Rotel RCX-1500

I pose og sæk?

Rotel RCX-1500 byder på et væld af funktioner – CD-afspiller, forstærker og radio i samme enhed. Den virker også prisgunstig, men så var det det med kvalitet og kvantitet.

Plus
Masser af funktionalitet i en kompakt enhed
Minus
Tynd og uinspireret lyd

Du skal lede længe efter en mere respektabel hi-fi producent end Rotel. Den japanske fabrik har siden ”tidernes morgen” leveret nogle af de mest solide forstærkere i budgetklassen, så vel som udmærkede CD-afspillere og radioer. En af de fremmeste egenskaber har været høj ydelse til lav pris, som gør det muligt at komponere et fuldstændigt musikanlæg med separate komponenter til en fornuftig pris.

Det var derfor med en blanding af skepsis og forventning, vi modtog den nye CD-receiver RCX-1500. Den fremstår som et typisk Rotel-produkt, men har alle de ovennævnte funktioner samlet i en fælles enhed, plus en hel del ekstra…

CD-receiver og musikserver
Rotel RCX-1500 byder på kombineret DAB/FM-radio, CD-afspiller og forstærker. USB-indgangen på fronten henter digitalt musikfilerne ud af din iPod, og de digitale indgange på bagsiden gør det nemt at koble andre musikafspillere til som Squeezebox, Sonos eller Airport Express. Rotel-enheden har også et indbygget netværk og kan streame musik fra PC og harddisk.

Lydkvalitet
At RCX-1500 byder på et væld af funktioner er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er snarere, om de basale hi-fi kvaliteter, hvilket er hele ideen med et sådant produkt, er godt varetaget. For at finde ud af dette kobler vi først RCX-1500 til Linn Majik 109, en trofast og neutral stativhøjttaler, vi har god erfaring med.

Førstehåndsindtrykket er, at lyden via den indbyggede CD-afspiller er stram, ren og åben, men vi føler også umiddelbart et savn: Hvor blev den umiskendelige, varme Rotel-lyd af? RCX-1500 mangler desværre meget af den organiske, åbne og distinkte klang, vi er blevet vant til fra det japanske mærke. Her er lyden i stedet lidt mere neutral, men også lidt grovere i præsentationen. Instrumenter og vokaler har en lille hårdhed over sig, som gør det mindre fristende at spille højt.

Rotel-receiveren trives åbenbart bedst med højttaler, som har en lidt varmere klang end Linn-højttalerne. Dette fik vi bekræftet, da vi skiftede til gulvhøjttaleren Bowers & Wilkins CM8, som har en generelt varmere og fyldigere lyd. Desværre klarer CRX-1500 heller ikke at udnytte disse højttaleres gode basegenskaber. Der er godt med spark i bassen, men den føles lidt famlende i gengivelsen, særlig på optagelser med kontrabas, hvor det gælder om at have kontrol over de forskellige tonehøjder.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Konklusion
Hele pointen med et alt-i-et produkt må være at forene alle lydkilderne på ét sted og få den bedst mulige lydkvalitet ud. I den henseende skuffer Rotel RCX-1500 en smule, for lydkvaliteten er langt fra lige så imponerende som den lange udstyrsliste. Efter vores mening har Rotel ikke klaret at klemme nok Rotel lyd ud af RCX-1500 til at den er værd at anbefale frem for deres fremragende separate komponenter. Så med mindre, du vil have alt-i-et for enhver pris, er de separate komponenter i 1500-serien et langt bedre grundlag for et musikanlæg.

Du skal lede længe efter en mere respektabel hi-fi producent end Rotel. Den japanske fabrik har siden ”tidernes morgen” leveret nogle af de mest solide forstærkere i budgetklassen, så vel som udmærkede CD-afspillere og radioer. En af de fremmeste egenskaber har været høj ydelse til lav pris, som gør det muligt at komponere et fuldstændigt musikanlæg med separate komponenter til en fornuftig pris.Det var derfor med en blanding af skepsis og forventning, vi modtog den nye CD-receiver RCX-1500. Den fremstår som et typisk Rotel-produkt, men har alle de ovennævnte funktioner samlet i en fælles enhed, plus en hel del ekstra…CD-receiver og musikserver Rotel RCX-1500 byder på kombineret DAB/FM-radio, CD-afspiller og forstærker. USB-indgangen på fronten henter digitalt musikfilerne ud af din iPod, og de digitale indgange på bagsiden gør det nemt at koble andre musikafspillere til som Squeezebox, Sonos eller Airport Express. Rotel-enheden har også et indbygget netværk og kan streame musik fra PC og harddisk.Lydkvalitet At RCX-1500 byder på et væld af funktioner er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er snarere, om de basale hi-fi kvaliteter, hvilket er hele ideen med et sådant produkt, er godt varetaget. For at finde ud af dette kobler vi først RCX-1500 til Linn Majik 109, en trofast og neutral stativhøjttaler, vi har god erfaring med.Førstehåndsindtrykket er, at lyden via den indbyggede CD-afspiller er stram, ren og åben, men vi føler også umiddelbart et savn: Hvor blev den umiskendelige, varme Rotel-lyd af? RCX-1500 mangler desværre meget af den organiske, åbne og distinkte klang, vi er blevet vant til fra det japanske mærke. Her er lyden i stedet lidt mere neutral, men også lidt grovere i præsentationen. Instrumenter og vokaler har en lille hårdhed over sig, som gør det mindre fristende at spille højt.Rotel-receiveren trives åbenbart bedst med højttaler, som har en lidt varmere klang end Linn-højttalerne. Dette fik vi bekræftet, da vi skiftede til gulvhøjttaleren Bowers & Wilkins CM8, som har en generelt varmere og fyldigere lyd. Desværre klarer CRX-1500 heller ikke at udnytte disse højttaleres gode basegenskaber. Der er godt med spark i bassen, men den føles lidt famlende i gengivelsen, særlig på optagelser med kontrabas, hvor det gælder om at have kontrol over de forskellige tonehøjder.Konklusion Hele pointen med et alt-i-et produkt må være at forene alle lydkilderne på ét sted og få den bedst mulige lydkvalitet ud. I den henseende skuffer Rotel RCX-1500 en smule, for lydkvaliteten er langt fra lige så imponerende som den lange udstyrsliste. Efter vores mening har Rotel ikke klaret at klemme nok Rotel lyd ud af RCX-1500 til at den er værd at anbefale frem for deres fremragende separate komponenter. Så med mindre, du vil have alt-i-et for enhver pris, er de separate komponenter i 1500-serien et langt bedre grundlag for et musikanlæg.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Rotel RCX-1500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Duel
Gaming laptops

Ny sherif i byen

De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater beslutter sig for at røve en sydamerikansk narkobaron. Det går helt ikke helt efter planen.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

Test
IKEA TRÅDFRI Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt

Smart pære for nybegyndere

IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt er nemt at komme i gang med. Men er ikke særlig smart på egen hånd.

Test
Klipsch Cornwall III

Sprælsk 60-årig

De store Klipsch-højttalere spiller overraskende friskt og levende af 60-årige at være.

MWC 2019: Nye PC’er fra Lenovo

MWC er ikke kun en mobilmesse. Lenovo havde pc'er til både sjov og alvor.

Gruppetest
5 gaming-tastaturer

Fingeren på fyr-knappen

Luftfartsmaterialer og toptunet finmekanik er, hvad der skal til, hvis du vil komme sejrende ud af kampen på skærmen. Vi har lagt hånd på fem af de bedste mekaniske tastaturer til spil.