annonce
annonce

ASUS ZenBook Flip UX360UA

Kraftkarl med tablet-funktionalitet

Skæringen fra ASUS er både smuk og hurtig og kan spille højt.

ASUS leverer ubetinget testens bedste højttalere og det i en lækkert indpakning. Tastaturet er godt at skrive på, og det er rart med lys i tasterne.
Vi kunne godt have ønsket os nogle flere og kraftigere hængsler, da skærmen kan vippe lidt. Derudover er den også lidt mørk og uskarp.

Vi har tidligere på året kigget på ASUS og har nu den lidt større model med i7-processor under luppen. Mange af kvaliteterne går igen, men der er naturligvis her tale om en rappere maskine, der klarer opgaverne lige lidt hurtigere og har fået lidt ekstra harddiskplads at boltre sig på.

Designet er stadig stramt og lækkert, og der er en vis følelse af kvalitet over maskinen. Tastaturet er utrolig behageligt at skrive på, og hvis man som jeg er vant til lys i tasterne, vil man glædes over denne funktion. Den indbyggede trackpad har ligeledes en god størrelse og er dejlig responsiv. Er det en maskine, man skal skrive meget på, har ASUS her et godt kort på hånden.

Fantastisk lyd

Et punkt, hvor ASUS trækker fra konkurrenterne, er de indbyggede højttalere, som er blevet til i samarbejde med Harman Kardon. Normalt er lyd ikke noget, laptop-producenter bruger så mange kræfter på, så det er utrolig rart at se og ikke mindst høre en maskine, der spiller så godt.

Desværre er der også et par negative sider, som bør nævnes. Hængslerne, der holder skærmen fast, er ikke helt så stramme som på de øvrige modeller. Det betyder, at skærmen kan vippe en smule. Det er dog i det store og hele ikke noget, der generer, og derfor ikke noget, man lægger mærke til, når den står solidt plantet på bordet.

Et andet punkt, vi tidligere har kritiseret, er selve skærmen. Den har ganske vist en høj opløsning og er som sådan fin nok, men hvor ville det dog være rart, hvis man kunne skrue lidt højere op for lysstyrken. Den er simpelthen for mørk og skiller sig her negativt ud fra nogle af de øvrige konkurrenter.

Lidt tung tablet

Som tablet føles ASUS lidt tung og klodset, og det ellers så behagelige tastatur er ikke helt så behageligt at pille ved på bagsiden af skærmen. Fordi der er tale om en 360-model, føles maskinen desuden lidt tung at sidde med. Det skal dog ikke nødvendigvis ligge den til last, og jeg ser derfor tablet-funktionen som en bonus snarere end en ulempe.

Konklusion

ASUS Zenbook UX305UA er på mange måder en utrolig lækker maskine, der burde kunne tilfredsstille de fleste. Designet er stramt og lækkert, og du får rigeligt med ind- og udgange til dit eksterne habengut.

Desværre må jeg sige, at hængslerne på skærmen ærgrer mig. De kunne være lavet bedre. At skærmen samtidig ikke er så lysstærk, er til at leve med og kun noget, man rigtig lægger mærke til, når man sammenligner direkte med de øvrige deltagere.

En god maskine med en god pris, som dog godt kunne justeres en smule nærmere perfektion.

Bedste pris på ASUS ZenBook Flip UX360UA
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Processor: Intel Core I7-6500U

Skærm: 13,3", 3200 x 1800

Hukommelse: 8 GB ram

Lager: 512 GB SSD

Grafik: Intel HD Graphics 520

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Kamera: HD webcam

Mikrofon/hovedtelefon ud, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth, 2 x USB 3.0, USB-C, hovedtelefonudgang, SD-kortlæser, HDMI

Batteri: Op til 12 timer

Mål og vægt: 32,1 x 21,9 x 1,39 cm / 1.279 g

Benchmarks

Geekbench 4

CPU Benchmark: 3.313 (single-core), 6.617 (multi-core)

Compute Benchmark: 17.775

Cinebench R15

OpenGL: 41,56 fps

CPU: 245 cb

Basemark 3.0: 305,97 (Chrome)

PCMark 8 Home Conventional 3.0: 2.254

Peacekeeper: 3:48 timer

Pris: 10995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-