annonse
annonse
annonse

Sonos Connect

Bedste brugervenlighed

Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.

Sonos’ afspiller er nem at sætte op og har en meget fin fjernbetjenings-app, der gør, at musikafspilningen går som en leg. Den understøtter også de fleste formater og tjenester, man kan komme i tanke om …
… undtagen højopløste (hi-res) musikfiler, hvilket vil være et stort minus for mange audiofile.

Sonos har længe været betragtet som det mest brugervenlige og gennemførte multirumssystem på markedet. De leverer alt fra bittesmå højttalere til større soundbars og subwoofere, som kan kobles sammen og give musik i hele huset. Men systemet kan også bruges med et eksisterende anlæg, og her er den fritstående musikafspiller Sonos Connect en fin byggeklods at starte med.

 

Brugervenlighed

Systemet er meget let at sætte op med smartphone eller tablet. Sonos-app’en er både lækker at se på og enkel i brug – tilrettelagt, så du kan spille musik så let som 1-2-3! Sonos understøtter de allerfleste musiktjenester, inklusive Spotify og Tidal. Downloadet musik fra iTunes eller andre kilder er også lettilgængeligt. En smart detalje er, at man kan blande playlister med musik fra flere tjenester.

Sonos-systemet har i grunden kun ét minus, men det er til gengæld et temmelig stort et: Lydkvaliteten er begrænset opad til cd-kvalitet (16 bit/44 kHz), og afspilning af højopløste musikfiler i 24 bit/96 kHz FLAC-format understøttes ikke. Hvilket er synd, for der findes efterhånden en lang række ægte “audiofile” indspilninger derude, som nydes allerbedst i studiekvalitet.

 

Lydkvalitet

Vi ved af erfaring, at Sonos-boksen kan lyde fint, når den får hjælp af en ekstra DAC, men det er fordyrende og resulterer i endnu flere enheder. Så nu skal vi finde ud af, hvordan den lyder via de analoge udgange.

Sonos_Connect_skrå
Sonos Connect sluttes til netværket ved at trykke de to øverste knapper ind. Let og elegant. Foto: Sonos

Resultatet er ikke specielt opløftende. Sonos-boksen giver en temmelig ulden og grå lyd. Bob Dylan er ikke nogen ung mand længere, men han lyder faktisk ret frisk på albummet Oh Mercy fra 1989. Sangen “The Man in the Long Black Coat” lyder dog temmelig fladt og livløst her, uden den dybde og luftighed, vi er vant til at høre fra denne indspilning. Det lyder simpelthen indelukket! Den normalt så engagerede Dylan har fået det forkerte ben ud af sengen, har ikke ordentlig raspen i stemmen og lyder alt for forsigtigt.

Lidt mere simpel pop fra norske Aurora lyder derimod ganske fint, med klar stemmegengivelse og præcise trommerytmer. Men selv her bliver det lidt for hårdt og spidst i refrænet på “Running With Wolves”. Der kunne godt have været mere attack i synth-bassen, bedre flow, mere varme og liv i musikken, end Sonos præsterer.

Sonos har længe været betragtet som det mest brugervenlige og gennemførte multirumssystem på markedet. De leverer alt fra bittesmå højttalere til større soundbars og subwoofere, som kan kobles sammen og give musik i hele huset. Men systemet kan også bruges med et eksisterende anlæg, og her er den fritstående musikafspiller Sonos Connect en fin byggeklods at starte med.  

Brugervenlighed

Systemet er meget let at sætte op med smartphone eller tablet. Sonos-app’en er både lækker at se på og enkel i brug – tilrettelagt, så du kan spille musik så let som 1-2-3! Sonos understøtter de allerfleste musiktjenester, inklusive Spotify og Tidal. Downloadet musik fra iTunes eller andre kilder er også lettilgængeligt. En smart detalje er, at man kan blande playlister med musik fra flere tjenester. Sonos-systemet har i grunden kun ét minus, men det er til gengæld et temmelig stort et: Lydkvaliteten er begrænset opad til cd-kvalitet (16 bit/44 kHz), og afspilning af højopløste musikfiler i 24 bit/96 kHz FLAC-format understøttes ikke. Hvilket er synd, for der findes efterhånden en lang række ægte “audiofile” indspilninger derude, som nydes allerbedst i studiekvalitet.  

Lydkvalitet

Vi ved af erfaring, at Sonos-boksen kan lyde fint, når den får hjælp af en ekstra DAC, men det er fordyrende og resulterer i endnu flere enheder. Så nu skal vi finde ud af, hvordan den lyder via de analoge udgange. Sonos_Connect_skrå Sonos Connect sluttes til netværket ved at trykke de to øverste knapper ind. Let og elegant. Foto: Sonos Resultatet er ikke specielt opløftende. Sonos-boksen giver en temmelig ulden og grå lyd. Bob Dylan er ikke nogen ung mand længere, men han lyder faktisk ret frisk på albummet Oh Mercy fra 1989. Sangen “The Man in the Long Black Coat” lyder dog temmelig fladt og livløst her, uden den dybde og luftighed, vi er vant til at høre fra denne indspilning. Det lyder simpelthen indelukket! Den normalt så engagerede Dylan har fået det forkerte ben ud af sengen, har ikke ordentlig raspen i stemmen og lyder alt for forsigtigt. Lidt mere simpel pop fra norske Aurora lyder derimod ganske fint, med klar stemmegengivelse og præcise trommerytmer. Men selv her bliver det lidt for hårdt og spidst i refrænet på “Running With Wolves”. Der kunne godt have været mere attack i synth-bassen, bedre flow, mere varme og liv i musikken, end Sonos præsterer.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Sonos Connect
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Tjenester: Spotify, WiMP/Tidal, Napster, Deezer
  • Indgange: Analog ind, Ethernet
  • Udgange: Analog pre-out, koaksial/optisk digital
  • Formater: MP3, WMA, AAC, Ogg Vorbis, Apple Lossless, FLAC, WAV, AIFF
  • Styring: iOS- og Android-app
  • Andet: Multirumsfunktion
Pris: 2999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-