annonse
annonse

seks 2.1 stereoanlæg med streaming

Fremtidsrettet hi-fi

Vi har fundet de bedste køb til cirka 10.000 kroner eller under. Med subwoofer!

I takt med at vores måde at konsumere musik på har ændret sig fra roterende skiver til at afspille musik gemt på computeren eller i skyen, har kravene til musikanlæg også ændret sig.

I dag er det ikke længere nok at have analoge indgange på bagsiden af ​​en forstærker. Vi vil kunne spille musik gemt på vores mobiltelefon, tablet eller computer, eller via et streaming-abonnement. Og vi vil gøre det trådløst. Bare fiske dimsen op af lommen og spille fra den.

Derfor har stadig flere lydanlæg en eller anden form for streaming. Nogle bruger DLNA, hvilket vil sige, at produktet sluttes til netværket enten med Ethernet-kabel eller trådløst og dermed kan streame digitalt indhold fra en netværkscomputer. Nogle af denne type produkter har også indbygget understøttelse af forskellige streaming-tjenester, f.eks. Spotify eller WiMP.

Endnu nemmere end streaming via netværket er det at bruge Bluetooth. Mange anlæg har i dag indbygget Bluetooth, så man bare kan forbinde det med sin mobiltelefon, tablet eller computer og afspille musik, som man plejer, med den enhed, man nu bruger som afspiller.

Musikken er så pakket i et format, der fungerer med den begrænsede båndbredde på Bluetooth. Derfor lyder det ikke lige så godt som ukomprimeret streaming via DLNA. Men det er ofte mere brugervenligt, og man er ikke afhængig af at have et super stabilt netværk. Hvis Bluetooth-modtageren også understøtter aptX, kan man få temmelig god lydkvalitet, fordi musikken komprimeres mere effektivt, samtidig med at båndbredden øges lidt.

Alle anlæggene i denne test har en af ​​disse to måder at streame på, bortset fra to. Paradigm MilleniaOne CT er i stedet bygget til at passe sammen med streaming-boksen Apple TV, og forstærkeren er endda designet til at stå sammen med den. Den kobles da til en af digitalindgangene på MilleniaOne CT.

Canton DM 20 er det andet anlæg, som har digitale indgange, der er beregnet til en ekstern streaming-enhed. F.eks. Apple TV, Sonos Connect eller en højkvalitets Bluetooth-modtager. Dermed kan man selv vælge streaming-kilde, mens anlægget laver den digitale konvertering.

2.1 anlæg
Vi har ledt efter anlæg, der kan tjene som hjemmets centrale anlæg. Det betyder, at billige computerhøjttalere er udelukket. Vi har dog prøvet at være fornuftige med hensyn til pris og forsøgte ikke at overstige 10.000 kroners grænsen voldsomt.

Med tanke på tidens krav til udseende og design er vi gået efter systemer med små højttalere. Men vi vil stadig have bas, og derfor har vi stillet det krav, at lydsystemet skal have subwoofer.

Baseret på disse kriterier har vi fundet seks anlæg, som prismæssigt spænder fra omkring 5.000 til 11.000 kroner.

Audio Pro Addon T8 + Addon Sub

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Højttalersættet fra Audio Pro kan fint stå ved siden af den bærbare eller hænge på hver side af tv’et. De er også fås i hvid og har indbygget forstærker, så de kan klare sig uden subwoofer. Men det er med ...
Læs hele testen

Paradigm MilleniaOne CT

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Højttalersættet fra Paradigm spiller så sammenhængende og engagerende, at de let kan erstatte et par store gulvhøjttalere. De er desværre ikke trådløse, men skal tilsluttes en lydkilde – enten analogt eller digitalt – via en lille kontrolboks, der kobles mellem ...
Læs hele testen

Cabasse Stream 3

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Testens eneste anlæg med streaming via både DLNA og Bluetooth har en ganske overskuelig app med tilgang til musikbiblioteket på en netværkscomputer. Men selv med app’en har man brug for den lille irriterende fjernbetjening til at skifte kilde og styre ...
Læs hele testen

Canton DM 20

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Anlægget her har ikke indbygget streaming, men med sine digitale indgange indbyder det til at blive koblet til Apple TV, Sonos Connect eller lignende. Fjernbetjeningen er avanceret med flere menuer, der vises lagvis i et overskueligt display. Vægbeslag følger med ...
Læs hele testen

Philips Fidelio E5

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Det er en rigtig god idé, som sparer plads, når man ikke har brug for surround sound. Da spiller de uldklædte højttalere som et stereosæt med tilhørende subwoofer. Når man vil have surround-lyd, hægter man toppen af højttalerne. Dér sidder ...
Læs hele testen

Sonos Connect:Amp + Bowers & Wilkins M-1 og ASW608

seks 2.1 stereoanlæg med streaming
Sonos-forstærkeren registrerer automatisk en tilsluttet subwoofer og sætter delefrekvensen til 80 Hz. Systemet kobles til netværket med Ethernet-kabel for at kunne streame musik fra en netværks-server eller -computer. Streaming-tjenesterne Spotify og WiMP (også HiFi) er tilgængelige, og det hele styres ...
Læs hele testen
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-