annonce
annonce
annonce
TEST:

Ruark Audio R1 Mk3

August 2016Ruark Audio R1 Mk3
annonce

DAB-radio til de kræsne

Her er det ikke kun lydkvaliteten, der overbeviser. Udførelsen ligger også en tand eller to over konkurrenterne.
Plus lbadvantages
Stilfuldt design og upåklagelig lyd fra en af de mest gennemførte miniradioer, vi har set og hørt.
Minus lbdisadvantages
Den er ikke bærbar, batteripakken er ekstraudstyr, og prisen er høj.

Det er forståeligt, hvis du synes, du har set denne radio før, og er lidt forvirret. Ruark er nemlig navnet på det firma, der stod bag Vita Audio, som lagde navn til den første R1-radio, som vi testede i 2012. Dengang konkluderede vi, at det var den mest vellydende af de små bordradioer, og gav den udmærkelsen Bedst i Test.

Siden da har højttalerproducenten Ruark Audio sat deres eget navn på radioen og opdateret den to gange. Den seneste udgave er definitivt den bedste, og her er det stort set kun chassiset, der er det samme. Indvendig er alting nyt.

Der er stadig tale om en lille DAB+ radio med FM, men nu er der også Bluetooth til trådløs streaming, og i lighed med Tivoli Audio bruger man chassiser af træ. Eller – som på vores testeksemplar – stof fra ærkebritiske Osborne & Little, der er kendt for deres mønstrede tekstiler og tapeter.

Radioen fås i sort, hvid, valnød eller Melo, som det mønstrede stof hedder, og koster det samme uanset udførelse. For pengene får man en fiks, men ikke bærbar og batteridrevet radio.

Både højttaler-enheden, forstærkeren, radiomodtageren og OLED-skærmen er ny på Mk3-udgaven. Hvis man vil have den med udenfor, må man enten bruge en lang forlængerledning eller en separat batteripakke, som fæstnes bag på radioen og giver 12-15 timers spilletid på en opladning.

 

Lydkvalitet

Den stofklædte radio stiller definitivt op i luksusklassen, hvad kvalitet angår. Knapper, volumenkontrol og byggekvalitet opleves som mere gennemført, end det er tilfældet på de fleste bordradioer, vi har testet. Undtagelsen er måske skotske Revo, hvis radioer også holder meget høj kvalitet.

Med Bluetooth er det en fremragende streaming-højttaler, for i lighed med radiomodtageren – både på FM og DAB+ – lyder den lille radio uforskammet godt. Lydbilledet er åbent og klart, og der er masser af bas for sådan et lille element. Musikgengivelsen er fyldig og klangrig, ligesom tale er let at forstå. Sammenlignet med Tivoli PAL+ er lydbilledet større, og sammenlignet med Pinell GO+ er R1 Mk3 rigere på klangfarver.

Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)
Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)

Det, der adskiller R1 Mk3 fra alt andet, vi har hørt – med Revo SuperConnect som en mulig undtagelse – er at Ruark-radioen har så forbandet ren og fokuseret mellemtone. Samtidig er bassen fed og stram på én gang, og den eneste begrænsning er, at den ikke spiller voldsomt højt eller går særlig dybt i bassen.

Hvis du sætter den på en hylde i den anden ende af lokalet, er det forbløffende, hvor godt lyden fra den lille højttaler i radioen bærer.

 

Konklusion

Ruarks radio er ikke billig, men den ser både bedre ud og spiller bedre end andre miniradioer på markedet. Hvis du ikke har brug for batteridrift eller Wi-Fi streaming, er R1 Mk3 den bedste radio i prisklassen lige nu.

Bliv abonnent for at læse videre.
Allerede abonnent Log ind

 • Type: DAB+/FM bordradio
 • Tilslutning: Bluetooth og 3,5 mm analog indgang, stereo-hovedtelefonudgang, USB til opladning

Pris: 2199 kr
Bedste pris på Ruark Audio R1 Mk3
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Naim Uniti Star

  Naim Uniti Star

  For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

  Tilføj som favorit
  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro er lige dele DAC og hovedtelefonforstærker – men bedst, hvis du kan udnytte begge dele.

  Tilføj som favorit
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  De har kun én pladespiller på programmet, som til gengæld er rigtig god – og trådløs.

  Tilføj som favorit
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  Med et par trådløse hovedtelefoner og Sonys nye pladespiller er du klar til din første vinylsamling.

  Tilføj som favorit
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.

  Tilføj som favorit
  NAD M10

  NAD M10

  Et komplet lydanlæg i den tunge ende behøver ikke at fylde hele stuevæggen. Det beviser det nyeste medlem af NAD’s Masters-serie.

  Tilføj som favorit
  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Monsterforstærker fra Dan D’Agostino

  Den integrerede forstærker kan udstyres med DAC og phono-trin.Tilføj som favorit
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  Geneva hævder sig med en særdeles potent rejseradio.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu