annonse
annonse
annonse

AR.Drone 2.0

Sjoveste gadget du ikke har brug for

Den første AR.Drone blev ekstremt populær, og nu er efterfølgeren landet i vores testlaboratorium. Nyt er HD-kamera og nemmere styring.

Ekstremt underholdende Flyver meget stabilt Optager HD-video Augmented Reality
Kort batterilevetid Lidt for nem at ødelægge

AR.Drone 2.0 styres via Wi-Fi ved hjælp af en app på din smartphone eller tablet-computer (iOS eller Android), og på enhedens skærm ser du et live-feed fra quadrokopterens HD-kamera (720p). Du styrer ved at bevæge din telefon eller tablet, og så følger dronen dine bevægelser. Til forskel fra den første AR.Drone har efterfølgeren fået en ny slags styring, som Parrot – firmaet bag AR.Drone 2.0 – kalder “Absolute Control”.

Med et indbygget 3D-magnetometer bliver ens smartphone eller tablet automatisk referencepunkt for dronens orientering. AR.Drone 2.0’s frontkamera tilpasser sig smartphonens eller tablet-computerens bevægelser, så man ikke oplever, at dronen reagerer modsat ens bevægelser, fordi frontkameraet peger mod piloten.

Stabilitetspagten
AR.Drone 2.0 indeholder en række MEMS (mikro-elektromekaniske systemer), der sikrer stabilitet. Det er et 3-akset accelerometer, 3-akset gyroskop og så altså et 3-akset magnetometer. Derudover er der to ultralydssensorer, der kan analysere flyvehøjde op til 6 meter, samt en trykmåler, der bidrager til dronens vertikale stabilitet. Under skroget er der desuden et ekstra kamera, som er i stand til at beregne, hvor hurtigt dronen bevæger sig. Selvsamme skrog er i øvrigt fremstillet af materialet PA66, som også bruges til at lave kofangere på biler. Ifølge Parrot skulle det gøre den nye AR.Drone 2.0 mere robust end forgængeren, som havde det med at gå i stykker på kortere tid, end det tog nye ejere at lære at flyve med den.

Lommesmerter
Og det er da også rigtigt langt hen ad vejen. AR.Drone 2.0 ER mere robust end forgængeren, og den er også lettere at styre. I det hele taget virker produktet mere gennemført og uden de irriterende børnesygdomme, som plagede den første AR.Drone. Dog er batterilevetiden ikke blevet bedre. Det tager stadig knap to timer at oplade det medfølgende batteri, men på en fuld opladning kan AR.Drone 2.0 kun flyve godt 12 minutter. Derfor er det også en god idé at anskaffe sig et par ekstra batterier, lige så snart man investerer i AR.Drone 2.0. Man får brug for dem!

Den opdaterede app har en række nye funktioner. Bl.a. kan man tage fotos og optage video direkte fra app’en, og det kan man umiddelbart bagefter dele med andre, f.eks. via YouTube. Den officielle AR.Drone 2.0 app hedder AR.FreeFlight og kan downloades ganske gratis fra App Store eller Google Play.

Men hvor app’en er gratis, koster AR.Drone 2.0 desværre penge, over 2.500 kroner faktisk, og det kan godt være lidt svært at have i baghovedet, når man ser sin AR.Drone 2.0 komme drabelig tæt på træer, hegn eller andre forhindringer, mens man flyver. Som en ekstra funktion kan AR.Drone 2.0 også automatisk udføre loops i luften ved et dobbeltklik på ens smartphone eller tablet, men det er faktisk noget af det mest sikre, man kan foretage sig. Nej, det er, når man selv har fat i styrepinden i cockpittet, at det kan gå rigtig galt, og uanset hvad Parrot end måtte love om, hvor robust og stabil den nye AR.Drone 2.0 er, så kan den altså stadig gå i stykker. Tro mig! Og hvis ikke det gør ondt i lommen at se en spritny AR.Drone 2.0 gå i stykker, efter at man blot har ejet den et par dage, så gør det i hvert fald ondt i hjertet.

Augmented Reality
Derfor gør man klogt i at øve sig med lette manøvrer, inden man kaster sig ud i noget mere halsbrækkende. Og så skal man holde sig fra at flyve udendørs, hvis der er for meget vind. Så kan det nemlig pludselig være en ulempe, at quadrokopteren er så let.

Heldigvis er der masser af hjælp at hente. Både Parrot og en masse entusiaster har postet instruktionsvideoer i store mængder på YouTube, og i AR.FreeFlight app’en er der adgang til et community for brugerne kaldet AR.Academy, hvor man selvfølgelig også kan få masser af gode råd om flyvning osv.

I det hele taget er det nok en god idé at overtale et par af vennerne til også at købe en AR.Drone 2.0, hvis man skal have fuldt udbytte af sin egen. Det bliver hurtigt lidt kedeligt at flyve alene, og så er der jo også en grund til, at denne quadrokopter kaldes AR.Drone.

AR står selvfølgelig for Augmented Reality, og der findes allerede nu adskillige spil til Android og iOS, hvor to eller flere AR.Droner skal kæmpe mod hinanden på forskellige måder. AR.Drone 2.0 leveres med neonfarvede klistermærker, som softwaren og kameraet er i stand til at genkende, og det er så at sige forudsætningen for spillene, da andre AR.Droner så kommer til at optræde som objekter, der kan genkendes af de forskellige spil-apps, som allerede kan fås i App Store og Google Play. Det er titler som f.eks. AR.Race, hvor spillerne skal flyve om kap rundt i virtuelle baner, eller AR.Pursuit, hvor den ene spiller skal undslippe den anden og prøve at undgå at blive “skudt ned” af den andens virtuelle maskinpistol!

Servicemeddelelse
Husk i øvrigt, at man selv med et stykke legetøj som AR.Drone 2.0 skal overholde reglerne for flyvning med modelfly. Det vil sige, at man ikke må flyve med den udendørs, medmindre der er mindst 150 meter til nærmeste bymæssige bebyggelse.

Og i det hele taget er det måske det største problem ved AR.Drone 2.0 i et så tæt bebygget land som Danmark. Det er simpelthen svært at finde ordentlige steder at flyve. Især i starten, hvor man skal øve sig og helst undgå for mange forhindringer. Men herudover er AR.Drone 2.0 nok det fedeste stykke legetøj, man i øjeblikket kan købe til store drenge og barnlige sjæle.

Bedste pris på AR.Drone 2.0
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 380 g med udendørs skrog, 420 g med indendørs skrog
  • Mål: 45 x 29 cm uden skrog, 52,5 x 51,5 cm med skrog
  • 1.000 mAh litiumpolymer-batteri
  • 12 minutters batterilevetid
  • 4 motorer/propeller a 14,5 W/28.500 rpm
  • HD-kamera 720p 30 fps
  • ARM Cortex A8 32 bit processor 1 GHz
  • Wi-Fi b/g/n, gyroskop, magnetometer, accelerometer, ultralydssensorer
  • Linux OS
Pris: 2595,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Lyd & Billede Toplister
Her finder du de bedste produkter inden for sin kategori, som vi for nylig har testet. I kronologisk rækkefølge

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

annonse

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.