annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
annonce

Massiv opgradering til hovedtelefonerne

Sonys lille forstærker spiller fantastisk og tackler HD-lyd med glans.

Plus lbadvantages
Fornem lydkvalitet og nyttige indgange gør den lille forstærker til et attraktivt valg for dem, der vil have bedst mulig lyd i hovedtelefonerne.
Minus lbdisadvantages
vner afgjort batteridrift og er desuden alt for dyr.

PHA-3AC lyder fantastisk og vil løfte lydkvaliteten i alle hovedtelefoner. Desuden understøtter Sonys lille hovedtelefon-forstærker de fleste lydformater. Også såkaldt HD-lyd eller Hi-Res Audio, som Sony kalder det.

Forstærkeren har nemlig en indbygget digitalkonverter (DAC), som laver signalbehandlingen, i stedet for at det sker i computeren.

Den har tre digitale lydindgange: USB, Micro USB og optisk, men også en analog lydindgang, der desuden kan fungere som lydudgang. Men det er i den anden ende, det bliver rigtig interessant. Her sidder der nemlig en dobbelt 3,5 mm mini-jack udgang ud over den almindelige stereoudgang. De to mini-jack udgange er til henholdsvis venstre og højre kanal, så man kan bruge balancerede kabler med hovedtelefoner som f.eks. Sony MDR-Z7 og få endnu bedre lyd.

Sony-forstærkeren findes i øvrigt i to udgaver: PHA-3 og PHA-3AC, som vi tester her. Mens førstnævnte har indbygget genopladeligt batteri med ca. seks timers drift, er AC-versionen afhængig af en 5 volt strømforsyning.

Ellers er de ens, og bortset fra at batteriudgaven ikke giver fuld effekt på hovedtelefon-udgangene, når den kører på batteri, kan forstærkeren bruges med et bredt udvalg af hørebøffer. Den kan tackle elektrisk modstand op til 600 ohm og kan bruges med såvel små hørepropper som store, relativt tungtdrevne hovedtelefoner.

Funklende lyd
Lyden er fantastisk klangrig og fyldig. Sony siger, at forstærkerens DAC (32 bit ESS Sabre 9018) tackler filer op til 32 bit dybde og 384 kHz sampling-frekvens. Men den understøtter også DSD-filer (DSD64 og DSD128), som endnu ikke er særlig udbredt, men findes på enkelte websites.

Den er altså forberedt til de fleste slags højopløste lydfiler, og der medfølger også ledning til smartphone, som så kan kobles til DAC’en i forstærkeren via Micro USB-porten på bagsiden. Spiller man MP3-filer, kan man med en knap på siden aktivere DSEE HX, som Sony mener vil give bedre lyd fra lavopløste, komprimerede lydfiler.

PHA-3_Rear_140808
Micro USB-stikket kan bruges, når man vil slutte mobiltelefonen direkte til DAC’en.

Lige præcis det kan jeg ikke sige, at jeg mærkede noget til. Om DSEE HX-knappen stod på on eller off, havde ikke noget at sige for lydkvaliteten. Men den spiller glimrende under alle omstændigheder. Jeg brugte en Mac og en iPhone – begge sluttet direkte til DAC’en via USB og optisk kabel – og Sony-forstærkeren lød usædvanlig godt uanset hvad.

Brahms’ Requiem med bl.a. Cheryl Studer som solist lød stort og klangfuldt. PHA-3AC giver ikke den samme dybde i lydbilledet som Oppo HA 1 og ikke samme 3D-følelse som McIntosh MHA100, men til prisen må jeg indrømme, at lydkvaliteten er helt i top. Den mere overkommelige Fostex HP-P1 – som også har batteridrift – kommer meget tæt på Sony-forstærkerens klangkarakter. Men Sony tager klart føringen, når lyden går via de balancerede lydudgange.

Bassen er dyb, kontrolleret og potent, mens mellemtonen er glat, åben og fyldig. Endnu bedre er måske diskanten, som er superluftig med krystalklar detaljegengivelse. Hvis jeg skal sætte en finger på noget, må det være, at stereoperspektivet ikke er så bredt, som man kunne ønske. I netop denne disciplin er Fostex-forstærkeren at foretrække.

Konklusion
Mens prisen er i den høje ende, er der meget lidt at udsætte på funktionalitet og lydkvalitet. Jeg ville nok foretrække versionen med batteridrift, for så bliver den pludselig bærbar og langt mere anvendelig end AC-versionen. Under alle omstændigheder er Sony PHA-3AC en seriøs DAC med glimrende lyd, der er lige velegnet på skrivebordet og i stuen eller i studiet.

 • Sony PHA-3AC
 • USB, Micro USB, optisk og analog indgang
 • 32 bit/384 kHz USB DAC, DSD128
 • RCA og XLR analoge lydindgange
 • 3,5 mm mini-jack og 2 x 3,5 mm balanceret udgang

Pris: 6050 kr
Bedste pris på Sony PHA-3AC
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Læs også

  Denon AH-GC30

  Denon AH-GC30

  Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.

  Tilføj som favorit
  Testvinder til iPhone

  Testvinder til iPhone

  Nu fås MA650 med Lightning-stik.Tilføj som favorit
  Kan du li’ bas? Så se her

  Kan du li’ bas? Så se her

  Med XB900N får du også støjreduktion og 30 timers spilletid.Tilføj som favorit
  Jabra Elite 85h

  Jabra Elite 85h

  Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.

  Tilføj som favorit
  Nura Loop tilpasser sig til dine ører

  Nura Loop tilpasser sig til dine ører

  Mød hørepropperne, som du kan skræddersy.Tilføj som favorit
  Sony IER-Z1R

  Sony IER-Z1R

  Hold da op! De dyreste hørepropper, vi har testet, gengiver musikken med detaljer ned på mikroskopniveau.

  Tilføj som favorit
  Beyerdynamic Xelento Wireless

  Beyerdynamic Xelento Wireless

  Nok verdens bedste hørepropper er nu blevet trådløse – og dermed endnu frækkere. Beyerdynamic Xelento Wireless er en drøm at have i øret.

  Tilføj som favorit
  Dobbeltløbede gamingpropper

  Dobbeltløbede gamingpropper

  Tovejs-hørepropper fra Razer lover renere lyd til gaming og underholdning.Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link