annonce
annonce

Rotel RCX-1500

I pose og sæk?

Rotel RCX-1500 byder på et væld af funktioner – CD-afspiller, forstærker og radio i samme enhed. Den virker også prisgunstig, men så var det det med kvalitet og kvantitet.

Masser af funktionalitet i en kompakt enhed
Tynd og uinspireret lyd

Du skal lede længe efter en mere respektabel hi-fi producent end Rotel. Den japanske fabrik har siden ”tidernes morgen” leveret nogle af de mest solide forstærkere i budgetklassen, så vel som udmærkede CD-afspillere og radioer. En af de fremmeste egenskaber har været høj ydelse til lav pris, som gør det muligt at komponere et fuldstændigt musikanlæg med separate komponenter til en fornuftig pris.

Det var derfor med en blanding af skepsis og forventning, vi modtog den nye CD-receiver RCX-1500. Den fremstår som et typisk Rotel-produkt, men har alle de ovennævnte funktioner samlet i en fælles enhed, plus en hel del ekstra…

CD-receiver og musikserver
Rotel RCX-1500 byder på kombineret DAB/FM-radio, CD-afspiller og forstærker. USB-indgangen på fronten henter digitalt musikfilerne ud af din iPod, og de digitale indgange på bagsiden gør det nemt at koble andre musikafspillere til som Squeezebox, Sonos eller Airport Express. Rotel-enheden har også et indbygget netværk og kan streame musik fra PC og harddisk.

Lydkvalitet
At RCX-1500 byder på et væld af funktioner er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er snarere, om de basale hi-fi kvaliteter, hvilket er hele ideen med et sådant produkt, er godt varetaget. For at finde ud af dette kobler vi først RCX-1500 til Linn Majik 109, en trofast og neutral stativhøjttaler, vi har god erfaring med.

Førstehåndsindtrykket er, at lyden via den indbyggede CD-afspiller er stram, ren og åben, men vi føler også umiddelbart et savn: Hvor blev den umiskendelige, varme Rotel-lyd af? RCX-1500 mangler desværre meget af den organiske, åbne og distinkte klang, vi er blevet vant til fra det japanske mærke. Her er lyden i stedet lidt mere neutral, men også lidt grovere i præsentationen. Instrumenter og vokaler har en lille hårdhed over sig, som gør det mindre fristende at spille højt.

Rotel-receiveren trives åbenbart bedst med højttaler, som har en lidt varmere klang end Linn-højttalerne. Dette fik vi bekræftet, da vi skiftede til gulvhøjttaleren Bowers & Wilkins CM8, som har en generelt varmere og fyldigere lyd. Desværre klarer CRX-1500 heller ikke at udnytte disse højttaleres gode basegenskaber. Der er godt med spark i bassen, men den føles lidt famlende i gengivelsen, særlig på optagelser med kontrabas, hvor det gælder om at have kontrol over de forskellige tonehøjder.

Konklusion
Hele pointen med et alt-i-et produkt må være at forene alle lydkilderne på ét sted og få den bedst mulige lydkvalitet ud. I den henseende skuffer Rotel RCX-1500 en smule, for lydkvaliteten er langt fra lige så imponerende som den lange udstyrsliste. Efter vores mening har Rotel ikke klaret at klemme nok Rotel lyd ud af RCX-1500 til at den er værd at anbefale frem for deres fremragende separate komponenter. Så med mindre, du vil have alt-i-et for enhver pris, er de separate komponenter i 1500-serien et langt bedre grundlag for et musikanlæg.

Du skal lede længe efter en mere respektabel hi-fi producent end Rotel. Den japanske fabrik har siden ”tidernes morgen” leveret nogle af de mest solide forstærkere i budgetklassen, så vel som udmærkede CD-afspillere og radioer. En af de fremmeste egenskaber har været høj ydelse til lav pris, som gør det muligt at komponere et fuldstændigt musikanlæg med separate komponenter til en fornuftig pris. Det var derfor med en blanding af skepsis og forventning, vi modtog den nye CD-receiver RCX-1500. Den fremstår som et typisk Rotel-produkt, men har alle de ovennævnte funktioner samlet i en fælles enhed, plus en hel del ekstra… CD-receiver og musikserver Rotel RCX-1500 byder på kombineret DAB/FM-radio, CD-afspiller og forstærker. USB-indgangen på fronten henter digitalt musikfilerne ud af din iPod, og de digitale indgange på bagsiden gør det nemt at koble andre musikafspillere til som Squeezebox, Sonos eller Airport Express. Rotel-enheden har også et indbygget netværk og kan streame musik fra PC og harddisk. Lydkvalitet At RCX-1500 byder på et væld af funktioner er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er snarere, om de basale hi-fi kvaliteter, hvilket er hele ideen med et sådant produkt, er godt varetaget. For at finde ud af dette kobler vi først RCX-1500 til Linn Majik 109, en trofast og neutral stativhøjttaler, vi har god erfaring med. Førstehåndsindtrykket er, at lyden via den indbyggede CD-afspiller er stram, ren og åben, men vi føler også umiddelbart et savn: Hvor blev den umiskendelige, varme Rotel-lyd af? RCX-1500 mangler desværre meget af den organiske, åbne og distinkte klang, vi er blevet vant til fra det japanske mærke. Her er lyden i stedet lidt mere neutral, men også lidt grovere i præsentationen. Instrumenter og vokaler har en lille hårdhed over sig, som gør det mindre fristende at spille højt. Rotel-receiveren trives åbenbart bedst med højttaler, som har en lidt varmere klang end Linn-højttalerne. Dette fik vi bekræftet, da vi skiftede til gulvhøjttaleren Bowers & Wilkins CM8, som har en generelt varmere og fyldigere lyd. Desværre klarer CRX-1500 heller ikke at udnytte disse højttaleres gode basegenskaber. Der er godt med spark i bassen, men den føles lidt famlende i gengivelsen, særlig på optagelser med kontrabas, hvor det gælder om at have kontrol over de forskellige tonehøjder. Konklusion Hele pointen med et alt-i-et produkt må være at forene alle lydkilderne på ét sted og få den bedst mulige lydkvalitet ud. I den henseende skuffer Rotel RCX-1500 en smule, for lydkvaliteten er langt fra lige så imponerende som den lange udstyrsliste. Efter vores mening har Rotel ikke klaret at klemme nok Rotel lyd ud af RCX-1500 til at den er værd at anbefale frem for deres fremragende separate komponenter. Så med mindre, du vil have alt-i-et for enhver pris, er de separate komponenter i 1500-serien et langt bedre grundlag for et musikanlæg.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Rotel RCX-1500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-