annonse
annonse

to musikafspillere

Lækker lyd i lommen

Forbered dig på lyd i drømmeklassen!

En smartphone er god til mange ting: At holde styr på aftaler, skrive dokumenter, spille spil – og følge med i kalorieindtaget. Som vi alle ved, kan den også afspille både film og musik, men for rendyrkede hi-fi-purister har den sine svagheder. F.eks. er det få mobiltelefoner, der understøtter højopløste lydformater.

Med både mobil- og internetantenne samt Bluetooth indbygget er der også mulighed for, at elektriske spændinger kan overføres mellem de interne komponenter, hvilket vil påvirke lydkredsløbene. Desuden er den analoge del ofte begrænset med en forstærker, der kræver letdrevne hovedtelefoner.

 

Hi-fi-hovedtelefoner

Hvis man har et par hi-fi-hovedtelefoner, som man bruger hjemme i stuen med en ordentlig hovedtelefonforstærker (f.eks. McIntosh MHP1000, Sony MDR-Z7 eller HiFiMan HE-6), så kan det være fristende at tage dem med sig for at få drømmelyd på farten. Men en mobiltelefon kan ikke drive den slags hørebøffer ordentligt. Lyden bliver som regel ikke høj nok og heller ikke ren nok til at udnytte potentialet i ægte hi-fi-hovedtelefoner.

Endelig er batterikapaciteten også et problem. Mobilen løber hurtigt tør for strøm, når den skal bruge kræfter på at afspille musik.

 

Rendyrket

Netop derfor er der kommet øget fokus på de rendyrkede musikafspillere. Her kan producenterne fokusere al deres energi på at få den bedst mulige lyd. Alt fra digital/analog-konverteren til forstærkertrinet er udvalgt og finjusteret for at få den bedst mulige lyd i den sidste ende.

Brugerfladen kan også tilpasses specifikt til lydgengivelse. Selv om mobiltelefoner paradoksalt nok ofte har en mere intuitiv brugerflade end mange musikafspillere!

FiiO X5

FiiO X5
Alle komponenter i den store X5 er valgt fra øverste hylde, og alle kredsløb har diskrete komponenter. Den understøtter alle de musikformater, man har brug for, og kan opdateres til at dække flere i fremtiden. Hvis det ønskes, kan X5 ...
Læs hele testen her

Sony NW-ZX2

Sony NW-ZX2
Sony NW-ZX2 har rundere kanter end FiiO X5, og farve touch-skærmen giver et meget glattere udtryk. Den virker mere kompakt, selv om den faktisk er højere. Men den er tung. Med sine 235 gram kan den sikkert bruges som slagvåben ...
Læs hele testen her