annonse
annonse

PlayStation 4

Verdens mindst forbundne medieafspiller

“This is for the players,” siger Sony om ​​PS4, og de mener det. Som medieafspiller er den nemlig elendig.

Lyd & Billede mener

Der er apps til både Netflix og Viaplay, hvilket er et acceptabelt udbud af video-streaming.
Man kan ikke tilslutte nogen som helst egne medier, ikke engang cd’er. Desuden kan man ikke forbinde til indhold på netværket. Formatunderstøttelsen er endnu værre end på PS3.

At PlayStation 4 er en fantastisk spilmaskine, kommer ikke som nogen overraskelse. Den kraftfulde hardware giver en utrolig billedkvalitet, og alt flyder gnidningsløst. Men i Lyd & Billede er vi mere interesseret i film og musik, så spørgsmålet er, om den er lige så god som medieafspiller.

Filmtjenester
I USA var PS3 et godt valg til video-streaming over nettet med apps til de store tjenester som Netflix, Hulu Plus, VUDU og Amazon Instant Video. I Danmark måtte vi nøjes med Viaplay eller Netflix. Det var dog heller ikke så dårligt. Nu, med lanceringen af ​​PS4, er udbuddet det samme som før PS3. Plus at man selvfølgelig kan købe indhold fra PlayStation Store. I en drømmeverden havde der været understøttelse af tv-stationernes Play-tjenester.

New Netflix TV Experience_US

Netflix-app’en ser nogenlunde ud, som den gør på andre moderne medieafspillere, hvilket også er Netflix’ strategi. En fælles brugerflade, der passer til tv-skærmen. Selv Viaplay ser ud som forventet. Videokvaliteten er ikke opgraderet, da det er internetforbindelsens hastighed, der bestemmer kvaliteten, ikke begrænsninger i den maskine, videoerne afspilles på.
Heldigvis behøver man ikke et PlayStation Plus-abonnement for at benytte disse apps.

Egne film
Man kan stadig bruge PS4 som Blu-ray-afspiller, og det endda en virkelig moderne en af slagsen. Den er faktisk den første til at understøtte formatet DTS-HD Master Audio 7.1, og ikke kun fra Blu-ray-disks. Man skulle endda kunne få det streamet over nettet, hvis man kan finde en tjeneste, der tilbyder det. Kravet til båndbredde er ikke mere end 512 kbit/s, så lad os krydse fingre for, at noget sådant kommer.

PlayStation 3 var en okay medieafspiller, der både understøttede afspilning af musik og visning af film eller billeder. Det kunne enten ligge på en USB-nøgle, eller man kunne forbinde til computeren over netværket. Desuden kunne man tilslutte netværks-harddisk og andre enheder takket være understøttelse af DLNA-standarden.

Med PS4 kan man ikke noget af dette. Sony har ovenikøbet fjernet understøttelse af MP3 og afspilning af cd’er! Alt sammen sandsynligvis for at fastlåse brugeren og gøre det sværere at afspille piratkopieret materiale. Men i stedet har de saboteret muligheden for at vælge konsollen som den eneste medie-enhed i hjemmet. Hvorfor kan man ikke se sine egne fotos eller videoer, man selv har optaget?

  • CPU: 8-core AMD x86-64
  • Lager: 500 GB (kan udskiftes)
  • Hukommelse: 8 GB
  • Grafikkort: AMD Radeon
  • Tilslutning: Gigabit Ethernet, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 3.0
Pris: 3700,-