Pioneer XDP-100R

Marts 2016Pioneer XDP-100R
Marts 2016Pioneer XDP-100R

Flagskib der kan alt

Med Android og touch-skærm er telefonsamtaler det eneste, en smartphone kan gøre bedre.

Plus
Android-brugere kan glæde sig over Lollipop-versionen. Den præinstallerede afspiller er fremragende, og man kan bruge streaming-tjenester. Lydkvaliteten er superb og netop kraftig nok til at drive mange hovedtelefoner. Lagerpladsen kan udvides med to microSD-kort.
Minus
Vi kunne godt have tænkt os et højere udgangsniveau, så den også kunne trække tungtdrevne studiehovedtelefoner. Designet er kantet, og afspilleren er lidt stor.

Pioneer XDP-100R adskiller sig fra andre afspillere ved at benytte Android-styresystemet. Dermed kan man downloade apps som Spotify og Tidal samt Netflix og spil. Det, der adskiller den fra en smartphone, er at man ikke kan ringe eller tage billeder med den. Vi har tidligere testet Android-afspilleren Sony NW-ZX2, som til 10.000 kroner er noget dyrere, men ligesom lillebror ZX100 ikke kan trække tungtdrevne hovedtelefoner.

Pioneers afspiller understøtter næsten alle musikformater og er den første, vi har testet, med fuld understøttelse af MQA. Det er et format, der pakker højopløst musik sammen til meget mindre filstørrelser ved at “folde” lydbilledet og lægge de ultrasoniske frekvenser under det hørbare frekvensområde. Filerne pakkes helt tabsfrit ud igen i den anden ende af signalkæden.

Formatet er så nyt, at vi ikke har haft adgang til sådanne musikfiler i testperioden, så det har vi ikke kunnet teste.

Ellers har XDP-100R 32 gigabyte indbygget hukommelse, som giver plads til omkring 30 musikalbums med højopløst lyd. Den kan udvides med to microSD-kort, hver på op til 200 gigabyte. Det burde være nok til de fleste. Batterilevetiden er opgivet til 16 timer, hvilket er okay.

Afspilleren er temmelig stor, idet skærmen er på hele 4,7 tommer. Den er mere kantet end en typisk mobiltelefon, og støddæmperne af aluminium i bund og top – hvoraf sidstnævnte virker som en slags hank – er ikke særlig fikse. De kan gudskelov skrues af.

Pioneers afspiller har et lidt kantet udseende, og det bliver ikke mere rundt af hanken på toppen. Foto: Pioneer
Pioneers afspiller har et lidt kantet udseende, og det bliver ikke mere rundt af hanken på toppen. Foto: Pioneer

Lydkvalitet

Pioneer XDP-100R lyder ligesom Sony ZX100 meget luftigt og opløst. Det er en fornøjelse at høre højopløst musik på den, hvad enten om det er klassisk med Trondheimsolisterne eller funky rytmer fra Daft Punk. Og prøv lige at høre Ani Difrancos album Dilate! Slideguitaren på nummeret “Done Wrong” glider lækkert ind i øret, og lydbilledet er stort og rummeligt. Anis følelsesladede stemme kommer godt frem, og elbassen er lige så opløst, som den er dyb.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Meget imponerende, og i modsætning til Sony ZX100 og ZX2 har Pioneer faktisk kraft nok til at drive de åbne ATH-R70x. Men også kun lige akkurat.

Afspilleren har højere gain end både Sony ZX100 og min iPhone 6s Plus, og får nerven i musikken frem på en helt anden måde end mobiltelefonen. Den kan dog ikke måle sig med FiiO X5, hvis superkræfter kan drive endnu tungere hovedtelefoner.

Der er EU-regler for, hvor højt en bærbar afspiller må gå, men den kinesiske FiiO-afspiller er også CE-godkendt, så det kan virke, som om både Sony og Pioneer har været lidt for forsigtige med volumenkontrollen.

(Foto: Producent)
Foto: Pioneer

Konklusion

Brugervenligheden på Pioneer XDP-100R er upåklagelig, og lyden ligeså. Her er der ikke sparet på noget – undtagen den indbyggede lagerplads, som heldigvis kan udbygges med to microSD-kort. Hardwaren er hurtig, den indbyggede afspiller er meget brugervenlig, og der er ikke meget at sætte en finger på.

Bortset fra den lidt kantede form og lydniveauet, der lige akkurat er højt nok, men ikke truer f.eks. den kinesiske FiiO X5. Meget tungtdrevne hovedtelefoner vil være et problem for Pioneer-afspilleren. Uofficielt skulle det dog være muligt at hacke gain-kontrollen på Android-enheder, f.eks. via androidaudiohacks.com. Men det er helt på eget ansvar!

Under alle omstændigheder spiller Pioneer højt nok med de fleste hovedtelefoner – og lyder fabelagtigt.

Pioneer XDP-100R adskiller sig fra andre afspillere ved at benytte Android-styresystemet. Dermed kan man downloade apps som Spotify og Tidal samt Netflix og spil. Det, der adskiller den fra en smartphone, er at man ikke kan ringe eller tage billeder med den. Vi har tidligere testet Android-afspilleren Sony NW-ZX2, som til 10.000 kroner er noget dyrere, men ligesom lillebror ZX100 ikke kan trække tungtdrevne hovedtelefoner.Pioneers afspiller understøtter næsten alle musikformater og er den første, vi har testet, med fuld understøttelse af MQA. Det er et format, der pakker højopløst musik sammen til meget mindre filstørrelser ved at “folde” lydbilledet og lægge de ultrasoniske frekvenser under det hørbare frekvensområde. Filerne pakkes helt tabsfrit ud igen i den anden ende af signalkæden.Formatet er så nyt, at vi ikke har haft adgang til sådanne musikfiler i testperioden, så det har vi ikke kunnet teste.Ellers har XDP-100R 32 gigabyte indbygget hukommelse, som giver plads til omkring 30 musikalbums med højopløst lyd. Den kan udvides med to microSD-kort, hver på op til 200 gigabyte. Det burde være nok til de fleste. Batterilevetiden er opgivet til 16 timer, hvilket er okay.Afspilleren er temmelig stor, idet skærmen er på hele 4,7 tommer. Den er mere kantet end en typisk mobiltelefon, og støddæmperne af aluminium i bund og top – hvoraf sidstnævnte virker som en slags hank – er ikke særlig fikse. De kan gudskelov skrues af.[caption id="attachment_62083" align="alignnone" width="460"]Pioneers afspiller har et lidt kantet udseende, og det bliver ikke mere rundt af hanken på toppen. Foto: Pioneer Pioneers afspiller har et lidt kantet udseende, og det bliver ikke mere rundt af hanken på toppen. Foto: Pioneer[/caption]

Lydkvalitet

Pioneer XDP-100R lyder ligesom Sony ZX100 meget luftigt og opløst. Det er en fornøjelse at høre højopløst musik på den, hvad enten om det er klassisk med Trondheimsolisterne eller funky rytmer fra Daft Punk. Og prøv lige at høre Ani Difrancos album Dilate! Slideguitaren på nummeret “Done Wrong” glider lækkert ind i øret, og lydbilledet er stort og rummeligt. Anis følelsesladede stemme kommer godt frem, og elbassen er lige så opløst, som den er dyb.Meget imponerende, og i modsætning til Sony ZX100 og ZX2 har Pioneer faktisk kraft nok til at drive de åbne ATH-R70x. Men også kun lige akkurat.Afspilleren har højere gain end både Sony ZX100 og min iPhone 6s Plus, og får nerven i musikken frem på en helt anden måde end mobiltelefonen. Den kan dog ikke måle sig med FiiO X5, hvis superkræfter kan drive endnu tungere hovedtelefoner.Der er EU-regler for, hvor højt en bærbar afspiller må gå, men den kinesiske FiiO-afspiller er også CE-godkendt, så det kan virke, som om både Sony og Pioneer har været lidt for forsigtige med volumenkontrollen.[caption id="attachment_62084" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) Foto: Pioneer[/caption]

Konklusion

Brugervenligheden på Pioneer XDP-100R er upåklagelig, og lyden ligeså. Her er der ikke sparet på noget – undtagen den indbyggede lagerplads, som heldigvis kan udbygges med to microSD-kort. Hardwaren er hurtig, den indbyggede afspiller er meget brugervenlig, og der er ikke meget at sætte en finger på.Bortset fra den lidt kantede form og lydniveauet, der lige akkurat er højt nok, men ikke truer f.eks. den kinesiske FiiO X5. Meget tungtdrevne hovedtelefoner vil være et problem for Pioneer-afspilleren. Uofficielt skulle det dog være muligt at hacke gain-kontrollen på Android-enheder, f.eks. via androidaudiohacks.com. Men det er helt på eget ansvar!Under alle omstændigheder spiller Pioneer højt nok med de fleste hovedtelefoner – og lyder fabelagtigt.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Pioneer XDP-100R
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • Touch-skærm: Ja
  • Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
  • Lager: 32 GB internt + 2 x 200 GB microSD-kort
  • Fil-understøttelse: WAV, FLAC, ALAC, MQA (16-24 bit/44,1-192 kHz), DSD, AAC, HE-AAC, MP3, WMA
  • Digital ud: Micro USB OTG, Bluetooth (NFC)
  • Digital ind: Nej
  • Vægt: 180 g
  • Batterilevetid: 16 timer
Pris: 6749,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.