annonce
annonce

Naim UnitiQute 2

Suveræn lydkvalitet

Naims nuttede forstærker skal ikke undervurderes. Under Davids dragt skjuler der sig et musikalsk talent med Goliats kræfter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musiktjenester

Naim er et mærke, der nyder stor popularitet for tiden. Den oprindelige UnitiQute var en god problemknuser, der kombinerede streaming, DAB-radio og indbygget D/A-konverter med en hi-fi-forstærker i et kompakt format. Perfekt til et lækkert stueanlæg eller kontorlyd for de ekstra kræsne.

Opfølgeren UnitiQute 2 har fået ny D/A-konverter (32 bit/192 kHz) med fem digitale indgange. DAB-delen er også blevet opgraderet til at understøtte DAB+. UnitiQute har USB-indgang til tilslutning af bærbare enheder og er derfor en alsidig allround-forstærker. Display-ruden er umulig at tyde fra sofaen, medmindre du er jagerpilot.

Brugervenlighed
UnitiQute 2 får nemt adgang til netværket og kan styres med iPad-app’en N-stream. Brugerfladen er god, men ikke perfekt. Naim har brugt kræfter på en musik-info database (i samarbejde med amazon.com), hvor du kan læse musikanmeldelser og kunstner-info, og finde musik ligesom det, du spiller. Det ironiske er, at denne del af app’en ser langt mere moderne ud end selve afspilleren. Guiden kan ikke bruges til at afspille albums, du faktisk ejer. Alt hvad du får, er et link til Amazons musikbutik. Det er heller ikke muligt at søge på fritekst i musiksamlingen.

Naims styrings-app findes til både iPhone og iPad, men foreløbig ikke til Android. Spillelister kan laves direkte i app’en. Naim har lagt en database med musikinfo for relaterede kunstnere ind, men det er ikke nogen erstatning for Spotify og WiMP.
Naims styrings-app findes til både iPhone og iPad, men foreløbig ikke til Android. Spillelister kan laves direkte i app’en. Naim har lagt en database med musikinfo for relaterede kunstnere ind, men det er ikke nogen erstatning for Spotify og WiMP.

Den bedste måde at opdage ny musik på er som bekendt via tjenester som Spotify og WiMP. Naim-boksen understøtter dem desværre ikke. Alternativet er f.eks. en Airport Express modtager og at bruge AirPlay. Men så går pointen med en dyr streamer lidt fløjten.

Lydkvalitet
Det er lydmæssigt, at UnitiQute 2 skiller sig positivt ud. Oh la la! Heather Novas silkebløde stemme er næppe hørt smukkere. Naim formår at formidle følelsen og stemningen bedre end nogen anden i testen. Musikken falder til ro og bliver lettere at følge. Den højopløste musik fra R.E.M. gengives med langt større dybde, perspektiv og flere detaljer, end konkurrenten fra Pro-Ject kan presse ud. Det mærkes, at bassen har mere tyngde og samtidig er strammere i anslaget.

Naim fremhæver også stemningen betragteligt i Daft Punks “Get Lucky”. Her er der godt slag i stortrommen, og de to gange 30 “hestekræfter” må være madet med kraftfoder, for forstærkeren har kraft og kontrol i spandevis og kan spille meget højt uden at gå i knæ.

Naim er et mærke, der nyder stor popularitet for tiden. Den oprindelige UnitiQute var en god problemknuser, der kombinerede streaming, DAB-radio og indbygget D/A-konverter med en hi-fi-forstærker i et kompakt format. Perfekt til et lækkert stueanlæg eller kontorlyd for de ekstra kræsne. Opfølgeren UnitiQute 2 har fået ny D/A-konverter (32 bit/192 kHz) med fem digitale indgange. DAB-delen er også blevet opgraderet til at understøtte DAB+. UnitiQute har USB-indgang til tilslutning af bærbare enheder og er derfor en alsidig allround-forstærker. Display-ruden er umulig at tyde fra sofaen, medmindre du er jagerpilot. Brugervenlighed UnitiQute 2 får nemt adgang til netværket og kan styres med iPad-app’en N-stream. Brugerfladen er god, men ikke perfekt. Naim har brugt kræfter på en musik-info database (i samarbejde med amazon.com), hvor du kan læse musikanmeldelser og kunstner-info, og finde musik ligesom det, du spiller. Det ironiske er, at denne del af app’en ser langt mere moderne ud end selve afspilleren. Guiden kan ikke bruges til at afspille albums, du faktisk ejer. Alt hvad du får, er et link til Amazons musikbutik. Det er heller ikke muligt at søge på fritekst i musiksamlingen. [caption id="attachment_38575" align="alignnone" width="276"]Naims styrings-app findes til både iPhone og iPad, men foreløbig ikke til Android. Spillelister kan laves direkte i app’en. Naim har lagt en database med musikinfo for relaterede kunstnere ind, men det er ikke nogen erstatning for Spotify og WiMP. Naims styrings-app findes til både iPhone og iPad, men foreløbig ikke til Android. Spillelister kan laves direkte i app’en. Naim har lagt en database med musikinfo for relaterede kunstnere ind, men det er ikke nogen erstatning for Spotify og WiMP.[/caption] Den bedste måde at opdage ny musik på er som bekendt via tjenester som Spotify og WiMP. Naim-boksen understøtter dem desværre ikke. Alternativet er f.eks. en Airport Express modtager og at bruge AirPlay. Men så går pointen med en dyr streamer lidt fløjten. Lydkvalitet Det er lydmæssigt, at UnitiQute 2 skiller sig positivt ud. Oh la la! Heather Novas silkebløde stemme er næppe hørt smukkere. Naim formår at formidle følelsen og stemningen bedre end nogen anden i testen. Musikken falder til ro og bliver lettere at følge. Den højopløste musik fra R.E.M. gengives med langt større dybde, perspektiv og flere detaljer, end konkurrenten fra Pro-Ject kan presse ud. Det mærkes, at bassen har mere tyngde og samtidig er strammere i anslaget. Naim fremhæver også stemningen betragteligt i Daft Punks “Get Lucky”. Her er der godt slag i stortrommen, og de to gange 30 “hestekræfter” må være madet med kraftfoder, for forstærkeren har kraft og kontrol i spandevis og kan spille meget højt uden at gå i knæ.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Naim UnitiQute 2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 2 x 30 W forstærker
  • Wi-Fi/Ethernet
  • DAB+/Internetradio
  • USB-indgang, 5 digitalindgange
  • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
  • Understøtter 24 bit/192 kHz
  • Fjernbetjenings-app (iOS)
Pris: 10500,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-