Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sonos Connect

Bedste brugervenlighed

Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.

Skrevet af / 30/10/2015 - 05:00
Sonos Connect
Audun Hage

Sonos har længe været betragtet som det mest brugervenlige og gennemførte multirumssystem på markedet. De leverer alt fra bittesmå højttalere til større soundbars og subwoofere, som kan kobles sammen og give musik i hele huset. Men systemet kan også bruges med et eksisterende anlæg, og her er den fritstående musikafspiller Sonos Connect en fin byggeklods at starte med.

 

Brugervenlighed

Systemet er meget let at sætte op med smartphone eller tablet. Sonos-app’en er både lækker at se på og enkel i brug – tilrettelagt, så du kan spille musik så let som 1-2-3! Sonos understøtter de allerfleste musiktjenester, inklusive Spotify og Tidal. Downloadet musik fra iTunes eller andre kilder er også lettilgængeligt. En smart detalje er, at man kan blande playlister med musik fra flere tjenester.

Sonos-systemet har i grunden kun ét minus, men det er til gengæld et temmelig stort et: Lydkvaliteten er begrænset opad til cd-kvalitet (16 bit/44 kHz), og afspilning af højopløste musikfiler i 24 bit/96 kHz FLAC-format understøttes ikke. Hvilket er synd, for der findes efterhånden en lang række ægte “audiofile” indspilninger derude, som nydes allerbedst i studiekvalitet.

 

Lydkvalitet

Vi ved af erfaring, at Sonos-boksen kan lyde fint, når den får hjælp af en ekstra DAC, men det er fordyrende og resulterer i endnu flere enheder. Så nu skal vi finde ud af, hvordan den lyder via de analoge udgange.

Sonos_Connect_skrå
Sonos Connect sluttes til netværket ved at trykke de to øverste knapper ind. Let og elegant. Foto: Sonos

Resultatet er ikke specielt opløftende. Sonos-boksen giver en temmelig ulden og grå lyd. Bob Dylan er ikke nogen ung mand længere, men han lyder faktisk ret frisk på albummet Oh Mercy fra 1989. Sangen “The Man in the Long Black Coat” lyder dog temmelig fladt og livløst her, uden den dybde og luftighed, vi er vant til at høre fra denne indspilning. Det lyder simpelthen indelukket! Den normalt så engagerede Dylan har fået det forkerte ben ud af sengen, har ikke ordentlig raspen i stemmen og lyder alt for forsigtigt.

Lidt mere simpel pop fra norske Aurora lyder derimod ganske fint, med klar stemmegengivelse og præcise trommerytmer. Men selv her bliver det lidt for hårdt og spidst i refrænet på “Running With Wolves”. Der kunne godt have været mere attack i synth-bassen, bedre flow, mere varme og liv i musikken, end Sonos præsterer.

Lyd & Billede mener

Sonos’ afspiller er nem at sætte op og har en meget fin fjernbetjenings-app, der gør, at musikafspilningen går som en leg. Den understøtter også de fleste formater og tjenester, man kan komme i tanke om … … undtagen højopløste (hi-res) musikfiler, hvilket vil være et stort minus for mange audiofile.

Også i denne test:

6 trådløse netværksafspillere

Denon DNP-730AE

Billig indgangsbillet

Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.

Understøtter hi-res filer og lyder klart, åbent og fint. Desuden er den ganske prisbillig.
Desværre evner lyden ikke at engagere os, ligesom afspilleren har få tilslutningsmuligheder (mangler USB DAC) og begrænset app-styring.
Læs hele testen

Cambridge CXN

Veludstyret gentleman

Med indbygget forforstærker og mange tilslutningsmuligheder er Cambridge CXN næsten perfekt.

Lydbilledet er stort og dynamisk, og her får man masser af tilslutninger, såsom forforstærkerudgang, samt en stor og letlæst farveskærm.
Brugervenligheden er ikke den bedste, vi har set, og klangen er til tider lidt for kølig og evner ikke helt at engagere os.
Læs hele testen

Definitive Technology W Adapt

Når ikke til tops

Afspilleren fra Definitive Technology er favorabelt prissat, men lyder middelmådigt og har visse mangler.

W Adapt er en overkommelig afspiller, der kan udvides til multirum. Den er kompakt og let at integrere, og glider fint ind i interiøret.
Lyden er middelmådig, der er få tilslutningsmuligheder, og man er bundet til de indbyggede streaming-tjenester. App-styringen er også temmelig basal.
Læs hele testen

Pioneer N-50A

Et frisk pust fra Pioneer

Pioneer var længe kendt for deres geniale cd-afspillere og beviser nu, at de heller ikke har sovet i timen, når der er streaming på skemaet.

Lyden er frisk med masser af detaljer. Afspilleren understøtter højopløst lyd, og der er godt med tilslutningsmuligheder.
Vi savner lidt dynamik, og app-styringen er noget begrænset. Android-brugere må kigge langt efter Tidal-understøttelse.
Læs hele testen

Marantz NA6005

Tonemesteren

Marantz NA6005 lyder simpelthen fantastisk og hæver overliggeren for de andre afspillere i prisklassen.

Marantz’ netværksafspiller er solidt konstrueret og giver en varm, fyldig og engagerende lyd med stor rumfølelse. Plus for hovedtelefonudgang.
Fjernbetjenings-app’en er lidt forældet, og NA6005 mangler forforstærkerudgang.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Det enkleste er det bedste

Verdensklasse!

Scroll to Top