. Den kører langt på en opladning og har kræfter til alt normalt kontorarbejde, uden at du skal bruge din givetvis meget kostbare tid på at vente.

Er den så en MacBook-dræber? Asus har i hvert fald anstrengt sig for at matche og overgå konkurrenten punkt for punkt på størrelse, vægt samt manglen på “gammeldags” porte og tilslutninger. Resultatet er blevet en maskine, der er lidt bedre end de mellemdyre ultrabooks, men som de færreste kan eje. Kan du klare dig med mindre end den definitive topmodel, findes der heldigvis varianter med lidt mindre ram og lagerplads, som er nogle tusind kroner billigere.

Bedste pris på Asus ZenBook 3 Deluxe UX490UA
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Processor: 2,7 GHz Intel Core i7-7500U (dual-core, 4 tråde)

Skærm: 14" Full HD, 1920 x 1080

Hukommelse: 16 GB ram

Harddisk: 1 TB SSD

Grafik: Intel HD Graphics 620 m. delt ram

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Mål og vægt: 32,9 x 1,3 x 21 cm / 1,1 kg

HD-webcam, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, 3 x USB-C3 (heraf 2 med Thunderbolt), 3,5 mm audiostik

Pris: 17999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.