annonse
annonse
annonse

NuPrime ST-10

En lille kraftkarl

No-nonsense effektblok kan trække det meste uden at gøre væsen af sig.

At gengivelsen er saglig, behøver ikke at betyde, at den er kedelig. Har kræfter nok til at få de fleste højttalere til at spille rock.
Vi er oppe i en prisklasse, hvor konkurrencen er hård. Hvis du er til varm lyd, skal du lede andetsteds.
annonse

NuPrime ST-10 er den indlysende makker til DAC-10H. Designet og de ydre dimensioner er akkurat de samme. Dog er frontpladen helt blottet for kontroller, fraset en næsten usynlig afbryderknap og en enkelt LED-indikator.

Til gengæld er der – for en effektforstærker – fyldt godt op på bagsiden af ST-10. Et sæt kraftige skrue/bananbøsninger til højttalertilslutning samt både balancerede (XLR) og konventionelle RCA-indgange. En vippeknap skifter mellem balancerede og ubalancerede signaler. Der er desuden en trigger-indgang til fjernstyret tænd/sluk – f.eks. fra NuPrime DAC-10H.

ST-10 er en ren udgangsforstærker på 2 x 150 watt. Som NuPrimes øvrige forstærkere kører udgangstrinet i klasse D og de øvrige kredsløb i klasse A.

Forskellen i effekt mellem STA-9 – som vi testede i septembernummeret – og ST-10 er kun 30 watt. ST-10 koster til gengæld det dobbelte.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Det er ikke personlighed og varme, der præger produkterne fra NuPrime. Så hvis det er den slags tillægsord, du leder efter, når du læser tests, vil ST-10 ikke være det mest nærliggende valg. Det kunne den til gengæld være, hvis du søger efter en neutral måde at få drevet de allerfleste højttalere på. I lighed med sine “søskende” IDA-16, IDA-8 og senest STA-9 sætter den kun et meget lille fingeraftryk på den lyd, der passerer igennem den.

Som sagt er forskellen i effekt (og for den sags skyld størrelse) mellem ST-10 og den halvt så dyre STA-9 beskeden. Men effekttal, målt på rent ohmske modstande, afslører langtfra hele sandheden.

Sat efter en god signalkilde som DAC-10H er der masser af detaljer på begge. Men når der kommer rock på programmet, spillet højt og over lidt mere krævende højttalere, viser ST-10 en kraft, der står i skarp kontrast til størrelsen. Her får man en solid og magtfuld bund. De dybe basdrøn på Trentemøllers “…Even Though You’re With Another Girl” får den tyngde, de skal have, og bas- og trommedetaljerne i Ginger Bakers “Time Be Time” smælder ud i rummet, spillet over System Audio Pandion 30.

Begrebet “næsten-reference” svarer til at sælge elastik i metermål: Det kræver en stærk moral. NuPrime holder dog sit løfte, og ST-10/DAC-10H-sættet leverer en lydkvalitet, der tenderer mod det bedste, men uden at du skal sælge begge nyrer for at få råd.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

NuPrime ST-10 holder linjen fra de øvrige NuPrime-forstærkere. Den er neutral på grænsen til det uengagerede, hvilket på den anden side betyder, at den behandler al musik lige loyalt. Hvis du vil have en bestemt klang, skal den komme fra resten af kæden. Der er tilstrækkeligt med kræfter til at spille stuen op med de fleste højttalere, også de mere tungtdrevne.

Faktisk er den værste konkurrent NuPrimes egen IDA-16, der kun koster en tredjedel mere, og som har endnu mere råstyrke og en indbygget forforstærker og DAC.

NuPrime ST-10 er den indlysende makker til DAC-10H. Designet og de ydre dimensioner er akkurat de samme. Dog er frontpladen helt blottet for kontroller, fraset en næsten usynlig afbryderknap og en enkelt LED-indikator. Til gengæld er der – for en effektforstærker – fyldt godt op på bagsiden af ST-10. Et sæt kraftige skrue/bananbøsninger til højttalertilslutning samt både balancerede (XLR) og konventionelle RCA-indgange. En vippeknap skifter mellem balancerede og ubalancerede signaler. Der er desuden en trigger-indgang til fjernstyret tænd/sluk – f.eks. fra NuPrime DAC-10H. ST-10 er en ren udgangsforstærker på 2 x 150 watt. Som NuPrimes øvrige forstærkere kører udgangstrinet i klasse D og de øvrige kredsløb i klasse A. Forskellen i effekt mellem STA-9 – som vi testede i septembernummeret – og ST-10 er kun 30 watt. ST-10 koster til gengæld det dobbelte. [caption id="attachment_66515" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Lydkvalitet

Det er ikke personlighed og varme, der præger produkterne fra NuPrime. Så hvis det er den slags tillægsord, du leder efter, når du læser tests, vil ST-10 ikke være det mest nærliggende valg. Det kunne den til gengæld være, hvis du søger efter en neutral måde at få drevet de allerfleste højttalere på. I lighed med sine “søskende” IDA-16, IDA-8 og senest STA-9 sætter den kun et meget lille fingeraftryk på den lyd, der passerer igennem den. Som sagt er forskellen i effekt (og for den sags skyld størrelse) mellem ST-10 og den halvt så dyre STA-9 beskeden. Men effekttal, målt på rent ohmske modstande, afslører langtfra hele sandheden. Sat efter en god signalkilde som DAC-10H er der masser af detaljer på begge. Men når der kommer rock på programmet, spillet højt og over lidt mere krævende højttalere, viser ST-10 en kraft, der står i skarp kontrast til størrelsen. Her får man en solid og magtfuld bund. De dybe basdrøn på Trentemøllers “…Even Though You’re With Another Girl” får den tyngde, de skal have, og bas- og trommedetaljerne i Ginger Bakers “Time Be Time” smælder ud i rummet, spillet over System Audio Pandion 30. Begrebet “næsten-reference” svarer til at sælge elastik i metermål: Det kræver en stærk moral. NuPrime holder dog sit løfte, og ST-10/DAC-10H-sættet leverer en lydkvalitet, der tenderer mod det bedste, men uden at du skal sælge begge nyrer for at få råd. [caption id="attachment_66516" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Konklusion

NuPrime ST-10 holder linjen fra de øvrige NuPrime-forstærkere. Den er neutral på grænsen til det uengagerede, hvilket på den anden side betyder, at den behandler al musik lige loyalt. Hvis du vil have en bestemt klang, skal den komme fra resten af kæden. Der er tilstrækkeligt med kræfter til at spille stuen op med de fleste højttalere, også de mere tungtdrevne. Faktisk er den værste konkurrent NuPrimes egen IDA-16, der kun koster en tredjedel mere, og som har endnu mere råstyrke og en indbygget forforstærker og DAC.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på NuPrime ST-10
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Udgangseffekt: 2 x 150 W klasse A/D (8 ohm)
  • Indgange: Analog stereo RCA, balanceret XLR stereo
  • Udgange: 1 x højttalere (banan/skrueterminaler)
  • Mål og vægt: 21,5 x 5,9 x 39,4 cm / 6 kg
  • Finish: Sort eller sølvanodiseret aluminium
Pris: 13990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

annonse

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

annonse

Sonus Faber møder væggen

Den italienske højttalerproducent lancerer højttalere til indfældning.

Leica til eventyrlystne

Der kommer ikke mange Leica M10-P Edition Safari, så her må man kende sin besøgelsestid.

Test
Ring Stick Up Cam Wired

Nem overvågning koster på flere måder

Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

Ruark pakker anlægget ind

Dette elegante anlæg kommer ikke før til foråret, men kan være værd at vente på.

Mere om Panasonics full-frame-kameraer

Detaljerne om Lumix S-serien og de første objektiver er endelig klar.

Test
Devialet Expert 140 Pro

Drømmeforstærker

Markedets mest avancerede forstærkere har fået en billigere lillebror. Expert 140 Pro er en højteknologisk Formel 1-forstærker, som flere har råd til.

Test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

Nye koncepter fra Q Acoustics

Den prisvindende Concept 500 har fået en lillebror, der står på egne - meget usædvanlige - ben.

Sonos understøtter YouTube Music

Sonos har nu fået indbygget understøttelse af YouTube Music til Premium-abonnenter.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-topmodel lever kun op til sit navn for så vidt angår prisen.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er let, elegant, robust og stærk på samme tid.

Test
Bowers & Wilkins 603

B&W er i den grad tilbage

Den nye 600-serie åbner op og får dynamikken ud på en helt anden måde end forgængerne. Topmodellen 603 er ingen undtagelse.

LED i stedet for blitz

Rotolight er transportable LED-lamper til foto og video.

Honor først med 48 megapixel mobilkamera

Honor View 20 sætter ny rekord i kameraopløsning og har et næsten usynligt selfie-kamera.

Apple vil have dine billeder

Hvis du sidder inde med nogle pletskud taget med en iPhone, kan du vinde konkurrencen Shot on iPhone.

Dem kommer der ikke mange af

Olympus fejrer 100 år med jubilæumsmodel.

Olympus: Nybegynderen er vigtig for os

Under lanceringen af Olympus’ nye flagskib delte de deres tanker om fremtidige produkter.

anmeldelse
Close

Not even close…

Action-thriller sat i Marokko, med haltende manuskript og ditto udførelse.