annonce
annonce
annonce
TEST:

ASUS Zenbook UX305CA

annonce

Det bliver nok ikke bedre

Intel Core M er og bliver en skuffelse, og ASUS Zenbook UX305CA lider under det.
Plus lbadvantages
Højopløst, lysstærk og skarp skærm kombineret med glimrende lyd med solid klangbund gør denne veldesignede og robuste maskine til den optimale ultrabook. Næsten.
Minus lbdisadvantages
For en virkelig svag processor og deraf følgende ditto ydelse slår voldsomme skår i glæden. Især til prisen, som immervæk er pebret.

Det føles som deja-vu. ASUS Zenbook UX305CA er nærmest identisk med ASUS Zenbook UX305, som vi testede i Lyd & Billede #05 2015, men den nye model kommer med en opdateret og på papiret hurtigere version af Intels M-processor, og derfor havde vi håbet, at den nye inkarnation af ASUS’ slankeste og mest lækre ultrabook ville være et pletskud. Og råde bod på det problem, som var altoverskyggende, da vi testede forgængeren for knap et år siden. Nemlig en ydelse så elendig, at man for langt færre penge kan finde tablets, der er hurtigere.

Men sådan skulle det ikke være. Ikke rigtig, i hvert fald. Zenbook UX305CA klarer sig ikke meget bedre end sidste års model i vores benchmark-test, og den er – sin høje pris til trods (og til trods for at den er baseret på den hurtigste version af M-processoren) – sågar langsommere end andre producenters Intel M-maskiner såsom Apples lille 12 tommers MacBook, der er i samme prisklasse som den nyeste Zenbook. Intel Core M er og bliver en skuffelse, og ASUS Zenbook UX305CA lider under det.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Men okay, så er det heller ikke værre. Ingen af de Intel M-baserede maskiner kan ligefrem kaldes præstationsmonstre, men dette års Zenbook-model fortjener til gengæld ros for en fremragende skærm, som er højopløst (QHD+) og farvestærk samt god til udendørs brug, fordi den også er mat og dermed ikke reflekterer lyset.

Designet er slankt og elegant, og maskinen er robust fremstillet af aluminium, mens vægten er holdt på 1,2 kilo. Nej, den er ikke lige så nem og let at have med sig rundt som den føromtalte 12 tommers MacBook fra Apple, men til gengæld kommer den med masser af porte (3 x USB 3.0, Micro HDMI og SDXC-kort) og føles mere som en “rigtig” computer, man kan bruge til hverdag, hvor Apples maskine klart er bedst egnet til at have med sig rundt og blive brugt som arbejdsstation på farten, mens den “rigtige” computer bliver hjemme på skrivebordet.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Meget glade er vi for Zenbooks egenskaber som multimediemaskine. Den førnævnte sublime skærm suppleres af lydoptimerende teknologi, som ASUS kalder SonicMaster, og det virker, skal vi lige love for. Sjældent har vi hørt så god lyd med så meget klangbund, som da vi satte et par gode hovedtelefoner i Zenbook UX305CA.

Så langt hen ad vejen er ASUS Zenbook UX305CA en fornøjelse af en ultrabook med et let og robust metaldesign, skarp og flot skærm samt en lyd i topklassen, men til prisen er ydelsen godt nok en bitter pille at sluge. Man skal i hvert fald være klar over, at UX305CA ikke er skabt til at være nogen arbejdshest.

 • Windows 10 Home 64 bit
 • 1,51 GHz Intel Core m7-6Y75 processor
 • 8 GB ram / 512 GB SSD
 • 13,3" IPS Matt QHD+, 3200 x 1800, 276 ppi
 • 3 x USB 3.0, Micro HDMI, SDXC-kort, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • 324 x 226 x 12,3 mm
 • 1,2 kg
 • 45 Wh litiumpolymer-batteri med op til 10 timers levetid

Benchmarks:

 • Geekbench 3: 2.413 (single-core), 3.959 (multi-core)
 • Browsermark: 2.314 (Edge)
 • 3DMark 11: 737
 • Cinebench R15: 10,80 fps

Pris: 10999 kr
Bedste pris på ASUS Zenbook UX305CA
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

  Tilføj som favorit
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

  Tilføj som favorit
  Apple iPod touch (7. generation)

  Apple iPod touch (7. generation)

  Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

  Tilføj som favorit
  Arlo Go

  Arlo Go

  Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

  Tilføj som favorit
  HP Spectre Folio

  HP Spectre Folio

  HP Spectre Folio er lige så sexet som George Clooney. Men hvor udseende og design er i top, skorter det lidt på saft og kraft.

  Tilføj som favorit
  Jonathan Ive forlader Apple

  Jonathan Ive forlader Apple

  Apples designchef, en af firmaets absolutte nøglemedarbejdere, forlader virksomheden til næste år.Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu