annonce
annonce

Pioneer PL-30-K

Pladespiller for begyndere

Pioneers grammofon er et godt valg for alle, der har brug for nem betjening og udmærket lyd.

Fuldautomatisk pladespiller med verdens nemmeste betjening – perfekt til begyndere. Klar og fyldig lyd.
Tam dynamik og manglende finesse gør ofte musikken kedelig og uengagerende. Billig plastic trækker også ned.

Engang lavede Pioneer meget fine pladespillere. Det var nogle af de bedste fra Japan på det tidspunkt, men efter cd-revolutionen forsvandt de fleste af dem fra katalogerne. Nu har Pioneer igen flere interessante pladespillere på programmet – måske ikke helt i samme klasse som de bedste fra lp’ernes guldalder, men alligevel.

Den slanke og relativt lette PL-30-K er lavet til nybegyndere uden den store erfaring med pladespillere. Derfor er den fuldautomatisk. Det betyder, at du bare skal trykke på en knap, så begynder afspilningen af sig selv. Lp’en begynder at snurre, og armen løfter sig og kører ind til starten af pladen, hvor den sænkes ned i rillen. Når afspilningen er færdig, stopper den af sig selv, og armen vender tilbage til armholderen.

Meget nemmere bliver det ikke.

Pioneers pladespiller er en simpel konstruktion med et letvægtschassis – hovedsagelig i plast – som hviler på plasticfødder og ikke har dæmpning eller justering. Den udstansede metaltallerken er remdrevet, og en tyk gummimåtte sørger for god masse. Som stabiliserer rotationen.

Pickuppen er en simpel model fra Audio-Technica, men med udskiftelig nål, og PL-30-K har indbygget pladespillerforstærker. Det eliminerer behovet for en separat; pladespilleren kan bare plugges i en ledig indgang på forstærkeren.

(Foto: Producent)

Den simple grammofon klarer sig udmærket i lyttetesten. Lydbilledet er stort og fyldigt, og der er tilstrækkelig bas til, at den opleves som relativt medrivende. Dire Straits’ “Once Upon a Time in the West” er normalt rig på klangdetaljer og har et levende og dynamisk trommespor. Men ikke her. PL-30-K maskerer detaljerne for meget, og dynamikken er begrænset. Derfor rykker lyden fra Pioneers pladespiller ikke rigtig.

Stereoperspektivet er dog veldefineret. Barney Kessel og Stéphane Grappellis “Limehouse Blues” får en god bredde, og klangen fra guitar og violin er veldefineret. Bassen er også klar, men oplevelsen hæmmes af, at lydbilledet er fladt og uengagerende.

Konklusion
Der er ikke meget tvivl om, at en bedre pickup vil gøre Pioneer PL-30-K langt mere engagerende. Det vil også øge prisen så meget, at vi hellere ville vælge Rega Planar 2, som giver meget mere engagement.

Pioneers pladespiller er trods den lidt slappe lyd et godt valg for dem, der er interesseret i den bekvemmelighed, som en fuldautomatisk model giver. På den måde er den et godt valg.

Engang lavede Pioneer meget fine pladespillere. Det var nogle af de bedste fra Japan på det tidspunkt, men efter cd-revolutionen forsvandt de fleste af dem fra katalogerne. Nu har Pioneer igen flere interessante pladespillere på programmet – måske ikke helt i samme klasse som de bedste fra lp’ernes guldalder, men alligevel. Den slanke og relativt lette PL-30-K er lavet til nybegyndere uden den store erfaring med pladespillere. Derfor er den fuldautomatisk. Det betyder, at du bare skal trykke på en knap, så begynder afspilningen af sig selv. Lp’en begynder at snurre, og armen løfter sig og kører ind til starten af pladen, hvor den sænkes ned i rillen. Når afspilningen er færdig, stopper den af sig selv, og armen vender tilbage til armholderen. Meget nemmere bliver det ikke. Pioneers pladespiller er en simpel konstruktion med et letvægtschassis – hovedsagelig i plast – som hviler på plasticfødder og ikke har dæmpning eller justering. Den udstansede metaltallerken er remdrevet, og en tyk gummimåtte sørger for god masse. Som stabiliserer rotationen. Pickuppen er en simpel model fra Audio-Technica, men med udskiftelig nål, og PL-30-K har indbygget pladespillerforstærker. Det eliminerer behovet for en separat; pladespilleren kan bare plugges i en ledig indgang på forstærkeren. [caption id="attachment_68450" align="alignnone" width="1000"] (Foto: Producent)[/caption] Den simple grammofon klarer sig udmærket i lyttetesten. Lydbilledet er stort og fyldigt, og der er tilstrækkelig bas til, at den opleves som relativt medrivende. Dire Straits’ “Once Upon a Time in the West” er normalt rig på klangdetaljer og har et levende og dynamisk trommespor. Men ikke her. PL-30-K maskerer detaljerne for meget, og dynamikken er begrænset. Derfor rykker lyden fra Pioneers pladespiller ikke rigtig. Stereoperspektivet er dog veldefineret. Barney Kessel og Stéphane Grappellis “Limehouse Blues” får en god bredde, og klangen fra guitar og violin er veldefineret. Bassen er også klar, men oplevelsen hæmmes af, at lydbilledet er fladt og uengagerende. Konklusion Der er ikke meget tvivl om, at en bedre pickup vil gøre Pioneer PL-30-K langt mere engagerende. Det vil også øge prisen så meget, at vi hellere ville vælge Rega Planar 2, som giver meget mere engagement. Pioneers pladespiller er trods den lidt slappe lyd et godt valg for dem, der er interesseret i den bekvemmelighed, som en fuldautomatisk model giver. På den måde er den et godt valg.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Pioneer PL-30-K
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Hastighed: 33 1/3, 45 rpm
  • Drift: Remdrift, helautomatisk
  • Arm: Statisk balanceret, aftageligt PU-hoved
  • Pickup: Audio Technica AT3600 MM
  • Tilslutning: RCA med line- og phono-omskifter
  • Andet: Sort finish
Pris: 4,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-