annonse
annonse
annonse

Argon BT2

Bluetooth-modernisering af anlægget

Bring det gamle hi-fi-anlæg ind i streaming-alderen uden at slagte sparegrisen.

En simpel og billig måde at gøre anlægget trådløst på. Eller springe forstærkeren helt over, hvis du tilslutter et sæt aktive højttalere direkte til BT2. Og med AptX og opsampling behøver du ikke at give køb på kvaliteten.
Den optiske udgang understøtter kun 24 bit/192 kHz.

Streaming har revolutioneret den måde, vi lytter til musik på. Det gælder som lydkilde, hvor tjenester som Spotify og WiMP har leveret dødsstødet til det allerede truede cd-medie. Og det gælder transporten, hvor trådløs overførsel erstatter kabler – selv i kostbare anlæg.

Ikke engang de mest stålsatte retro-fanatikere ville i dag købe et musikanlæg uden mulighed for streaming. Men hvad stiller man op, når man ellers er godt tilfreds med hjemmeanlægget, men bare mangler streaming?

Argon BT2 er en “Bluetooth-adapter” til stereoanlægget. Den består af en lille hvid plasticæske med en LED-indikator på fronten og mini-jack samt RCA- udgange på bagsiden. Der er også optisk digitaludgang, så man kan overlade D/A-konverteringen til en ekstern konverter i tungere kvalitet.

Tilslutning følger mønsteret fra andre Bluetooth-enheder: Hold connect-knappen (her mærket “POWER”) inde i nogle sekunder for at få Argon BT2 til at lede efter partnere, og kort efter dukker enheden op på listen på din mobil eller tablet. Har mobilen NFC (Near Field Communication), er tilslutningen endnu lettere.

Når enhederne er parret, er det blot at tilslutte BT2 til en ledig line-indgang på forstærker eller receiver og begynde at streame musik trådløst til anlægget fra f.eks. Spotify eller din egen samling af musikfiler.

Bagsiden af BT2 byder på mini-jack og RCA-udgange samt en optisk digitaludgang.
Bagsiden af BT2 byder på mini-jack og RCA-udgange samt en optisk digitaludgang.

Opsampling er ikke valgfrit. Derfor må en ekstern D/A-konverter, der tilsluttes ved hjælp af den optiske udgang, understøtte 24 bit/192 kHz opløsning. Hvilket de allerfleste nyere konvertere dog gør.

Lytteindtrykket fra Argon BT2 er rigtig godt. Der er god luft og åbenhed i lydbilledet. Og det er herligt at kunne læne sig tilbage i lænestolen og vælge musikken på mobilen. Med aptX er det hverken den trådløse overførsel eller den efterfølgende konvertering, der sætter grænsen. I hvert fald ikke når signalkilden er streaming-tjenester med komprimerede filer som udgangspunkt. Og både lyd- og dovenskabsmæssigt slår det at sætte et kabel i smartphonen.

Konklusion
Argon BT2 opfylder det behov, som den er sat i verden for at dække: At spille musik i ægte hi-fi-kvalitet fra Bluetooth-enheder på det eksisterende udstyr. Og den gør det til en nærmest rørende pris. Man kan godt finde billigere Bluetooth-modtagere, men så får man ikke aptX-kodning og opsampling med.

Bedste pris på Argon BT2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Indgange: Bluetooth 3.0 med aptX- og A2DP/AVRCP-overførsel5 V DC ind, nem parring med NFC
  • Udgange: 3,5 mm stereo mini-jack, stereo RCA, optisk digitaludgang (24 bit/192 kHz)
Pris: 599,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-