annonse
annonse

Audio-Technica AT-LP120

Solid grammofon

Gunstig pris, solid kvalitet og god lyd gør AT-LP120 til et godt valg.

Lyd & Billede mener

Fokuseret lyd med solid bas og god klangfylde. Veludstyret og et godt udgangspunkt for opgradering.
Lidt flad lyd og begrænset dynamisk kontrast.

Audio-Technica er ikke de eneste, der har kopieret det tidløse design på Technics’ legendariske SL-1200. Men det er kun designet, der ligner; teknisk set er de meget forskellige, omend det ikke behøver at være en ulempe. AT-LP120 har dog samme direkte drift, hastighedskontrol (pitch) og højdejustérbar arm.

Den vejer godt 10 kg og er langt mere solidt bygget end normalt for prisklassen. Den har også USB-port for dem, der vil rippe lp’er digitalt til en computer. Enten til arkivering eller til afspilning på mobilen. AT-LP120 kan sluttes til en almindelig forstærkers analoge indgange, da RIAA-trinet er indbygget, men kan også kobles til et separat RIAA-trin for endnu bedre lyd.

Pickuppen er den velkendte AT95E fra Audio-Technica. Den benyttes også af mange andre og lyder rigtig godt for en billig pickup. Forudsat at den er monteret på en god arm.

AT-LP120 er helt manuel. Her må du selv starte motoren, sætte nålen i rillerne og sørge for at stoppe afspilningen, når pladesiden er spillet færdig. Hastighed, hastighedsjustering og pitch styres elektronisk.

Konstruktionen er meget solid med justérbare gummifødder og en arm, der virker godt skruet sammen. Alt tyder på, at man får meget for pengene her, men det står og falder med lydkvaliteten.

  • Hastighed: 33 1/3, 45, 78 rpm
  • Drift: Direkte
  • Arm: Statisk balanceret J-arm, aftageligt PU-hoved
  • Pickup: Audio Technica AT95E MM
  • Tilslutning: USB, RCA line out
  • Andet: Sort eller sølv, pitch-kontrol, Audacity software
Pris: 2549,-