annonse
annonse
annonse

Sony PHA-3AC

Massiv opgradering til hovedtelefonerne

Sonys lille forstærker spiller fantastisk og tackler HD-lyd med glans.

Plus
Fornem lydkvalitet og nyttige indgange gør den lille forstærker til et attraktivt valg for dem, der vil have bedst mulig lyd i hovedtelefonerne.
Minus
vner afgjort batteridrift og er desuden alt for dyr.

PHA-3AC lyder fantastisk og vil løfte lydkvaliteten i alle hovedtelefoner. Desuden understøtter Sonys lille hovedtelefon-forstærker de fleste lydformater. Også såkaldt HD-lyd eller Hi-Res Audio, som Sony kalder det.

Forstærkeren har nemlig en indbygget digitalkonverter (DAC), som laver signalbehandlingen, i stedet for at det sker i computeren.

Den har tre digitale lydindgange: USB, Micro USB og optisk, men også en analog lydindgang, der desuden kan fungere som lydudgang. Men det er i den anden ende, det bliver rigtig interessant. Her sidder der nemlig en dobbelt 3,5 mm mini-jack udgang ud over den almindelige stereoudgang. De to mini-jack udgange er til henholdsvis venstre og højre kanal, så man kan bruge balancerede kabler med hovedtelefoner som f.eks. Sony MDR-Z7 og få endnu bedre lyd.

Sony-forstærkeren findes i øvrigt i to udgaver: PHA-3 og PHA-3AC, som vi tester her. Mens førstnævnte har indbygget genopladeligt batteri med ca. seks timers drift, er AC-versionen afhængig af en 5 volt strømforsyning.

Ellers er de ens, og bortset fra at batteriudgaven ikke giver fuld effekt på hovedtelefon-udgangene, når den kører på batteri, kan forstærkeren bruges med et bredt udvalg af hørebøffer. Den kan tackle elektrisk modstand op til 600 ohm og kan bruges med såvel små hørepropper som store, relativt tungtdrevne hovedtelefoner.

Funklende lyd
Lyden er fantastisk klangrig og fyldig. Sony siger, at forstærkerens DAC (32 bit ESS Sabre 9018) tackler filer op til 32 bit dybde og 384 kHz sampling-frekvens. Men den understøtter også DSD-filer (DSD64 og DSD128), som endnu ikke er særlig udbredt, men findes på enkelte websites.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Den er altså forberedt til de fleste slags højopløste lydfiler, og der medfølger også ledning til smartphone, som så kan kobles til DAC’en i forstærkeren via Micro USB-porten på bagsiden. Spiller man MP3-filer, kan man med en knap på siden aktivere DSEE HX, som Sony mener vil give bedre lyd fra lavopløste, komprimerede lydfiler.

PHA-3_Rear_140808
Micro USB-stikket kan bruges, når man vil slutte mobiltelefonen direkte til DAC’en.

Lige præcis det kan jeg ikke sige, at jeg mærkede noget til. Om DSEE HX-knappen stod på on eller off, havde ikke noget at sige for lydkvaliteten. Men den spiller glimrende under alle omstændigheder. Jeg brugte en Mac og en iPhone – begge sluttet direkte til DAC’en via USB og optisk kabel – og Sony-forstærkeren lød usædvanlig godt uanset hvad.

Brahms’ Requiem med bl.a. Cheryl Studer som solist lød stort og klangfuldt. PHA-3AC giver ikke den samme dybde i lydbilledet som Oppo HA 1 og ikke samme 3D-følelse som McIntosh MHA100, men til prisen må jeg indrømme, at lydkvaliteten er helt i top. Den mere overkommelige Fostex HP-P1 – som også har batteridrift – kommer meget tæt på Sony-forstærkerens klangkarakter. Men Sony tager klart føringen, når lyden går via de balancerede lydudgange.

Bassen er dyb, kontrolleret og potent, mens mellemtonen er glat, åben og fyldig. Endnu bedre er måske diskanten, som er superluftig med krystalklar detaljegengivelse. Hvis jeg skal sætte en finger på noget, må det være, at stereoperspektivet ikke er så bredt, som man kunne ønske. I netop denne disciplin er Fostex-forstærkeren at foretrække.

Konklusion
Mens prisen er i den høje ende, er der meget lidt at udsætte på funktionalitet og lydkvalitet. Jeg ville nok foretrække versionen med batteridrift, for så bliver den pludselig bærbar og langt mere anvendelig end AC-versionen. Under alle omstændigheder er Sony PHA-3AC en seriøs DAC med glimrende lyd, der er lige velegnet på skrivebordet og i stuen eller i studiet.

Bedste pris på Sony PHA-3AC
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Sony PHA-3AC
  • USB, Micro USB, optisk og analog indgang
  • 32 bit/384 kHz USB DAC, DSD128
  • RCA og XLR analoge lydindgange
  • 3,5 mm mini-jack og 2 x 3,5 mm balanceret udgang
Pris: 6050,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.