annonce
annonce

test: Onkyo A-9150

Forfinet lyd i mellemklassen

Onkyo tager jakkesæt og slips på og leverer lyden med stil og elegance.

Al musik lyder fint, forstærkeren leverer hurtigt på transienter og detaljer, og laver aldrig nogen store fejl. God digitalkonvertering!
Kraften er begrænset, og til prisen findes der forstærkere med større underholdningsfaktor.

Med stereoforstærkeren A-9150 har Onkyo sat sig for at bringe ægte hi-fi-lyd til de tusind hjem.

Den er udstyret med en højopløst digitalkonverter (DAC) med fire indgange: To optiske og to koaksiale. Sammen med fire analoge line-indgange plus pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup burde det være rigeligt.

Endelig har Onkyo arbejdet på at øge den såkaldte slew rate, der bestemmer, hvor hurtigt forstærkeren formår at reagere, f.eks. når en trommestik hamrer i et lilletrommeskind, eller et plekter trækkes hen over guitarstrenge. A-9150 skal kunne klare hele 500 volt pr. mikrosekund, hvilket selv enkelte high-end-forstærkere må misunde den.

Det, man har givet afkald på for at holde prisen nede, er effekt. Onkyo A-9150 yder nemlig kun 2 x 30 watt i 8 ohm, det samme som en middelmådig “skrivebordsforstærker”. Men den skulle fordoble det i 4 ohm, hvilket i så fald betyder stabil drift.

Lydkvalitet

En af vores favoritter blandt kompakthøjttalerne er KEF Q150 (3.600 kroner), og med et par af disse viser forstærkeren sig fra en musikalsk side. Mere rolige akustiske toner, såsom balladen “Perfect Duet” med Ed Sheeran og Beyoncé, lyder flot og åbent. Lydbilledet er stort, klangen er fin, og luften fra Beyoncés stemmebånd er upåklagelig. Det lyder fint med min MacBook Pro tilsluttet optisk og med Tidal som lydkilde.

Akustisk musik lyder i det hele taget vældig fint. Men stigehastighed eller ej, så får vi ikke helt feststemning, når rytmerne skal smælde. F.eks. med “Codeine Dreaming” med rapperen Kodak Black og Lil Wayne som gæst. Selv med større højttalere som de gulvstående Canton GLE 496 er der begrænset action her.

Til sammenligning har Yamaha R-N803D mere kraft og engagement til 6.900 kroner. Den har ikke Onkyos opløsning, men den er mere alsidig og underholdende. Så får du streaming og DAB-radio med i købet. En anden mulighed er NAD C338, også den med streaming – og mere knald på end Onkyo.

Rega Brio til 5.600 kroner lyder endnu mere musikalsk end Onkyo, og også den har mere punch og kontrol. En gennemført bedre forstærker. Ganske vist til en tusindlap mere og uden digitalindgange, men stadig et bedre køb.

Konklusion

Onkyo A-9150 er en forstærker, der gør få ting galt. Den lyder rigtig fint med luftige toner og et godt stereoperspektiv. Digitale lydkilder får god behandling gennem digitalkonverteren, og den har endda pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup.

Det, vi savner, er kraft. Den vågner aldrig helt til live – det bliver ligesom altid silkeglat, uanset hvilken slags musik man spiller, og hvilke højttalere man kobler til. En god forstærker, som bare mangler noget spark.

<
>
Et særligt filter, som Onkyo kalder DIDRC – Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry – skal reducere højfrekvent støj i digitalkonverteringen. (Foto: Onkyo)
Med stereoforstærkeren A-9150 har Onkyo sat sig for at bringe ægte hi-fi-lyd til de tusind hjem. Den er udstyret med en højopløst digitalkonverter (DAC) med fire indgange: To optiske og to koaksiale. Sammen med fire analoge line-indgange plus pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup burde det være rigeligt. Endelig har Onkyo arbejdet på at øge den såkaldte slew rate, der bestemmer, hvor hurtigt forstærkeren formår at reagere, f.eks. når en trommestik hamrer i et lilletrommeskind, eller et plekter trækkes hen over guitarstrenge. A-9150 skal kunne klare hele 500 volt pr. mikrosekund, hvilket selv enkelte high-end-forstærkere må misunde den. Det, man har givet afkald på for at holde prisen nede, er effekt. Onkyo A-9150 yder nemlig kun 2 x 30 watt i 8 ohm, det samme som en middelmådig “skrivebordsforstærker”. Men den skulle fordoble det i 4 ohm, hvilket i så fald betyder stabil drift.

Lydkvalitet

En af vores favoritter blandt kompakthøjttalerne er KEF Q150 (3.600 kroner), og med et par af disse viser forstærkeren sig fra en musikalsk side. Mere rolige akustiske toner, såsom balladen “Perfect Duet” med Ed Sheeran og Beyoncé, lyder flot og åbent. Lydbilledet er stort, klangen er fin, og luften fra Beyoncés stemmebånd er upåklagelig. Det lyder fint med min MacBook Pro tilsluttet optisk og med Tidal som lydkilde. Akustisk musik lyder i det hele taget vældig fint. Men stigehastighed eller ej, så får vi ikke helt feststemning, når rytmerne skal smælde. F.eks. med “Codeine Dreaming” med rapperen Kodak Black og Lil Wayne som gæst. Selv med større højttalere som de gulvstående Canton GLE 496 er der begrænset action her. Til sammenligning har Yamaha R-N803D mere kraft og engagement til 6.900 kroner. Den har ikke Onkyos opløsning, men den er mere alsidig og underholdende. Så får du streaming og DAB-radio med i købet. En anden mulighed er NAD C338, også den med streaming – og mere knald på end Onkyo. Rega Brio til 5.600 kroner lyder endnu mere musikalsk end Onkyo, og også den har mere punch og kontrol. En gennemført bedre forstærker. Ganske vist til en tusindlap mere og uden digitalindgange, men stadig et bedre køb.

Konklusion

Onkyo A-9150 er en forstærker, der gør få ting galt. Den lyder rigtig fint med luftige toner og et godt stereoperspektiv. Digitale lydkilder får god behandling gennem digitalkonverteren, og den har endda pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup. Det, vi savner, er kraft. Den vågner aldrig helt til live – det bliver ligesom altid silkeglat, uanset hvilken slags musik man spiller, og hvilke højttalere man kobler til. En god forstærker, som bare mangler noget spark. [gallery ids="71977,71978,71979,71980"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Onkyo A-9150
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Udgangseffekt, 8 ohm: 2 x 30 W
Udgangseffekt, 4 ohm: 2 x 60 W
Indgange: 2 x optisk, 2 x koaksial, 4 x RCA line, Phono MM/MC, RCA effekt ind
Line-udgang: 2 x RCA (variabel og fast)
Mål og vægt: 13,9 x 43,5 x 33,1 cm / 9,2 kg
Finish: Sort eller sølv
Web: eu.onkyo.com

Pris: 4995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-