annonse
annonse
annonse

test: Onkyo A-9150

Forfinet lyd i mellemklassen

Onkyo tager jakkesæt og slips på og leverer lyden med stil og elegance.

Al musik lyder fint, forstærkeren leverer hurtigt på transienter og detaljer, og laver aldrig nogen store fejl. God digitalkonvertering!
Kraften er begrænset, og til prisen findes der forstærkere med større underholdningsfaktor.
annonse

Med stereoforstærkeren A-9150 har Onkyo sat sig for at bringe ægte hi-fi-lyd til de tusind hjem.

Den er udstyret med en højopløst digitalkonverter (DAC) med fire indgange: To optiske og to koaksiale. Sammen med fire analoge line-indgange plus pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup burde det være rigeligt.

Endelig har Onkyo arbejdet på at øge den såkaldte slew rate, der bestemmer, hvor hurtigt forstærkeren formår at reagere, f.eks. når en trommestik hamrer i et lilletrommeskind, eller et plekter trækkes hen over guitarstrenge. A-9150 skal kunne klare hele 500 volt pr. mikrosekund, hvilket selv enkelte high-end-forstærkere må misunde den.

Det, man har givet afkald på for at holde prisen nede, er effekt. Onkyo A-9150 yder nemlig kun 2 x 30 watt i 8 ohm, det samme som en middelmådig “skrivebordsforstærker”. Men den skulle fordoble det i 4 ohm, hvilket i så fald betyder stabil drift.

Lydkvalitet

En af vores favoritter blandt kompakthøjttalerne er KEF Q150 (3.600 kroner), og med et par af disse viser forstærkeren sig fra en musikalsk side. Mere rolige akustiske toner, såsom balladen “Perfect Duet” med Ed Sheeran og Beyoncé, lyder flot og åbent. Lydbilledet er stort, klangen er fin, og luften fra Beyoncés stemmebånd er upåklagelig. Det lyder fint med min MacBook Pro tilsluttet optisk og med Tidal som lydkilde.

Akustisk musik lyder i det hele taget vældig fint. Men stigehastighed eller ej, så får vi ikke helt feststemning, når rytmerne skal smælde. F.eks. med “Codeine Dreaming” med rapperen Kodak Black og Lil Wayne som gæst. Selv med større højttalere som de gulvstående Canton GLE 496 er der begrænset action her.

Til sammenligning har Yamaha R-N803D mere kraft og engagement til 6.900 kroner. Den har ikke Onkyos opløsning, men den er mere alsidig og underholdende. Så får du streaming og DAB-radio med i købet. En anden mulighed er NAD C338, også den med streaming – og mere knald på end Onkyo.

Rega Brio til 5.600 kroner lyder endnu mere musikalsk end Onkyo, og også den har mere punch og kontrol. En gennemført bedre forstærker. Ganske vist til en tusindlap mere og uden digitalindgange, men stadig et bedre køb.

Konklusion

Onkyo A-9150 er en forstærker, der gør få ting galt. Den lyder rigtig fint med luftige toner og et godt stereoperspektiv. Digitale lydkilder får god behandling gennem digitalkonverteren, og den har endda pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup.

Det, vi savner, er kraft. Den vågner aldrig helt til live – det bliver ligesom altid silkeglat, uanset hvilken slags musik man spiller, og hvilke højttalere man kobler til. En god forstærker, som bare mangler noget spark.

<
>
Et særligt filter, som Onkyo kalder DIDRC – Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry – skal reducere højfrekvent støj i digitalkonverteringen. (Foto: Onkyo)

Med stereoforstærkeren A-9150 har Onkyo sat sig for at bringe ægte hi-fi-lyd til de tusind hjem. Den er udstyret med en højopløst digitalkonverter (DAC) med fire indgange: To optiske og to koaksiale. Sammen med fire analoge line-indgange plus pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup burde det være rigeligt. Endelig har Onkyo arbejdet på at øge den såkaldte slew rate, der bestemmer, hvor hurtigt forstærkeren formår at reagere, f.eks. når en trommestik hamrer i et lilletrommeskind, eller et plekter trækkes hen over guitarstrenge. A-9150 skal kunne klare hele 500 volt pr. mikrosekund, hvilket selv enkelte high-end-forstærkere må misunde den. Det, man har givet afkald på for at holde prisen nede, er effekt. Onkyo A-9150 yder nemlig kun 2 x 30 watt i 8 ohm, det samme som en middelmådig “skrivebordsforstærker”. Men den skulle fordoble det i 4 ohm, hvilket i så fald betyder stabil drift.

Lydkvalitet

En af vores favoritter blandt kompakthøjttalerne er KEF Q150 (3.600 kroner), og med et par af disse viser forstærkeren sig fra en musikalsk side. Mere rolige akustiske toner, såsom balladen “Perfect Duet” med Ed Sheeran og Beyoncé, lyder flot og åbent. Lydbilledet er stort, klangen er fin, og luften fra Beyoncés stemmebånd er upåklagelig. Det lyder fint med min MacBook Pro tilsluttet optisk og med Tidal som lydkilde. Akustisk musik lyder i det hele taget vældig fint. Men stigehastighed eller ej, så får vi ikke helt feststemning, når rytmerne skal smælde. F.eks. med “Codeine Dreaming” med rapperen Kodak Black og Lil Wayne som gæst. Selv med større højttalere som de gulvstående Canton GLE 496 er der begrænset action her. Til sammenligning har Yamaha R-N803D mere kraft og engagement til 6.900 kroner. Den har ikke Onkyos opløsning, men den er mere alsidig og underholdende. Så får du streaming og DAB-radio med i købet. En anden mulighed er NAD C338, også den med streaming – og mere knald på end Onkyo. Rega Brio til 5.600 kroner lyder endnu mere musikalsk end Onkyo, og også den har mere punch og kontrol. En gennemført bedre forstærker. Ganske vist til en tusindlap mere og uden digitalindgange, men stadig et bedre køb.

Konklusion

Onkyo A-9150 er en forstærker, der gør få ting galt. Den lyder rigtig fint med luftige toner og et godt stereoperspektiv. Digitale lydkilder får god behandling gennem digitalkonverteren, og den har endda pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup. Det, vi savner, er kraft. Den vågner aldrig helt til live – det bliver ligesom altid silkeglat, uanset hvilken slags musik man spiller, og hvilke højttalere man kobler til. En god forstærker, som bare mangler noget spark. [gallery ids="71977,71978,71979,71980"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Onkyo A-9150
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Udgangseffekt, 8 ohm: 2 x 30 W
Udgangseffekt, 4 ohm: 2 x 60 W
Indgange: 2 x optisk, 2 x koaksial, 4 x RCA line, Phono MM/MC, RCA effekt ind
Line-udgang: 2 x RCA (variabel og fast)
Mål og vægt: 13,9 x 43,5 x 33,1 cm / 9,2 kg
Finish: Sort eller sølv
Web: eu.onkyo.com

Pris: 4995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

annonse
anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

annonse
Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

Sonus Faber møder væggen

Den italienske højttalerproducent lancerer højttalere til indfældning.

Leica til eventyrlystne

Der kommer ikke mange Leica M10-P Edition Safari, så her må man kende sin besøgelsestid.

Test
Ring Stick Up Cam Wired

Nem overvågning koster på flere måder

Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

Ruark pakker anlægget ind

Dette elegante anlæg kommer ikke før til foråret, men kan være værd at vente på.

Mere om Panasonics full-frame-kameraer

Detaljerne om Lumix S-serien og de første objektiver er endelig klar.

Test
Devialet Expert 140 Pro

Drømmeforstærker

Markedets mest avancerede forstærkere har fået en billigere lillebror. Expert 140 Pro er en højteknologisk Formel 1-forstærker, som flere har råd til.

Test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

Nye koncepter fra Q Acoustics

Den prisvindende Concept 500 har fået en lillebror, der står på egne - meget usædvanlige - ben.

Sonos understøtter YouTube Music

Sonos har nu fået indbygget understøttelse af YouTube Music til Premium-abonnenter.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-topmodel lever kun op til sit navn for så vidt angår prisen.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er let, elegant, robust og stærk på samme tid.

Test
Bowers & Wilkins 603

B&W er i den grad tilbage

Den nye 600-serie åbner op og får dynamikken ud på en helt anden måde end forgængerne. Topmodellen 603 er ingen undtagelse.

LED i stedet for blitz

Rotolight er transportable LED-lamper til foto og video.

Honor først med 48 megapixel mobilkamera

Honor View 20 sætter ny rekord i kameraopløsning og har et næsten usynligt selfie-kamera.

Apple vil have dine billeder

Hvis du sidder inde med nogle pletskud taget med en iPhone, kan du vinde konkurrencen Shot on iPhone.

Dem kommer der ikke mange af

Olympus fejrer 100 år med jubilæumsmodel.

Olympus: Nybegynderen er vigtig for os

Under lanceringen af Olympus’ nye flagskib delte de deres tanker om fremtidige produkter.