annonse
annonse
annonse

Denon DNP-730AE

Billig indgangsbillet

Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.

Understøtter hi-res filer og lyder klart, åbent og fint. Desuden er den ganske prisbillig.
Desværre evner lyden ikke at engagere os, ligesom afspilleren har få tilslutningsmuligheder (mangler USB DAC) og begrænset app-styring.

Med fuld understøttelse af højopløste lydfiler er den slanke Denon-afspiller et prisbilligt og fristende alternativ til Sonos. Den er ikke blandt de bedst udstyrede i testen og mangler noget, som mange efterspørger i en netværksafspiller, nemlig USB B-indgang til den bærbare.

I stedet er Denon DNP-730 snarere rettet mod dem, der vil gøre det enkelt og bare streame musik trådløst til afspilleren. Det er også let, men vi savner lidt mere fleksibel app-styring af afspilleren.

DNP-730 har – ligesom mange andre i testen – netradio og understøtter Spotify Connect. Med andre ord: Er du Spotify-bruger, kan du regne med bedre lyd, hvis du afspiller musik trådløst via Denons netværksafspiller.

Det er muligt at tilslutte mobiltelefon i USB-indgangen på fronten, men så er den selvfølgelig ikke længere trådløs.

 

App-styring

Det er med trådløs tilslutning via AirPlay og DLNA, at de fleste kommer til at bruge DNP-730 AE. Her understøtter den indbyggede (24 bit/192 kHz) digitalkonverter højopløste lydfiler som FLAC og DSD, hvilket er hele pointen med at lægge penge i en netværksafspiller til anlægget. Alternativt kan man koble den til hjemmenetværket via Ethernet-indgangen på bagsiden.

En fin detalje er muligheden for at styre visse Denon cd-afspillere og forstærkere fra app’en, men derudover er Denons smartphone-app ikke særlig godt udstyret.

Denon dnp730ae-bak
Denon DNP-730AE har kun de mest nødvendige tilslutninger. Foto: Denon

 

Lydkvalitet

Sammenlignet med Sonos Connect åbner lydbilledet sig mere op, og der er mere luft og dybde i musikken med Denon. Lyden er balanceret og behagelig, men kan opleves som lidt tynd. Den store, varme og fyldig lyd, som Marantz har, får man ikke her. Eksempelvis lyder den krævende klang i Bob Dylans vokal meget tyndt. Den mangler krop og klangfylde, men er rigtig godt fokuseret, klokkeklar og næsten poleret til perfektion. Men sjælen glimrer ved sit fravær.

Skifter vi til Aurora Aksnes, så lyder musikken vældig fint. Der er klange i rigt mål samt et luftigt og tiltalende lydbillede. Men også her mangler der lidt dynamisk kontrast og klangdybde. Alligevel kan man få meget glæde af Denon-afspilleren, der har god bas og et levende stereoperspektiv.

Der er mere liv i lydbilledet her end med Sonos’ og Definitive Technologys afspillere, som lyder fladere og mindre dynamisk end Denon DNP-730. Det er dog ikke nok til, at afspilleren når til tops. Lidt for få tilslutningsmuligheder og tam dynamik gør os ikke overbevist om, at Denons netværksafspiller er det rigtige valg for alle.

Bedste pris på Denon DNP-730AE
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Tjenester: Spotify Connect
  • Indgange: USB, Ethernet, Wi-Fi (AirPlay)
  • Udgange: RCA analog, koaksial/optisk digital
  • Formater: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, DSD
  • Styring: Fjernbetjening, iOS- og Android-app
  • Andet: App-styring af Denon-produkter
Pris: 3299,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-