annonce
annonce

Pioneer N-50A

Et frisk pust fra Pioneer

Pioneer var længe kendt for deres geniale cd-afspillere og beviser nu, at de heller ikke har sovet i timen, når der er streaming på skemaet.

Lyden er frisk med masser af detaljer. Afspilleren understøtter højopløst lyd, og der er godt med tilslutningsmuligheder.
Vi savner lidt dynamik, og app-styringen er noget begrænset. Android-brugere må kigge langt efter Tidal-understøttelse.

Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde.

N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet. Trådløs netværkstilslutning er ekstraudstyr; uden det er man henvist til netværkskabel.

Pioneers fjernbetjening fungerer fint, men man skal sidde tæt på afspilleren for at se information og billeder på den lille skærm. Det anbefales i stedet at downloade Pioneers ControlApp til mobilen, som har ganske god funktionalitet. Det er lidt bøvlet, hvis du har flere tusind sange gemt på netværket, så nogen Sonos-killer er den ikke.

Pioneer_N-50A_bak
Digitale ind- og udgange samt en USB B-indgang til pc gør N-50A meget fleksibel. Trådløs netværkstilslutning er desværre ekstraudstyr, og den har heller ikke Bluetooth. AirPlay er derimod på plads. Foto: Pioneer

 

Lydkvalitet

Med Tidal afspillet over AirPlay lyder Pioneer rigtig godt. Med op-sampling og hi-bit funktionen tændt tegner den et mere holografisk lydbillede op end i Direct-tilstand, hvilket kommer godt frem på Bob Dylans dystre “Man in the Long Black Coat”. Guitaren breder sig godt ud i rummet, og Pioneer har flere detaljer i overtonerne end Denon.

Auroras “Running With the Wolves” får mere liv i lydbilledet end med Denon og lyder mere tredimensionelt. Hendes stemme står godt frem fra lydbilledet; selv det flade omkvæd lyder meget mere livligt. Og slideguitaren på Tracy Bonhams seneste album Wax & Gold rasler lækkert i båndene.

Her er dog ikke Marantz’ varme, og Pioneer har heller ikke samme tyngde i basregisteret. Der mangler lidt varme og fylde, og generelt kunne dynamikken have været bedre.

Især med højopløst musik på menuen trækker Marantz fra, med en større klangbund og flere tonestrukturer i lydbilledet. Men Pioneer får også godt udbytte af højopløste lydfiler og tørrer gulv med Sonos rent lydmæssigt.

Pioneer N-50A er en rigtig god netværksafspiller, som kun mangler Bluetooth for at give fuldt udbytte på den trådløse tilslutningsfront, og vi synes godt adapteren til trådløs netværkstilslutning kunne have været inkluderet.

Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde. N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet. Trådløs netværkstilslutning er ekstraudstyr; uden det er man henvist til netværkskabel. Pioneers fjernbetjening fungerer fint, men man skal sidde tæt på afspilleren for at se information og billeder på den lille skærm. Det anbefales i stedet at downloade Pioneers ControlApp til mobilen, som har ganske god funktionalitet. Det er lidt bøvlet, hvis du har flere tusind sange gemt på netværket, så nogen Sonos-killer er den ikke. Pioneer_N-50A_bak Digitale ind- og udgange samt en USB B-indgang til pc gør N-50A meget fleksibel. Trådløs netværkstilslutning er desværre ekstraudstyr, og den har heller ikke Bluetooth. AirPlay er derimod på plads. Foto: Pioneer  

Lydkvalitet

Med Tidal afspillet over AirPlay lyder Pioneer rigtig godt. Med op-sampling og hi-bit funktionen tændt tegner den et mere holografisk lydbillede op end i Direct-tilstand, hvilket kommer godt frem på Bob Dylans dystre “Man in the Long Black Coat”. Guitaren breder sig godt ud i rummet, og Pioneer har flere detaljer i overtonerne end Denon. Auroras “Running With the Wolves” får mere liv i lydbilledet end med Denon og lyder mere tredimensionelt. Hendes stemme står godt frem fra lydbilledet; selv det flade omkvæd lyder meget mere livligt. Og slideguitaren på Tracy Bonhams seneste album Wax & Gold rasler lækkert i båndene. Her er dog ikke Marantz’ varme, og Pioneer har heller ikke samme tyngde i basregisteret. Der mangler lidt varme og fylde, og generelt kunne dynamikken have været bedre. Især med højopløst musik på menuen trækker Marantz fra, med en større klangbund og flere tonestrukturer i lydbilledet. Men Pioneer får også godt udbytte af højopløste lydfiler og tørrer gulv med Sonos rent lydmæssigt. Pioneer N-50A er en rigtig god netværksafspiller, som kun mangler Bluetooth for at give fuldt udbytte på den trådløse tilslutningsfront, og vi synes godt adapteren til trådløs netværkstilslutning kunne have været inkluderet.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Pioneer N-50A
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Tjenester: Spotify Connect
  • Indgange: USB A og B, Ethernet, AirPlay, koaksial/optisk digital
  • Udgange: Koaksial/optisk digital, analog RCA
  • Formater: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD
  • Styring: iOS- og Android-app
  • Andet: Asynkron USB DAC
Pris: 4999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-