annonce
annonce
annonce
TEST:

MSI GT80 Titan 2QE

August 2016MSI GT80 Titan 2QE
annonce

Kompromisløs kæmpe

Tilføj som favorit
Teknologien er på flere måder af ældre dato. Men resultatet er imponerende.
Plus lbadvantages
Den hurtigste 3D-grafik til dato! Imponerende teknologi og et tastatur som ingen andre laptops.
Minus lbdisadvantages
Den er vanvittigt dyr, sindssygt stor og tung, og så larmer den som en støvsuger med turbolader!

MSI GT80 er ubetinget klassens tunge dreng! Gamer-laptops er almindeligvis store og tunge, men den her tager prisen. Både på størrelse og ekstrem hardware.

I kraft af maskinens størrelse og opbygning føles det mere som at sidde ved en stationær pc end en laptop. Tastaturet (som vi vender tilbage til) er lige så stort og godt som på de bedste stationære af slagsen, og skærmen på 18,4 tommer er lige så stor som undertegnedes arbejdsskærm. Men MSI’s maskine er ikke alene lige så kraftig som min stationære maskine; den er også lige så dyr som skrivebordscomputeren OG min bil tilsammen!

Bagsiden af medaljen er, at GT80 Titan ikke er en maskine, som man skødesløst lader dumpe ned i skuldertasken, når man tager af sted. Den kan bæres, men den er tung og kræver en velvoksen rygsæk, især da man også er nødt til at medbringe den eksterne strømforsyning, der er stor og tung som en munkesten.

 

Rigtigt tastatur

Tastaturet på GT80 Titan er fra danske SteelSeries. Og hvilket tastatur! GT80 har nemlig et “rigtigt” tastatur med fuld størrelse, fuld vandring (!) – og klik! Det gør brugen til en både taktil og meget støjende oplevelse, hvor man aldrig er i tvivl om, hvorvidt en tast er trykket ned eller ej. Kontakterne er leveret af Cherry, som også gav klik til de klassiske IBM-tastaturer.

Tasterne er rykket frem til fronten af det høje kabinet for at give en rimelig ergonomi. Ved siden af tastaturet finder man en høj, smal trackpad, der både fungerer som mus og numerisk tastatur. Det er en sjov idé, men det er egentlig imponerende, at det ikke kunne lade sig gøre at få plads til en mere praktisk løsning på en så kolossal maskine.

Tasterne W, A, S og D (udtales “wasd” af spillere) kan udskiftes med forgyldte metaltaster, så der ikke er risiko for, at computeren kommer til at virke for afdæmpet og diskret.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Turbografik og jetjagerlyd

Der sidder ikke bare én, men to grafikprocessorer i GT80. To styk GeForce GTX980M gør maskinen til den hurtigste til 3D-grafik, der til dato har besøgt vores testlaboratorium. En 3DMark 15-score på 11.824 er ekstremt. Men det er dog ikke frygtelig meget højere end ASUS G752 og MSI GT72S, der begge klarer lidt over 8.000 i samme test med blot en enkelt GTX980.

Hvad der til gengæld overgår alt andet, er blæserstøjen, som virker pågående på flere meters afstand. To grafikprocessorer, der arbejder på højtryk, kræver supereffektiv køling. Med et lydtryk på 60 dB ved normal arbejdsstilling skal GT80 helst bruges med støjdæmpende hovedtelefoner på.

At grafikscoren ikke er højere, kunne tyde på, at det er processoren, der er det svageste led. Det understøttes af resultatet i Geekbench 3 (3.190 i single-core og 10.872 i multi-core), der kun er middelgodt for en i7-baseret maskine. Faktisk er det testens dårligste resultat.

På de øvrige målinger ligner den en typisk i7-baseret computer. Den markante undtagelse er batteritesten Peacekeeper, der viser, at tung grafik-hardware og et batteri af blæsere kræver masser af strøm – kun en time og tre minutter varede det, før GT80 slukkede.

 

Konklusion

MSI GT80 Titan er en ekstrem computer, hvor man ikke er gået på kompromis nogen steder. Og på 3D-grafik er den – blandt bærbare – uden konkurrence den hurtigste computer, vi endnu har testet. At ydelsen kommer fra en bærbar, er ekstra imponerende.

Den er også horribelt dyr og vanvittig upraktisk, og den maskine, som vi fik tilsendt til test, var en processorgeneration bagud i forhold til resten af feltet. Der findes dog andre GT80’ere, der råder bod på dette, og til nogenlunde samme pris.

Alt i alt har det været en spændende oplevelse at teste en så vild maskine – men om jeg ville lægge næsten 30.000 kroner på bordet for at få den sidste hastighed? Aldrig i livet! Hvis lottogevinsten brænder i lommen, kan man få både en stationær med samme ydelse OG en respektabel gaming-bærbar for færre penge.

 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7 4720HQ (4 kerner, 8 tråde)
 • Grafik: 2 x Nvidia GeForce GTX 980M
 • Skærm: 18,4", 1920 x 1080
 • Hukommelse: 16 GB DDR3-ram, 8 GB video-ram
 • Drev: 256 GB SSD, 1 TB HD, DVD-RW/Blu-ray
 • Tilslutning: Hovedtelefoner, mikrofon (mini-jack), 5 x USB 3.0, HDMI, Ethernet, 2 x DisplayPort
 • Mål: 45,6 x 4,9 x 33 cm
 • Vægt: 4,5 kg

 

Benchmarks

 • 3DMark 15: 11.824
 • 3DMark 11: 13.658
 • Geekbench 3: 10.872 (multi-core), 3.190 (single-core)
 • Browsermark: 6.950
 • Cinebench R15 OpenGL: 100,91 fps
 • HD Tach: 1.033 MB/s
 • Peacekeeper: 1:03 timer

Pris: 27900 kr
Bedste pris på MSI GT80 Titan 2QE
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  4 gaming-laptops
  Også i denne test:
  Alienware 17
  For professionelle dræbere
  Alienware har nærmest opfundet genren spilcomputere. De var i 1996 de første til at levere frækt designede, superhurtige maskiner direkte fra fabrikken. Siden har flere gjort dem kunsten efter, og mærket blev i 2006 overtaget af Dell. Men det har ikke ændret på, at der stadig er en eksklusiv fornemmelse over navnet. Den Alienware 17, som vi fik leveret til test, er den største og kraftigste bærbare model fra Alienware. Med en pris på den ubehagelig side af 20.000 kroner i skrivende stund. Selv om Alienware er kendt for computere, der ser ud til at have hjemme på en anden…...
  ASUS Strix GL502VT
  Fluevægtsmesteren
  ASUS er elsket blandt spillere for deres ROG-serie (Republic of Gamers). Topmodellen G752 har vi imidlertid allerede testet tidligere. Derfor har vi denne gang bestilt den noget lettere GL502 fra ASUS’ splinternye Strix-serie til at deltage. GL502 er en slank og – for spilcomputere – taskevenlig 15 tommers bærbar. Med en tykkelse på 23,5 mm og en vægt på 2,2 kg er den næsten i ultrabook-størrelse. Og det sorte aluminiumkabinet ville være diskret, hvis det ikke var for de neon-orange detaljer på låget. Under låget er maskinen akkurat lige så diskret som udenpå. Den neon-orange, bagbelyste tekst på tasterne gør…...
  Acer Predator 17
  Stærk debutmodel
  Det er ikke første gang, Acer er med i en test af spilcomputere, men sidste gang var det med den ultraslanke, grafik-boostede ultrabook Aspire V Nitro, der på mange måder imponerede, men reelt ikke kunne være med i konkurrencen. Siden da har Acer imidlertid lanceret en helt ny serie af rendyrket spiludstyr kaldet Predator. Predator 17 er topmodellen blandt de bærbare spilcomputere. En stor, solid 17-tommer i typisk kantet gaming-design. To røde metalgitre på de forreste hjørner dækker for højttalerne, mens et rødt gitter langs hele bagsiden er udblæsningskanal for et omfattende kølesystem. For at få ekstra køling kan man…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  IFA 2019: Få ejer smart-hjem-gadgets

  IFA 2019: Få ejer smart-hjem-gadgets

  Mange er interesseret i det smarte hjem, men kun 11 procent ejer faktisk et relateret produkt, viser en dugfrisk undersøgelse.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  Philips SmartSleep Snoring Relief Band er det mundrette navn på et nyt produkt, der skal få dig til at holde op med at snorke.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spil-PC. Billig? Nej. Praktisk? Det skulle vi mene.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

  Tilføj som favorit
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu