annonce
annonce

Dell XPS 13

04 2015Dell XPS 13

Tredje gang er lykkens gang

Dell XPS 13 er kommet i en ny version, som retter tidligere skavanker og sætter trumf på med markedets flotteste skærm.

Høj ydelse samt slankt og let, men alligevel robust design kombineret med en fantastisk skærm, der både har høj QHD-opløsning og udnytter pladsen bedre end noget andet, vi har set. Nærmest en 13 tommers bærbar i en 11 tommers krop.
Prisen kan virke høj, selv om det er svært at finde andre produkter lige nu, der giver mere for pengene.

Dell XPS 13Nu er det tredje gang på tre år, jeg tester den nyeste XPS 13-model fra Dell, men i år er første gang, jeg ikke føler mig fristet til at sammenligne den kompakte bærbare med en plade chokolade fra Ritter Sport. 2015-versionen af Dell XPS 13 er nemlig mere end kvadratisk, praktisk og god. Designet har i forhold til tidligere år fået en diskret, men effektiv overhaling. Linjerne er mere markante, og maskinen er både blevet smallere, slankere og ikke mindst lettere.

Alligevel er skærmstørrelsen på 13,3 tommer bibeholdt, hvilket betyder, at den sorte ramme omkring skærmen nærmest er forsvundet, så der kun er en ganske tynd kant tilbage. Faktisk er XPS 13 i 2015-inkarnation nærmest en 13 tommers bærbar i en 11 tommers bærbars krop! Kombineret med den forøgede opløsning, som nu er på 3200 x 1800 pixel (QHD+), har man som bruger oplevelsen af at have et skærmbillede med en størrelse som et biograflærred lige foran næsen.

Vi har ikke før set nogen producent udnytte pladsen til skærmen nær så godt, som Dell gør i dette tilfælde. Og det skader ikke, at billedkvaliteten er i top med et lysstærkt (400 nit), knivskarpt billede og dejlige, naturlige farver.

I forhold til sidste års model er ikke alene skærmen og designet blevet markant bedre. Ydelsen er også forbedret. I benchmark-programmet Geekbench 3 scorer den nye XPS 13 henholdsvis 2.932 point (single-core) og 6.193 point (multi-core), hvor sidste års model kun klarede 2.480 og 5.168 point, hvilket bringer 2015-versionen af XPS 13 næsten op på niveau med et præstationsmonster som ASUS’ Zenbook UX301LA.

Sidste års testmodel havde 512 gigabyte SSD, mens den maskine, Dell har sendt i år, kun har 256 gigabyte til rådighed. Den fås dog i samme konfiguration som testmodellen, men med 512 gigabyte SSD til en merpris på ca. 1.500 kroner, som kan være givet godt ud.

I 2014 måtte maskinen i øvrigt undvære kortlæser, hvilket der er blevet plads til i år, selv om kabinettet er blevet mindre. Det er lidt af en præstation, Dell-ingeniørerne har ydet, og tak for det!

Dell_XPS_13_closed

Selv om den nye XPS 13 er slankere og lettere end forgængerne, er det ikke gået ud over byggekvaliteten. Tastaturet er stadig brugervenligt med god vandring og fin afstand mellem tasterne. Touch-skærmen er fremstillet i Gorilla Glass, mens kabinettet er skåret ud af ét stykke aluminium. Materialet på indersiden er kulfiber, og alt i alt fremstår maskinen på én gang let og robust.

Konklusion
Prisen er måske i den høje ende, men hvis man ser på, hvad man får for pengene, så har vi svært ved at finde en tilsvarende Windows-maskine i samme prisklasse lige nu. Designet er blevet skarpt og strømlinet uden at miste robusthed, ydelsen er i samme liga som de bedste maskiner på markedet, og skærmen er – ikke mindst på grund af den ultrasmalle ramme – noget af det bedste, vi har set. Tredje gang er lykkens gang for Dell.

Dell XPS 13Nu er det tredje gang på tre år, jeg tester den nyeste XPS 13-model fra Dell, men i år er første gang, jeg ikke føler mig fristet til at sammenligne den kompakte bærbare med en plade chokolade fra Ritter Sport. 2015-versionen af Dell XPS 13 er nemlig mere end kvadratisk, praktisk og god. Designet har i forhold til tidligere år fået en diskret, men effektiv overhaling. Linjerne er mere markante, og maskinen er både blevet smallere, slankere og ikke mindst lettere. Alligevel er skærmstørrelsen på 13,3 tommer bibeholdt, hvilket betyder, at den sorte ramme omkring skærmen nærmest er forsvundet, så der kun er en ganske tynd kant tilbage. Faktisk er XPS 13 i 2015-inkarnation nærmest en 13 tommers bærbar i en 11 tommers bærbars krop! Kombineret med den forøgede opløsning, som nu er på 3200 x 1800 pixel (QHD+), har man som bruger oplevelsen af at have et skærmbillede med en størrelse som et biograflærred lige foran næsen. Vi har ikke før set nogen producent udnytte pladsen til skærmen nær så godt, som Dell gør i dette tilfælde. Og det skader ikke, at billedkvaliteten er i top med et lysstærkt (400 nit), knivskarpt billede og dejlige, naturlige farver. I forhold til sidste års model er ikke alene skærmen og designet blevet markant bedre. Ydelsen er også forbedret. I benchmark-programmet Geekbench 3 scorer den nye XPS 13 henholdsvis 2.932 point (single-core) og 6.193 point (multi-core), hvor sidste års model kun klarede 2.480 og 5.168 point, hvilket bringer 2015-versionen af XPS 13 næsten op på niveau med et præstationsmonster som ASUS’ Zenbook UX301LA. Sidste års testmodel havde 512 gigabyte SSD, mens den maskine, Dell har sendt i år, kun har 256 gigabyte til rådighed. Den fås dog i samme konfiguration som testmodellen, men med 512 gigabyte SSD til en merpris på ca. 1.500 kroner, som kan være givet godt ud. I 2014 måtte maskinen i øvrigt undvære kortlæser, hvilket der er blevet plads til i år, selv om kabinettet er blevet mindre. Det er lidt af en præstation, Dell-ingeniørerne har ydet, og tak for det! Dell_XPS_13_closed Selv om den nye XPS 13 er slankere og lettere end forgængerne, er det ikke gået ud over byggekvaliteten. Tastaturet er stadig brugervenligt med god vandring og fin afstand mellem tasterne. Touch-skærmen er fremstillet i Gorilla Glass, mens kabinettet er skåret ud af ét stykke aluminium. Materialet på indersiden er kulfiber, og alt i alt fremstår maskinen på én gang let og robust. Konklusion Prisen er måske i den høje ende, men hvis man ser på, hvad man får for pengene, så har vi svært ved at finde en tilsvarende Windows-maskine i samme prisklasse lige nu. Designet er blevet skarpt og strømlinet uden at miste robusthed, ydelsen er i samme liga som de bedste maskiner på markedet, og skærmen er – ikke mindst på grund af den ultrasmalle ramme – noget af det bedste, vi har set. Tredje gang er lykkens gang for Dell.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Dell XPS 13
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Windows 8.1 64 bit
  • 2,4 GHz Intel Core i7 5500U processor
  • 8 GB ram / 256 GB SSD
  • 13,3" IPS QHD+, 3200 x 1800, 276 ppi
  • 2 x USB 3.0, Mini DisplayPort, SD-kort, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 304 x 200 x 15 mm
  • 1,26 kg
  • 4 Cell litiumpolymer-batteri med op til 11 timers levetid
Pris: 10990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-