annonse
annonse
annonse

Test: Reloop HiFi Turn5

Marts 2018
Reloop HiFi Turn5
Marts 2018
Reloop HiFi Turn5

Bundsolid vellyd

Reloop fortjener opmærksomhed for deres pladespillere, simpelthen fordi man får meget for pengene.

Plus
Varm og fyldig klang med generøs bas, god dynamik og flot fokus. Nem at bruge og nem at opgradere til endnu bedre lyd.
Minus
Ikke helt så gennemsigtig og fokuseret, som man kunne ønske.

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De laver nemlig DJ-udstyr som hovedtelefoner, mixere og pladespillere, og har først for nylig taget skridtet ind på forbrugermarkedet.

Den første pladespiller, vi testede fra Reloop, hed Turn3 og så egentlig ud som en pladespiller, som hvem som helst kunne have produceret. Bortset fra at den faktisk lød pokkers godt til prisen.

Hemmeligheden ligger i en meget solid plint (bunden i chassiset) og et godt mekanisk ophæng til tonearmen. Den remdrevne Turn3 har elektronisk hastighedsomskifter og leveres med en vellydende Ortofon 2M Red-pickup.

Det samme gælder for den mere eksklusive Turn5, men her er der ingen RIAA eller digital USB-udgang som på Turn3. Men pladespilleren er endnu mere solid (faktisk er den næsten dobbelt så tung), direkte drevet og udstyret med en højdejustérbar arm.

At den ligner en Technics-grammofon, er ikke nogen ulempe – hvorfor ændre på noget, der fungerer? Her er øjeblikkelig opstart takket være et drejningsmoment på 4500 g/cm, når du trykker på startknappen. Pladespilleren har også elektroniske hastighedsomskifter til 33, 45 og 78 omdrejninger i minuttet.

(Foto: Reloop HiFi)

12,8 kilo

Den elektroniske drift sker med en trefaset, 16-pols børsteløs motor, som er kvartstyret for præcis hastighed, og opstartstiden er kun 0,2 sekunder.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Aluminiumtallerkenen er dæmpet med gummi på undersiden og en 5 mm gummimåtte på toppen, og drivværket er monteret i et forstærket chassis med topplade i metal, hvilende på gummierede dæmpefødder.

Det får den samlede vægt op på 12,8 kilo. Pladespilleren har med andre ord masse nok til, at den ikke er overfølsom over for vibrationer.

Justérbar arm

En af ulemperne ved mange pladespillere er, at udskiftning af pickuppen kan være krævende. Her er den effektive tonearmsmasse tilpasset langt de fleste pickupper, og med en højdejustérbar arm (0-6 mm) og aftageligt pickup-hus (headshell) er det relativt enkelt at opgradere pickuppen.

Det kræver selvfølgelig, at pladespilleren er god nok til, at en bedre pickup kan udgøre en forskel for lyden. Endsige en forbedring. De mest simple grammofoner kommer ikke kun med en billig pickup af sparehensyn. Det giver sjældent meget mening at sætte en Ortofon til 3.000 kroner på en pladespiller til 1.500 kroner.

Den medfølgende pickup kan let opgraderes fra Red til Blue bare ved at skifte nålen. Så får man en lidt mere jævn frekvensgang og bedre sporing, men det er også muligt at skifte til Ortofon 2M Bronze og Black i PnP-version, hvilket betyder, at de har pickup-huset integreret og kan sættes direkte i armen på pladespilleren.

(Foto: Reloop HiFi)

Dynamisk og fyldig klang

Reloop-pladespilleren møder alvorlig konkurrence i denne prisklasse. Den meget vellydende Rega Planar 3 og Thorens TD 203 er ikke nemme at hamle op med.

Men den klarer sig forbavsende godt. Turn5’s styrke ligger i potent bas og fyldig klang, som både er kontrolleret og fokuseret. Planar 3 er nok endnu skarpere fokuseret og har bedre dynamisk kontrast, men klangen er varmere og bassen mere generøs på Turn5.

På Dire Straits’ Love Over Gold lyder stortrommen mægtigt, mens guitaren er fint fokuseret. Den legendariske Köln-koncert med Keith Jarrett fra 1974 gengives med overbevisende format, og klaverets laveste oktav strækker sig dybt og klangfuldt ud i rummet.

Der er ikke overvældende meget dybde i lydbilledet, men fokus er godt uden at være skarpt, og stereoperspektivet er solidt. Det bliver endnu bedre med nålen fra en Ortofon 2M Blue, hvor fokus bliver skarpere og perspektivet mere helstøbt.

Jeg prøvede også med Denon DL-103R – en fænomenalt prisværdig MC-pickup – for at høre, om der var endnu mere at hente. Svaret er afgjort ja. Reloop-pladespilleren er så godt sat sammen, at den fint kan tåle meget dyrere pickupper. Med Denon på armen fik musikken mere dybde og endnu bedre fokus, og flere detaljer dukkede op i lydbilledet.

Reloop HiFi Turn5 leverer et stort og åbent lydbillede med standard-pickuppen fra Ortofon og er en af de mest medrivende pladespillere, vi har testet til under 10.000 kroner. Den lyder aldrig hårdt, grovkornet eller uldent, snarere dynamisk, åbent og fyldigt. Som man er vant til fra dyrere grammofoner.

Hvis man foretrækker varmere lyd med mere fremtrædende bas, er den et godt alternativ til en Rega.

(Foto: Reloop HiFi)

Konklusion

Med direkte drift, aftageligt kabel og pickup-hus, højdejustérbar arm og et chassis, der ikke er særlig følsomt over for vibrationer, er Reloop HiFi Turn5 et velkomment alternativ til pladespillere i denne klasse. Den lyder fremragende lige ud af æsken, er nem at bruge og fleksibel for dem, der gerne vil opgradere nu eller senere.

Med en bedre pickup end den medfølgende kan man lokke endnu mere ud af rillerne og rykke lydkvaliteten op i en klasse, hvor den kan matche langt dyrere grammofoner.

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De laver nemlig DJ-udstyr som hovedtelefoner, mixere og pladespillere, og har først for nylig taget skridtet ind på forbrugermarkedet. Den første pladespiller, vi testede fra Reloop, hed Turn3 og så egentlig ud som en pladespiller, som hvem som helst kunne have produceret. Bortset fra at den faktisk lød pokkers godt til prisen. Hemmeligheden ligger i en meget solid plint (bunden i chassiset) og et godt mekanisk ophæng til tonearmen. Den remdrevne Turn3 har elektronisk hastighedsomskifter og leveres med en vellydende Ortofon 2M Red-pickup. Det samme gælder for den mere eksklusive Turn5, men her er der ingen RIAA eller digital USB-udgang som på Turn3. Men pladespilleren er endnu mere solid (faktisk er den næsten dobbelt så tung), direkte drevet og udstyret med en højdejustérbar arm. At den ligner en Technics-grammofon, er ikke nogen ulempe – hvorfor ændre på noget, der fungerer? Her er øjeblikkelig opstart takket være et drejningsmoment på 4500 g/cm, når du trykker på startknappen. Pladespilleren har også elektroniske hastighedsomskifter til 33, 45 og 78 omdrejninger i minuttet. [caption id="attachment_77095" align="alignnone" width="930"] (Foto: Reloop HiFi)[/caption]

12,8 kilo

Den elektroniske drift sker med en trefaset, 16-pols børsteløs motor, som er kvartstyret for præcis hastighed, og opstartstiden er kun 0,2 sekunder. Aluminiumtallerkenen er dæmpet med gummi på undersiden og en 5 mm gummimåtte på toppen, og drivværket er monteret i et forstærket chassis med topplade i metal, hvilende på gummierede dæmpefødder. Det får den samlede vægt op på 12,8 kilo. Pladespilleren har med andre ord masse nok til, at den ikke er overfølsom over for vibrationer.

Justérbar arm

En af ulemperne ved mange pladespillere er, at udskiftning af pickuppen kan være krævende. Her er den effektive tonearmsmasse tilpasset langt de fleste pickupper, og med en højdejustérbar arm (0-6 mm) og aftageligt pickup-hus (headshell) er det relativt enkelt at opgradere pickuppen. Det kræver selvfølgelig, at pladespilleren er god nok til, at en bedre pickup kan udgøre en forskel for lyden. Endsige en forbedring. De mest simple grammofoner kommer ikke kun med en billig pickup af sparehensyn. Det giver sjældent meget mening at sætte en Ortofon til 3.000 kroner på en pladespiller til 1.500 kroner. Den medfølgende pickup kan let opgraderes fra Red til Blue bare ved at skifte nålen. Så får man en lidt mere jævn frekvensgang og bedre sporing, men det er også muligt at skifte til Ortofon 2M Bronze og Black i PnP-version, hvilket betyder, at de har pickup-huset integreret og kan sættes direkte i armen på pladespilleren. [caption id="attachment_77096" align="alignnone" width="930"] (Foto: Reloop HiFi)[/caption]

Dynamisk og fyldig klang

Reloop-pladespilleren møder alvorlig konkurrence i denne prisklasse. Den meget vellydende Rega Planar 3 og Thorens TD 203 er ikke nemme at hamle op med. Men den klarer sig forbavsende godt. Turn5’s styrke ligger i potent bas og fyldig klang, som både er kontrolleret og fokuseret. Planar 3 er nok endnu skarpere fokuseret og har bedre dynamisk kontrast, men klangen er varmere og bassen mere generøs på Turn5. På Dire Straits’ Love Over Gold lyder stortrommen mægtigt, mens guitaren er fint fokuseret. Den legendariske Köln-koncert med Keith Jarrett fra 1974 gengives med overbevisende format, og klaverets laveste oktav strækker sig dybt og klangfuldt ud i rummet. Der er ikke overvældende meget dybde i lydbilledet, men fokus er godt uden at være skarpt, og stereoperspektivet er solidt. Det bliver endnu bedre med nålen fra en Ortofon 2M Blue, hvor fokus bliver skarpere og perspektivet mere helstøbt. Jeg prøvede også med Denon DL-103R – en fænomenalt prisværdig MC-pickup – for at høre, om der var endnu mere at hente. Svaret er afgjort ja. Reloop-pladespilleren er så godt sat sammen, at den fint kan tåle meget dyrere pickupper. Med Denon på armen fik musikken mere dybde og endnu bedre fokus, og flere detaljer dukkede op i lydbilledet. Reloop HiFi Turn5 leverer et stort og åbent lydbillede med standard-pickuppen fra Ortofon og er en af de mest medrivende pladespillere, vi har testet til under 10.000 kroner. Den lyder aldrig hårdt, grovkornet eller uldent, snarere dynamisk, åbent og fyldigt. Som man er vant til fra dyrere grammofoner. Hvis man foretrækker varmere lyd med mere fremtrædende bas, er den et godt alternativ til en Rega. [caption id="attachment_77097" align="alignnone" width="930"] (Foto: Reloop HiFi)[/caption]

Konklusion

Med direkte drift, aftageligt kabel og pickup-hus, højdejustérbar arm og et chassis, der ikke er særlig følsomt over for vibrationer, er Reloop HiFi Turn5 et velkomment alternativ til pladespillere i denne klasse. Den lyder fremragende lige ud af æsken, er nem at bruge og fleksibel for dem, der gerne vil opgradere nu eller senere. Med en bedre pickup end den medfølgende kan man lokke endnu mere ud af rillerne og rykke lydkvaliteten op i en klasse, hvor den kan matche langt dyrere grammofoner.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Reloop HiFi Turn5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Direkte drevet pladespiller
Tonearm: 230 mm S-formet aluminium
Pickup: Ortofon 2M Red MM
Tallerken: Aluminium, Ø 332 mm, 1,8 kg
Udgange: Analog RCA
RIAA/DAC: Nej/nej
Andet: Højdejustérbar arm, 4500 g/cm drejemoment, støvlåg
Farve: Sort pianolak
Mål og vægt: 46 x 37 x 16 cm / 12,8 kg
Web: soundstorexl.com

Pris: 5999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

annonse
Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.
Test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.