annonse
annonse
annonse

test: Como Audio Amico

Bærbar bordradio

Como Audio Amico er lidt bedre end konkurrenterne på alle områder, men koster også derefter.

Praktisk bærbar radioløsning for dem, der er villige til at betale ekstra for bedre ydelse og flere tilslutningsmuligheder.
Moderat batterilevetid, høj pris.

De allerfleste bærbare radioer er for små til, at man kan forvente den store lydkvalitet. Der er dog undtagelser. F.eks. Tivoli Audio PAL+ og Geneva Touring S, men lyden er ikke ligefrem lysende.

Hvis man gerne vil kombinere god lyd med bærbarhed, er en større Bluetooth-højttaler en bedre løsning. Det virker nemlig ikke, som om lyden på de bærbare radioer har førsteprioritet. De skal være nemme at tage med, gerne have lang batterilevetid og være nemme i brug. Den slags radioer har vi testet mange af, men ingen af dem er som denne.

Batteridrift

Como Audio Amico er større, dyrere og bedre udstyret end andre bærbare radioer. Det er næsten forkert at kalde den en rejseradio, for selv om den har batteridrift og et kækt håndtag, der hvor basporten sidder, er Amico snarere en bærbar bordradio.

Sådan en, man har stående sluttet til en stikkontakt, men som man også kan tage med ud på altanen eller ind i et andet rum og bruge med batteriet. Som holder omkring otte timer på en opladning.

Amico-radioen har i øvrigt et maritimt tilsnit, som adskiller den fra mange andre bærbare radioer. Den er bygget i vejrbestandig teakfinér, der ligner det, man finder på både, og kan fint tåle en regnbyge. Den er dog ikke vandtæt.

Multirum

Teknisk set ligner Amico Comos øvrige radioer, med Spotify Connect, FM- og DAB+ radio, internetradio og streaming via Bluetooth eller Wi-Fi (DLNA).

Den kan også sluttes til en multirumsopsætning, og den kan styres fra Como Control-app’en eller på den medfølgende fjernbetjening. Og selvfølgelig på forsiden af radioen, hvor man finder knapper til seks forhåndsvalg samt en farveskærm.

Lyden af Amico

Amico har en integreret tovejs højttaler, som giver monolyd fra en 19 mm diskant og en 76 mm bas, men den kan også kobles til en separat højttaler ved navn Ambiente. Så får man stereo og lidt fyldigere klang.

Det er dog som udgangspunkt ikke nødvendigt, for Amico lyder ret godt lige ud af æsken og i mono. Den leverer et større lydbillede end normalt for bærbare radioer og kan spille højere end de fleste småradioer. Lyden er varm og relativt fyldig med god basgengivelse og en klar, fokuseret mellemtone.

Konklusion

Hvis prisen ikke står i vejen, er Como Audio Amico et glimrende valg blandt bærbare radioer, som tilbyder lidt mere end normalt. Bl.a. multirum, internetradio og streaming, ud over at den er sprøjtesikker og har både fjernbetjening og app-styring. Den lyder lidt bedre end de fleste rejseradioer, og med det in mente er Amico et attraktivt alternativ.

picture_web
<
>
(Foto: Como Audio)

Bedste pris på Como Audio Amico
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

FM/DAB/DAB+ radio
Wi-Fi og Bluetooth-streaming
Internetradio, multirum
USB, analog lyd ind/ud, hovedtelefoner ud
Udgang til ekstra højttaler for stereo
6 forhåndsvalg
Spotify Connect
Farveskærm
Como Control-app, fjernbetjening
Batteridrift
Web: comoaudio.eu

Pris: 4199,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-