annonse
annonse
annonse

Audio-Technica AT-LP120

Solid grammofon

Gunstig pris, solid kvalitet og god lyd gør AT-LP120 til et godt valg.

Fokuseret lyd med solid bas og god klangfylde. Veludstyret og et godt udgangspunkt for opgradering.
Lidt flad lyd og begrænset dynamisk kontrast.

Audio-Technica er ikke de eneste, der har kopieret det tidløse design på Technics’ legendariske SL-1200. Men det er kun designet, der ligner; teknisk set er de meget forskellige, omend det ikke behøver at være en ulempe. AT-LP120 har dog samme direkte drift, hastighedskontrol (pitch) og højdejustérbar arm.

Den vejer godt 10 kg og er langt mere solidt bygget end normalt for prisklassen. Den har også USB-port for dem, der vil rippe lp’er digitalt til en computer. Enten til arkivering eller til afspilning på mobilen. AT-LP120 kan sluttes til en almindelig forstærkers analoge indgange, da RIAA-trinet er indbygget, men kan også kobles til et separat RIAA-trin for endnu bedre lyd.

Pickuppen er den velkendte AT95E fra Audio-Technica. Den benyttes også af mange andre og lyder rigtig godt for en billig pickup. Forudsat at den er monteret på en god arm.

AT-LP120 er helt manuel. Her må du selv starte motoren, sætte nålen i rillerne og sørge for at stoppe afspilningen, når pladesiden er spillet færdig. Hastighed, hastighedsjustering og pitch styres elektronisk.

Konstruktionen er meget solid med justérbare gummifødder og en arm, der virker godt skruet sammen. Alt tyder på, at man får meget for pengene her, men det står og falder med lydkvaliteten.

Sammenlignet med den dyrere AT-LP5 fra samme producent får man ikke de samme klangnuancer her. Pladespilleren er dog bedre fokuseret end Pioneer PL-30-K, og lydbilledet har lidt flere detaljer. Ellers er forskellen ikke stor.

(Foto: Producent)

På Dire Straits’ “Once Upon a Time in the West” høres klangdetaljer tydeligere, og tordenskraldet i starten af sangen er klarere defineret. Bassen er solid og stramt gengivet med fin dynamisk kontrast, omend AT-LP120 heller ikke sprudler rent lydmæssigt. Men den spiller mere medrivende end PL-30-K.

Barney Kessel og Stéphane Grappellis “Limehouse Blues” lyder dejlig levende med en varm, fyldig klang fra guitar og violin – og god, drivende basrytme. Men der er et stykke op til den mere nuancerede klang og den dynamiske kontrast, som man finder på dyrere pladespillere.

Konklusion
LP120 har en bedre pickup end Pioneers model og er bedre udrustet og mere solidt bygget. Den er også mere medrivende at lytte til, selv om forskellen ikke er stor. Men lavere pris og flere muligheder gør, at LP120 er et bedre køb og rigtig godt i forhold til prisklassen. Et godt valg for dem, der kan se nytten af USB-port, direkte drift og muligheden for at opgradere på et mere solidt fundament.

Bedste pris på Audio-Technica AT-LP120
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Hastighed: 33 1/3, 45, 78 rpm
  • Drift: Direkte
  • Arm: Statisk balanceret J-arm, aftageligt PU-hoved
  • Pickup: Audio Technica AT95E MM
  • Tilslutning: USB, RCA line out
  • Andet: Sort eller sølv, pitch-kontrol, Audacity software
Pris: 2549,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-