annonse
annonse
annonse

Simple Audio Roomplayer 1

Højopløst udfordrer

Skotske Simple Audio er en forholdsvis ny udfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer I er et interessant alternativ til de mere etablerede mærker.

Livlig lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfuld fjernbetjening

Simple Audio adskiller sig teknisk fra den gemene hob af netværksafspillere ved ikke at have standard Wi-Fi, men i stedet bruge lysnettet til at kommunikere med enheder i andre rum. Vi har tidligere testet den med makkeren Roomplayer II, og det virker lige så godt med strømadapter som med almindelig trådløst, hvis ikke bedre.

Brugervenlighed
Simple Audio har manual på skandinavisk sprog, men det er ikke nødvendigt at pløje sig igennem manualen for at klare opsætningen. Hvis du kun bruger én afspiller, må du slutte den direkte til en netværks-router. Simple Audio har stadig nogle mangler på selve fjernbetjeningen. En app til iPhone er tilgængelig, men den mangler bl.a. mulighed for at lave egne spillelister. Det er dog muligt at importere spillelister fra f.eks. iTunes.

Simple-Audio-bildetekst
Simpel Audio har foreløbig ingen dedikeret iPad-app. Derfor skal du bruge iPhone-versionen, som er ganske minimalistisk. Den har f.eks. ikke mulighed for at lave egne spillelister i selve app’en. Ingen Android-version i øjeblikket.

Simple Audio byder på internetradio, men mangler populære tjenester som Spotify og WiMP. I stedet tilbydes den franske streaming-tjeneste Deezer. Simple Audio lancerer en egen iPad-app i løbet af sommeren, hvor man kan håbe, at der er rettet op på nogle af kritikpunkterne.

Lydkvalitet
Vi håber, at Simple Audio få betjeningen på plads, for lydmæssigt er det gode sager. Roomplayer I er absolut blandt de mere vellydende forstærkere i testen! Den har en frisk og åben spillestil, og formår at male endnu flere detaljer frem end Bluesound. Her kommer Heather Novas stemme virkelig frem, uden at den bliver spids og hård. Det er også tydeligt, at Simple Audio har godt med kraftoverskud og kan spille ret højt uden at lyde anstrengt. Der er også god kontrol over den groovy bas hos Daft Punk – diskorytmerne på “Get Lucky” gengives med et fast greb og engagerer mere.

Roomplayer I har også den fordel, at den understøtter højopløste musikfiler. Fodret med R.E.M.’s 24 bit/48 kHz musik gengives trommer og guitar med realistisk punch og energi. Det lyder virkelig som hi-fi og nærmer sig de dyrere alternativer i testen.

Simple Audio adskiller sig teknisk fra den gemene hob af netværksafspillere ved ikke at have standard Wi-Fi, men i stedet bruge lysnettet til at kommunikere med enheder i andre rum. Vi har tidligere testet den med makkeren Roomplayer II, og det virker lige så godt med strømadapter som med almindelig trådløst, hvis ikke bedre. Brugervenlighed Simple Audio har manual på skandinavisk sprog, men det er ikke nødvendigt at pløje sig igennem manualen for at klare opsætningen. Hvis du kun bruger én afspiller, må du slutte den direkte til en netværks-router. Simple Audio har stadig nogle mangler på selve fjernbetjeningen. En app til iPhone er tilgængelig, men den mangler bl.a. mulighed for at lave egne spillelister. Det er dog muligt at importere spillelister fra f.eks. iTunes. [caption id="attachment_38570" align="alignnone" width="276"]Simple-Audio-bildetekst Simpel Audio har foreløbig ingen dedikeret iPad-app. Derfor skal du bruge iPhone-versionen, som er ganske minimalistisk. Den har f.eks. ikke mulighed for at lave egne spillelister i selve app’en. Ingen Android-version i øjeblikket.[/caption] Simple Audio byder på internetradio, men mangler populære tjenester som Spotify og WiMP. I stedet tilbydes den franske streaming-tjeneste Deezer. Simple Audio lancerer en egen iPad-app i løbet af sommeren, hvor man kan håbe, at der er rettet op på nogle af kritikpunkterne. Lydkvalitet Vi håber, at Simple Audio få betjeningen på plads, for lydmæssigt er det gode sager. Roomplayer I er absolut blandt de mere vellydende forstærkere i testen! Den har en frisk og åben spillestil, og formår at male endnu flere detaljer frem end Bluesound. Her kommer Heather Novas stemme virkelig frem, uden at den bliver spids og hård. Det er også tydeligt, at Simple Audio har godt med kraftoverskud og kan spille ret højt uden at lyde anstrengt. Der er også god kontrol over den groovy bas hos Daft Punk – diskorytmerne på “Get Lucky” gengives med et fast greb og engagerer mere. Roomplayer I har også den fordel, at den understøtter højopløste musikfiler. Fodret med R.E.M.’s 24 bit/48 kHz musik gengives trommer og guitar med realistisk punch og energi. Det lyder virkelig som hi-fi og nærmer sig de dyrere alternativer i testen.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Simple Audio Roomplayer 1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 2 x 50 W forstærker (målemetode ikke angivet)
  • Wi-Fi/Ethernet
  • Internetradio
  • USB-indgang
  • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC,  ALAC, WAV, AIFF
  • Understøtter 24 bit/192 kHz
  • Fjernbetjenings-app (iOS og Android)
Pris: 6295,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.