annonse
annonse

Test af: Syv digitalradioer

Digitalradioer med streaming

En ny radio giver både bedre lyd og musik-streaming. Her er nogle af de bedste.

annonse

Moderne radioer har mere at byde på end bare nyheder, musik og baggrundsstøj. De har også streaming, så du kan afspille musik trådløst fra din mobil, tablet eller laptop, og de kommer i alle størrelser og kvaliteter.

Med Bluetooth kan du skifte fra dit yndlingsprogram i radioen til din yndlingsartist på Spotify, Deezer eller Tidal med et knaptryk. Med streaming kan du også streame radiostationer og podcasts via apps på mobilen til radioens indbyggede Bluetooth-modtager.

Der er rigtig mange radioer at vælge imellem. De fleste af dem har FM, DAB (Digital Audio Broadcasting) og DAB+, i nogle tilfælde også internetradio, Spotify Connect og Bluetooth.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 

Det har vi testet

I denne test har vi valgt otte små digitale radioer til mellem 1.000 og 2.000 kroner, alle med trådløs Bluetooth-streaming. Nogle er bærbare, mens andre er rene bordradioer, så du kan finde noget, der passer til dit behov. De første fire er bordradioer, de sidste fire er til at tage med.

I testen har vi lagt størst vægt på brugervenlighed og lydkvalitet. De skal være nemme at bruge og levere god lyd på både tale og musik. De fleste af radioerne kan tilsluttes hovedtelefoner eller kobles til stereoanlægget i stuen, så man får endnu bedre lyd i stereo.

 

Læs også: Test af bærbare DAB-radioer

 

Fem hurtige spørgsmål om DAB-radio

Hvad er DAB+?

Det er trådløs digital distribution af radio med DAB+ sendere. DAB+ kan også bruges til video, men den foreløbige protokol handler om digitale radioudsendelser. Lyden er komprimeret, så den ikke tager for meget plads på sendenettet. Komprimeringen af signalet kan give datastrømme på op til 384 kbit/s, men det er sjældent, at der sendes DAB+ over 160 kbit/s. Til sammenligning har en cd 1411 kbit/s datastrøm. Det mest almindelige er 64-128 kbit/s, som vi kender det fra MP3.

 

Hvad er der af fordele og ulemper ved DAB+?

Fordelene ved DAB+ er bl.a. muligheden for at sende mange frekvensblokke, hvilket giver større kapacitet på sendenettet end FM-radio. Den digitale transmission giver ingen hørbar susen, selv ved meget lav signalstyrke. Der kan laves programmer i separate sendeblokke i en kort periode, f.eks. OL-radio, VM-radio osv. Der er plads til langt flere kanaler i DAB, og udbuddet kan derfor blive meget større end med FM.

De allerfleste DAB-radioer har automatisk søgning og programmering af stationer med et knaptryk. Præcis som en FM-radio.

Test af: Roberts Vintage

Sæt fire batterier i Roberts-radioen, og den spiller i 80 timer, før du må sætte nye i eller slutte den til elnettet. Den kan også tage genopladelige batterier og erLæs hele testen her...

Test af: Pure Evoke H2

Pure Evoke H2 er en bærbar radio, der ikke kommer med genopladelige batterier. Batterikammeret er tomt, og den kan kun bruge Pures egen batteripakke til ca. 250 kroner, men opladerenLæs hele testen her...

Test af: Jensen Buddy Lite

Jensens lille Buddy Lite er en af de mest simple radioer, vi har testet. Her er ingen fancy farveskærm eller Spotify Connect indbygget. Den har det grundlæggende, men mangler lydindgangLæs hele testen her...

Test af: Radionette Solist

Radioen fra Radionette stiller nærmest op i en klasse for sig. Den er lige så avanceret som dyrere radioer og vil ikke skuffe nogen på hverken lyd eller brugervenlighed. StoreLæs hele testen her...

Test af: Geneva Touring S

Den lille Geneva-radio kombinerer retro-detaljer med minimalistisk design i syntetisk læder og aluminium, og minder om en moderne version af en B&O- eller Tandberg-radio. Den er lige så simpel, somLæs hele testen her...

Test af: Amadeus Cornetto

Amadeus-radioen er en handy bærbar sag i friske farver – eller træfinér – som er velegnet til at tage med sig, selv om den ikke er specielt lille. Den harLæs hele testen her...

Test af: Sony XDR-V1BTD

Hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at Sonys slanke radio var som alle andre: Med ét højttaler-element foran. Men her er der faktisk to, placeret side om sideLæs hele testen her...

Fakta & Rating:

Vi tester:

  • Jensen Buddy Lite          1.299 kroner
  • Pure Evoke H2               1.099 kroner
  • Sony XDR-V1BTD       1.599 kroner
  • Geneva Touring S          1.699 kroner
  • Roberts Vintage             1.799 kroner
  • Radionette Solist            1.299 kroner
  • Amadeus Cornetto         1.499 kroner

Læs også:

Pansernæve i silkehandske

McIntosh-forstærkerne styrer de fleste højttalere med guddommelig magt og kontrol.

Billig i alle led

Sjældent har det været så tydeligt, at prisen afspejler, hvad man får for sine penge.

Letanvendelig allrounder

Pladespilleren fra TEAC lyder, som den ser ud, og er et godt valg både æstetisk og lydmæssigt.

Skinnet bedrager

NAD giver konkurrenterne baghjul med en pladespiller, der har det lille ekstra.

Den bedste på budget

Rega viser, hvorfor de regnes for nr. et på markedet, når det gælder lyd for pengene.

Plademesteren

Gør noget ud af pladesamlingen med en grammofon, der også er et pænt møbel.

Pladespillere for begyndere

Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?

Kvalitet, helt enkelt

McIntoshs billigste pladespiller skal ikke skues på hårene. I den bor der forbløffende meget kvalitet, også lydkvalitet.

Djævelens lillebror

Danske Gryphon nagler dig til væggen med en djævelsk god forstærker, måske den allerbedste i sin klasse.

DAC med mange tricks

PS Audios digitalkonverter er også en forforstærker med helt analoge kredsløb. Men det er først og fremmest digitalt, den stråler.

Opfylder tre ønsker på én gang

Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

Digital brobygger

Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

I denne test finder du:

Roberts Vintage
Den ser ud som en dampradio fra bedstefars tid, men har både digitalradio og Bluetooth.
Pure Evoke H2
Pures radio har sine fordele, men du er nødt til at købe batteripakke for at kunne tage den med ud.
Jensen Buddy Lite
God lyd for pengene er det primære argument for Jensens lille bordradio.
Radionette Solist
Her er radioen for dem, der vil have i både pose og sæk.
Geneva Touring S
Genevas radio er lille og lækker, men det er lyden, der skiller sig ud.
Amadeus Cornetto
Den bærbare Amadeus-radio er først og fremmest nem i brug.
Sony XDR-V1BTD
Sonys radio har faktisk stereohøjttalere, hvilket giver både fordele og ulemper.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.