annonse
annonse
annonse

Parrot Jumping Sumo

Fjernstyret bil 2.0

Jumping Sumo kan både hoppe og springe, og så kan du køre om hjørner med den, mens du bruger dens kamera som øjne.

Det fremadrettede kamera streamer i realtid og lader dig styre dronen i førstepersons-perspektiv. Robust med mange forskellige funktioner og bevægelsestyper. Kan tage billeder og optage video.
Det tager 90 minutter at oplade batteriet. Og du kan kun gemme videoklip, hvis du er i besiddelse af en Mini USB-stick, som ovenikøbet kan være svær at få til at passe i den dertil indrettede indgang.

En drone er egentlig et andet ord for et ubemandet flyvende fartøj, men Parrot kalder også den kørende og springende Jumping Sumo en (mini)drone, og den styres i hvert fald på samme måde som Parrots flyvende droner, såsom Rolling Spider og AR.Drone 2.0. Dvs. via den gratis app FreeFlight 3, som kan downloades til din smartphone, uanset om du bruger Android, iPhone eller Windows Phone.

Forbindelsen etableres via Wi-Fi, og rækkevidden skulle være op til 50 meter. Om det passer, kommer i praksis lidt an på, hvilke omgivelser du kører i. Hvis der er en væg mellem dig og din Jumping Sumo, kan rækkevidden være kortere.

Jumping Sumo kører på to store hjul og kan opnå en hastighed af 7 km/t. Den balancerer på de to hjul lidt på samme måde som en Segway, når den kører, og ellers hviler den på et tredje, bagudvendt ben, som er udstyret med en fjeder, der kan bruges til at få Jumping Sumo til enten at springe ca. 80 cm op i luften eller tage et stort spring fremad.

 

 

Der sidder et fremadrettet kamera på fronten af dronen, og billedet transmitteres live til mobilskærmen, mens du kører. Det betyder i praksis, at du kan styre Jumping Sumo uden at have øjenkontakt med dronen. Kameraet er dine øjne, og du ser omgivelserne, som om du var en lille minipilot inde i dronen. Jumping Sumo bruger samme batteri som Rolling Spider, men kan holde i op til 20 minutter på en opladning.

Styringen er let og ligetil, og der er nærmest ingen grænser for, hvilke akrobatiske øvelser du kan få Jumping Sumo til at udføre på gulvet. Den kan f.eks. vende sig selv på hovedet, og pludselig bliver forlæns til baglæns, og den kan udføre forskellige forprogrammerede manøvrer såsom at spinne rundt om sig selv ved høj hastighed, ligesom du ved hjælp af funktionen Road Plan kan programmere en bestemt bane og bestemte bevægelser direkte i app’en. Når alt er indtastet, kommer køreplanen frem blandt Jumping Sumos prædefinerede bevægelser i app’en. Klik på det nye ikon, og Jumping Sumo udfører kommandoerne automatisk.

Kameraet kan både tage stillbilleder (i 640 x 480 opløsning) og optage video, men kun hvis man forsyner dronen med lagerplads via en Mini USB-stick, der i øvrigt ikke må måle mere end 1 cm i bredden. I bund og grund tåbeligt, al den stund de færreste lige har en Mini USB-stick liggende. Vi har ikke meget at kritisere Jumping Sumo for, men det ville have været smartere at anvende microSD-kort i stedet for et format, der primært bliver brugt til opladning og ikke ret meget andet.

Jumping Sumo kan ikke flyve, men den byder på flere muligheder end den anden Parrot-minidrone, Rolling Spider, og ikke mindst holder den meget længere på en opladning (20 minutter vs. 3-4 minutter). Det fremadrettede kamera flytter dig ned i dronens perspektiv via din smartphone, hvilket også er ganske underholdende – uanset om du kører med dronen alene eller bruger den til at drille vennerne eller familien.

 

En drone er egentlig et andet ord for et ubemandet flyvende fartøj, men Parrot kalder også den kørende og springende Jumping Sumo en (mini)drone, og den styres i hvert fald på samme måde som Parrots flyvende droner, såsom Rolling Spider og AR.Drone 2.0. Dvs. via den gratis app FreeFlight 3, som kan downloades til din smartphone, uanset om du bruger Android, iPhone eller Windows Phone.Forbindelsen etableres via Wi-Fi, og rækkevidden skulle være op til 50 meter. Om det passer, kommer i praksis lidt an på, hvilke omgivelser du kører i. Hvis der er en væg mellem dig og din Jumping Sumo, kan rækkevidden være kortere.Jumping Sumo kører på to store hjul og kan opnå en hastighed af 7 km/t. Den balancerer på de to hjul lidt på samme måde som en Segway, når den kører, og ellers hviler den på et tredje, bagudvendt ben, som er udstyret med en fjeder, der kan bruges til at få Jumping Sumo til enten at springe ca. 80 cm op i luften eller tage et stort spring fremad. https://www.youtube.com/watch?v=-_8MtJ6WujI Der sidder et fremadrettet kamera på fronten af dronen, og billedet transmitteres live til mobilskærmen, mens du kører. Det betyder i praksis, at du kan styre Jumping Sumo uden at have øjenkontakt med dronen. Kameraet er dine øjne, og du ser omgivelserne, som om du var en lille minipilot inde i dronen. Jumping Sumo bruger samme batteri som Rolling Spider, men kan holde i op til 20 minutter på en opladning.Styringen er let og ligetil, og der er nærmest ingen grænser for, hvilke akrobatiske øvelser du kan få Jumping Sumo til at udføre på gulvet. Den kan f.eks. vende sig selv på hovedet, og pludselig bliver forlæns til baglæns, og den kan udføre forskellige forprogrammerede manøvrer såsom at spinne rundt om sig selv ved høj hastighed, ligesom du ved hjælp af funktionen Road Plan kan programmere en bestemt bane og bestemte bevægelser direkte i app’en. Når alt er indtastet, kommer køreplanen frem blandt Jumping Sumos prædefinerede bevægelser i app’en. Klik på det nye ikon, og Jumping Sumo udfører kommandoerne automatisk.Kameraet kan både tage stillbilleder (i 640 x 480 opløsning) og optage video, men kun hvis man forsyner dronen med lagerplads via en Mini USB-stick, der i øvrigt ikke må måle mere end 1 cm i bredden. I bund og grund tåbeligt, al den stund de færreste lige har en Mini USB-stick liggende. Vi har ikke meget at kritisere Jumping Sumo for, men det ville have været smartere at anvende microSD-kort i stedet for et format, der primært bliver brugt til opladning og ikke ret meget andet.Jumping Sumo kan ikke flyve, men den byder på flere muligheder end den anden Parrot-minidrone, Rolling Spider, og ikke mindst holder den meget længere på en opladning (20 minutter vs. 3-4 minutter). Det fremadrettede kamera flytter dig ned i dronens perspektiv via din smartphone, hvilket også er ganske underholdende – uanset om du kører med dronen alene eller bruger den til at drille vennerne eller familien. [gallery ids="51978,51975,51976,51977"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement med eller uden SF Anytime Stor velkomstgave
Bedste pris på Parrot Jumping Sumo
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • App: FreeFlight 3 til Android, iOS og Windows Phone
  • Rækkevidde: 50 m
  • Forbindelse: 2,4 eller 5 GHz Wi-Fi, gyroskop, accelerometer, kamera (640 x 480, 15 fps)
  • Batteri: Litium-polymer, levetid op til 20 min. (opladning 90 min.)
  • Mål: 184,91 x 149,86 x 109,98 mm
  • Vægt: 180 g
Pris: 1399,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.