annonce
annonce

Fitbit Blaze

Smartere træningsarmbånd

Fitbits bedste træningsarmbånd hidtil er også deres smarteste.

Fuld af funktioner og smartere end de fleste træningsarmbånd. Rigtig god batterilevetid, udskiftelig rem og fin touch-skærm.
Håbløs ladeløsning, mangelfuld FitStar-funktion, og byggekvaliteten er ikke noget at prale af. Og vandtæt? Niks.

Nå, så du vil gerne have et træningsarmbånd, der er smartere og kommunikere bedre med din mobil? Fitbit har hørt dine bønner og fyldt deres nye armbånd Blaze med nyttige smart-funktioner, så du kan bruge det hele ugen. Og ikke kun til træning, som de mere simple Fitbit-armbånd.

Det er ikke nogen overdrivelse at sige, at Fitbit-folkene har anstrengt sig for at gøre smart-armbåndet – som vi har valgt at kalde det – til et alternativ til smart-ure. Det er lykkedes rimelig godt, og samtidig har de formået at holde prisen på et anstændigt niveau.

Det er langt mere interessant end Fitbit Surge, som vi testede for et år siden, men har også flere smart-funktioner, så det lægger sig tættere op ad Apple Watch og Samsung Gear S2.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Man kan sige, at Blaze er en krydsning mellem et træningsarmbånd og et smart-ur, og desværre lykkes det ikke lige godt på alle områder. Designet kan man elske eller hade, men det er svært at elske ladeløsningen.

I forsøget på at gøre Blaze uimodståeligt er de landet på et næsten rektangulært design, hvor en let metalramme holder selve Blaze-enheden fast. Sidstnævnte er en plasticklump, som man skal pille ud af rammen på armbåndet og placere i en særlig oplader. Og ja, man kan sagtens lægge enheden den forkerte vej, så den ikke oplades, når man lukker låget på laderen.

Den løsning oplevede jeg som håbløst klodset, og jeg blev heller ikke ligefrem begejstret over byggekvaliteten.

Spring hellere metalremmen over. (Foto: Lasse Svendsen)
Spring hellere metalremmen over. (Foto: Lasse Svendsen)

 

Udskiftelig rem

Den medfølgende silikonerem i enten sort, blå eller lilla kan nemt skiftes ud, og der findes også en metalrem til Blaze. Hvis du ejer eller har prøvet et Apple Watch, bliver du garanteret skuffet, hvis du investerer i remmen. Det er simpelthen den ringeste urrem, jeg har set! Det virker, som om den er lavet af genbrugsblik, og det lyder også sådan, når man ryster den.

Køb hellere en ekstra silikonerem – eller en læderrem, der også findes i tre farver. Den er stilren og komfortabel, fås i to størrelser og koster meget mindre. Hvis du kan leve med ladeløsningen, er der dog meget andet at glæde sig over ved Fitbit Blaze.

Optiske sensorer tjekker din puls. (Foto: Lasse Svendsen)
Optiske sensorer tjekker din puls. (Foto: Lasse Svendsen)

 

Afvigende logging

Fitbits armbånd er på rekordtid blevet de foretrukne fitness-trackere, for de fungerer fint og koster ikke en bondegård. Derfor er det ikke underligt, at mange umiddelbart tænker Fitbit, når de tænker på træningsarmbånd.

Og det er også her, Blaze er i sit rette element. Hvis vi ser bort fra smart-funktionaliteten et øjeblik, er der ingen tvivl om, at Fitbit er gode til det med træningsarmbånd.

Med en skarp, relativt lysstærk touch-skærm og tre knapper navigerer man let og elegant gennem de mange funktioner. Blaze kan måle din puls og logge din træning og dine daglige aktiviteter. Det gør det fremragende. Jeg brugte det som almindeligt (smart-) ur og til træning, og havde ikke meget at udsætte på funktionaliteten.

Jeg bemærkede dog, at det ikke var helt nøjagtigt med hensyn til den loggede længde, for både antal kilometer og skridt kunne umuligt stemme, men forskellen var ikke større, end at jeg fint kunne leve med det.

Sådanne afvigelser er Blaze ikke ene om. Det gælder for de fleste træningsarmbånd, at de giver et relativt præcist, men ikke 100 procent korrekt overblik over distance og antal skridt. Og puls, i øvrigt. Hvis det skal læse din puls mere præcist, skal du trække det lidt tilbage på armen, forbi håndleddet, og trykke det lidt ned mod huden.

Når Blaze skal lades op, skal urdelen ud af remmen og ned i denne plasticæske. (Foto: Lasse Svendsen)
Når Blaze skal lades op, skal urdelen ud af remmen og ned i denne plasticæske. (Foto: Lasse Svendsen)

 

Smart tracking

Som så mange andre træningsarmbånd – også Fitbits, selvfølgelig – logger det en masse data fra et træningspas. Hvor meget af det man finder nyttigt, er individuelt, men man kan nok have gavn af at tælle forbrændte kalorier, holde øje med sine træningsmål og sikre en jævn intensitet. Hvis man gider have det på, når man sover, kan det også logge ens søvnmønster.

Alt, hvad der logges, kan man se en oversigt over i Fitbits mobil-app eller på sin egen Fitbit-konto på nettet.

Her er det ikke meget forskelligt fra et almindeligt Fitbit-armbånd, når man bruger det til træning, og man vælger aktivitet, før man starter – løb, cykling, vægte, løbebånd osv. Men så er der også FitStar, hvor man f.eks. kan vælge opvarmning i otte minutter, syv minutter med 13 indlagte øvelser eller ti minutters styrketræning. Rigtig godt, faktisk – ikke kun for dem, der træner meget, men også for dem, der gerne vil (eller bør) træne noget mere.

Smart? Jo da. Blaze er Fitbits smarteste armbånd hidtil, men regn ikke med Apples app-udvalg; i stedet er der fokus på trådløs kommunikation med telefonen. Det giver notifikationer og indkomne beskeder på skærmen samt fjernstyring af musikafspilning på mobilen.

Det skal også nævnes, at Blaze ikke er vandtæt. Du kan ikke tage brusebad eller svømme med det på, men det skulle kunne tåle sved og regn. Batterilevetiden er til gengæld rigtig god med op til fem dages drift, før man må finde den skrækkelige oplader frem.

Blaze app.
Blaze app.

 

Konklusion

Hvis man ikke er frastødt af det mildt sagt usmarte design – og kan leve med ladeløsningen – er Fitbit Blaze et godt kompromis mellem træningsarmbånd og smart-ur. Det fungerer klart bedst som det første, og siden det er smartere end Fitbit Surge, er det langt mere anvendeligt til hverdagsbrug.

Prisen er favorabel, og Blaze gør det, Fitbit er bedst til, præcis så godt som forventet. Altså holder dig i form. Men ingen vil komplimentere dig for din gode smag. Nogensinde.

Nå, så du vil gerne have et træningsarmbånd, der er smartere og kommunikere bedre med din mobil? Fitbit har hørt dine bønner og fyldt deres nye armbånd Blaze med nyttige smart-funktioner, så du kan bruge det hele ugen. Og ikke kun til træning, som de mere simple Fitbit-armbånd. Det er ikke nogen overdrivelse at sige, at Fitbit-folkene har anstrengt sig for at gøre smart-armbåndet – som vi har valgt at kalde det – til et alternativ til smart-ure. Det er lykkedes rimelig godt, og samtidig har de formået at holde prisen på et anstændigt niveau. Det er langt mere interessant end Fitbit Surge, som vi testede for et år siden, men har også flere smart-funktioner, så det lægger sig tættere op ad Apple Watch og Samsung Gear S2. [caption id="attachment_64306" align="alignnone" width="460"](Foto: Lasse Svendsen) (Foto: Lasse Svendsen)[/caption] Man kan sige, at Blaze er en krydsning mellem et træningsarmbånd og et smart-ur, og desværre lykkes det ikke lige godt på alle områder. Designet kan man elske eller hade, men det er svært at elske ladeløsningen. I forsøget på at gøre Blaze uimodståeligt er de landet på et næsten rektangulært design, hvor en let metalramme holder selve Blaze-enheden fast. Sidstnævnte er en plasticklump, som man skal pille ud af rammen på armbåndet og placere i en særlig oplader. Og ja, man kan sagtens lægge enheden den forkerte vej, så den ikke oplades, når man lukker låget på laderen. Den løsning oplevede jeg som håbløst klodset, og jeg blev heller ikke ligefrem begejstret over byggekvaliteten. [caption id="attachment_64308" align="alignnone" width="460"]Spring hellere metalremmen over. (Foto: Lasse Svendsen) Spring hellere metalremmen over. (Foto: Lasse Svendsen)[/caption]  

Udskiftelig rem

Den medfølgende silikonerem i enten sort, blå eller lilla kan nemt skiftes ud, og der findes også en metalrem til Blaze. Hvis du ejer eller har prøvet et Apple Watch, bliver du garanteret skuffet, hvis du investerer i remmen. Det er simpelthen den ringeste urrem, jeg har set! Det virker, som om den er lavet af genbrugsblik, og det lyder også sådan, når man ryster den. Køb hellere en ekstra silikonerem – eller en læderrem, der også findes i tre farver. Den er stilren og komfortabel, fås i to størrelser og koster meget mindre. Hvis du kan leve med ladeløsningen, er der dog meget andet at glæde sig over ved Fitbit Blaze. [caption id="attachment_64309" align="alignnone" width="460"]Optiske sensorer tjekker din puls. (Foto: Lasse Svendsen) Optiske sensorer tjekker din puls. (Foto: Lasse Svendsen)[/caption]  

Afvigende logging

Fitbits armbånd er på rekordtid blevet de foretrukne fitness-trackere, for de fungerer fint og koster ikke en bondegård. Derfor er det ikke underligt, at mange umiddelbart tænker Fitbit, når de tænker på træningsarmbånd. Og det er også her, Blaze er i sit rette element. Hvis vi ser bort fra smart-funktionaliteten et øjeblik, er der ingen tvivl om, at Fitbit er gode til det med træningsarmbånd. Med en skarp, relativt lysstærk touch-skærm og tre knapper navigerer man let og elegant gennem de mange funktioner. Blaze kan måle din puls og logge din træning og dine daglige aktiviteter. Det gør det fremragende. Jeg brugte det som almindeligt (smart-) ur og til træning, og havde ikke meget at udsætte på funktionaliteten. Jeg bemærkede dog, at det ikke var helt nøjagtigt med hensyn til den loggede længde, for både antal kilometer og skridt kunne umuligt stemme, men forskellen var ikke større, end at jeg fint kunne leve med det. Sådanne afvigelser er Blaze ikke ene om. Det gælder for de fleste træningsarmbånd, at de giver et relativt præcist, men ikke 100 procent korrekt overblik over distance og antal skridt. Og puls, i øvrigt. Hvis det skal læse din puls mere præcist, skal du trække det lidt tilbage på armen, forbi håndleddet, og trykke det lidt ned mod huden. [caption id="attachment_64307" align="alignnone" width="460"]Når Blaze skal lades op, skal urdelen ud af remmen og ned i denne plasticæske. (Foto: Lasse Svendsen) Når Blaze skal lades op, skal urdelen ud af remmen og ned i denne plasticæske. (Foto: Lasse Svendsen)[/caption]  

Smart tracking

Som så mange andre træningsarmbånd – også Fitbits, selvfølgelig – logger det en masse data fra et træningspas. Hvor meget af det man finder nyttigt, er individuelt, men man kan nok have gavn af at tælle forbrændte kalorier, holde øje med sine træningsmål og sikre en jævn intensitet. Hvis man gider have det på, når man sover, kan det også logge ens søvnmønster. Alt, hvad der logges, kan man se en oversigt over i Fitbits mobil-app eller på sin egen Fitbit-konto på nettet. Her er det ikke meget forskelligt fra et almindeligt Fitbit-armbånd, når man bruger det til træning, og man vælger aktivitet, før man starter – løb, cykling, vægte, løbebånd osv. Men så er der også FitStar, hvor man f.eks. kan vælge opvarmning i otte minutter, syv minutter med 13 indlagte øvelser eller ti minutters styrketræning. Rigtig godt, faktisk – ikke kun for dem, der træner meget, men også for dem, der gerne vil (eller bør) træne noget mere. Smart? Jo da. Blaze er Fitbits smarteste armbånd hidtil, men regn ikke med Apples app-udvalg; i stedet er der fokus på trådløs kommunikation med telefonen. Det giver notifikationer og indkomne beskeder på skærmen samt fjernstyring af musikafspilning på mobilen. Det skal også nævnes, at Blaze ikke er vandtæt. Du kan ikke tage brusebad eller svømme med det på, men det skulle kunne tåle sved og regn. Batterilevetiden er til gengæld rigtig god med op til fem dages drift, før man må finde den skrækkelige oplader frem. [caption id="attachment_64305" align="alignnone" width="460"]Blaze app. Blaze app.[/caption]  

Konklusion

Hvis man ikke er frastødt af det mildt sagt usmarte design – og kan leve med ladeløsningen – er Fitbit Blaze et godt kompromis mellem træningsarmbånd og smart-ur. Det fungerer klart bedst som det første, og siden det er smartere end Fitbit Surge, er det langt mere anvendeligt til hverdagsbrug. Prisen er favorabel, og Blaze gør det, Fitbit er bedst til, præcis så godt som forventet. Altså holder dig i form. Men ingen vil komplimentere dig for din gode smag. Nogensinde.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Fitbit Blaze
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Skærm: 1,25" LCD touch
  • Trådløst: Bluetooth
  • Batteri: Litium-polymer, op til fem dage
  • Sensorer: Accelerometer, altimeter, optisk pulsmåler, lyssensor
  • App: iOS, Android, Windows Phone
  • Andet: Musikstyring, moderat stænktæthed, GPS-logging
Pris: 1899,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-