annonse
annonse
annonse

The New Razer Blade 2016

Den sorte MacBook Pro

Er du glad for MacBooks, vil du med garanti sætte pris på Razer Blade.

Plus
Razer Blade er en smuk og lækker maskine, der både egner sig til kontorbrug og spil.
Minus
Blæserne larmer lige lovlig meget under spil, og prisen er lidt høj. Den høje opløsning er for meget for et GTX 1060-kort.

Det er tydeligt at se, at amerikanske Razer har skævet til Apple i Cupertino, da de designede deres Blade-maskine. Den sorte laptop er som snydt ud af næsen på MacBook Pro, hvilket skal ses som en stor kompliment. Det er imponerende, at man har formået at smække så meget gamer-pc ned i et trods alt rimelig beskedent aluminiumkabinet. Resultatet er en lækker og enkel maskine, som tiltaler de af os, der foretrækker det subtile og stilrene.

Ligheden går igen, når man åbner låget og får øje på tastaturet. Ligesom på MacBook Pro er der god plads mellem tasterne, der har en tilpas vandring og er behagelige at skrive på. Der er naturligvis lys under dem, og det pulserer i alle regnbuens farver.

Højttalerne på hver side spiller tilpas højt og godt til, at hovedtelefoner kan undværes – altså lige indtil blæserne går i gang under spil. De larmer som på de øvrige modeller alt for meget.

Der mangler lidt

Et punkt, hvor Razer skiller sig ud fra konkurrenterne, er på de forskellige ind- og udgange. Her mangler lidt, og vi savner f.eks. DisplayPort, Ethernet og noget så simpelt som en port til SD-kort. Skal den helt kunne erstatte vores MacBook Pro, har vi brug for sidstnævnte funktion.

Heldigvis vinder Razer meget på sin langt kraftigere indmad, der også gør den spilvenlig. Her kan Apple ikke lege med. Hertil er den udstyret med et Nvidia GTX 1060 grafikkort og en Core i7-processor, som gør den utrolig slanke maskine i stand til at trække selv de nyeste spil.

De kan passende nydes på den 14 tommer store QHD+ skærm, der er berøringsfølsom og har en opløsning på hele 3200 x 1800 pixel. Farverne er ligesom skarpheden fin, men vi havde foretrukket, at den var mat i stedet for blank.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Benchmarks

Som det var tilfældet med Alienware, bliver den høje opløsning på skærmen en flaskehals under spil. Særligt i krævende titler vil den fulde opløsning simpelthen være for meget for grafikkortet, og vi fik kun omkring 20 fps i Tomb Raider med alt skruet op på max, da vi lod den køre med den fulde opløsning. Selv på spillets laveste indstilling var vi kun lidt over 30 fps, hvilket heller ikke er nok.

Med opløsningen skruet ned til 1080p ser det helt anderledes ud. Justér en smule på de grafiske indstillinger, og du kan få en solid frame-rate på 60 fps, uden at det går nævneværdigt ud over billedkvaliteten. Ligesom med Asus skal du lade strømforsyningen være sat til for at få nok strøm til grafikkortet. Tager du stikket ud, dæmpes larmen fra blæserne, men også frame-raten til det halve.

Konklusion

Razer Blade er en laptop til dig, der allerede har og er glad for en MacBook Pro, men ville ønske, at du også kunne spille på den. Det kan du med den her, og den ligner og fylder cirka det samme. Men skinnet bedrager, og indeni finder du en kompetent spilmaskine, der støjer vildt og inderligt fra undersidens blæsere, når du starter spillene op.

Vi er meget begejstrede og vrænger stort set kun på næsen af prisen. Tæt på 20 stænger er lige lovlig meget.

<
>
(Foto: Producent)
Det er tydeligt at se, at amerikanske Razer har skævet til Apple i Cupertino, da de designede deres Blade-maskine. Den sorte laptop er som snydt ud af næsen på MacBook Pro, hvilket skal ses som en stor kompliment. Det er imponerende, at man har formået at smække så meget gamer-pc ned i et trods alt rimelig beskedent aluminiumkabinet. Resultatet er en lækker og enkel maskine, som tiltaler de af os, der foretrækker det subtile og stilrene.Ligheden går igen, når man åbner låget og får øje på tastaturet. Ligesom på MacBook Pro er der god plads mellem tasterne, der har en tilpas vandring og er behagelige at skrive på. Der er naturligvis lys under dem, og det pulserer i alle regnbuens farver.Højttalerne på hver side spiller tilpas højt og godt til, at hovedtelefoner kan undværes – altså lige indtil blæserne går i gang under spil. De larmer som på de øvrige modeller alt for meget.

Der mangler lidt

Et punkt, hvor Razer skiller sig ud fra konkurrenterne, er på de forskellige ind- og udgange. Her mangler lidt, og vi savner f.eks. DisplayPort, Ethernet og noget så simpelt som en port til SD-kort. Skal den helt kunne erstatte vores MacBook Pro, har vi brug for sidstnævnte funktion.Heldigvis vinder Razer meget på sin langt kraftigere indmad, der også gør den spilvenlig. Her kan Apple ikke lege med. Hertil er den udstyret med et Nvidia GTX 1060 grafikkort og en Core i7-processor, som gør den utrolig slanke maskine i stand til at trække selv de nyeste spil.De kan passende nydes på den 14 tommer store QHD+ skærm, der er berøringsfølsom og har en opløsning på hele 3200 x 1800 pixel. Farverne er ligesom skarpheden fin, men vi havde foretrukket, at den var mat i stedet for blank.

Benchmarks

Som det var tilfældet med Alienware, bliver den høje opløsning på skærmen en flaskehals under spil. Særligt i krævende titler vil den fulde opløsning simpelthen være for meget for grafikkortet, og vi fik kun omkring 20 fps i Tomb Raider med alt skruet op på max, da vi lod den køre med den fulde opløsning. Selv på spillets laveste indstilling var vi kun lidt over 30 fps, hvilket heller ikke er nok.Med opløsningen skruet ned til 1080p ser det helt anderledes ud. Justér en smule på de grafiske indstillinger, og du kan få en solid frame-rate på 60 fps, uden at det går nævneværdigt ud over billedkvaliteten. Ligesom med Asus skal du lade strømforsyningen være sat til for at få nok strøm til grafikkortet. Tager du stikket ud, dæmpes larmen fra blæserne, men også frame-raten til det halve.

Konklusion

Razer Blade er en laptop til dig, der allerede har og er glad for en MacBook Pro, men ville ønske, at du også kunne spille på den. Det kan du med den her, og den ligner og fylder cirka det samme. Men skinnet bedrager, og indeni finder du en kompetent spilmaskine, der støjer vildt og inderligt fra undersidens blæsere, når du starter spillene op.Vi er meget begejstrede og vrænger stort set kun på næsen af prisen. Tæt på 20 stænger er lige lovlig meget.[gallery ids="69038" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på The New Razer Blade 2016
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:

Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-6700HQ quad-core (8 tråde)
Skærm: 14” QHD+, 3200 x 1800, touch
Hukommelse: 16 GB ram / 512 GB SSD
Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 6 GB ram
Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
Mål og vægt: 34,5 x 1,8 x 23,5 cm / 1,95 kg
2 MP webcam, Killer Wireless 1535 802.11ac
og Bluetooth 4.1, 3 x USB 3.0 (A), USB 3.1 (C),
HDMI, hovedtelefonudgang
Pris: 19.000 kroner
Web: razerzone.com

Benchmarks
Geekbench 3: 12.524 (multi-core),
3.282 (single-core)
Basemark 3.0: 489,9
3DMark 15: 6.423
3DMark Time Spy: 3.050
Cinebench R15: 29,57 fps / 673 cb
HDTach: 1.148,3 MB/s
Futuremark Peacekeeper: 2:12 timer

Pris: 19000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Køb ikke nyt TV før du har læst dette Har du planer om at købe nyt TV i år? Her er alt, hvad du har brug for at vide!
Den sejeste musik-server Federe bliver det ikke, men gæt, hvad Aurender A30 koster …
Lovende lyd fra B&W Vi har hørt Formation-højttalerne.
OnePlus 7 Pro får 5G og lynhurtig skærm Ny flagskibsmodel lanceres 14. maj. Og hvis du er hurtig kan du deltage i lanceringen i London.
Formation: Trådløse high-end-højttalere fra B&W Bowers & Wilkins overrasker med en komplet ny serie trådløse højttalere – taler vi om en ny Sonos-killer?
Duel
Smart-ure Huawei vs. Samsung
Smart-ur-duel: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smart-ure med fokus på fitness og træning. ­Vinder-uret er også det smarteste.

Gruppetest
5 party-højttalere
Maksimal bas til maksimal fest

Her er de mest højlydte trådløse højttalere, der sætter fart på hjemmefestens dansegulv.

Samsung Galaxy Fold udskudt på ubestemt tid Du skulle kunne have bestilt den fra på fredag, men nu har Samsung droppet lanceringen i sidste øjeblik.
Bedste kameramobil får en lillebror Huawei P30 Lite kommer med tre kameraer til under 3.000 kroner.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

annonse
Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×